Lagbanner
Unitedpanelen Silly Season edition: "Vi behöver 2 mittfältare och 1-2 offensiva spelare till"
Unitedpanelen Silly-special

Unitedpanelen Silly Season edition: "Vi behöver 2 mittfältare och 1-2 offensiva spelare till"

Manchester United har haft ett aktivt transferfönstret hittills, tre spelare in och flertalet spelare ut. Dagens Sillypanel går igenom Uniteds transferfönster hittills.

Manchester United transferfönster sommaren 2022:
Spelare in: Tyrell Malacia från Feyenoord, Christian Eriksen fri transfer, Lisandro Martinez från Ajax.

Spelare ut: Paul Pogba gått till Juventus på fri transfer, Juan Mata fri transfer, Jesse Lingard gått till Nottingham Forest på fri transfer, Nemanja Matic gått till Roma på fri transfer, Edinson Cavani fri transfer, Lee Grant fri transfer, Dylan Levitt till Dundee United, Andreas Pereira till Fulham, Dean Henderson till Nottingham Forest(lån), Alvaro Fernandez till Preston (lån)

Rykten in: Frenkie De Jong (Barcelona), Antony (Ajax), Youri Tielemans (Leicester), Sasa Kalajdzic (Stuttgart), Benjamin Sesko (Red Bull Salzburg), Jonatan Clauss (Lens), Denzel Dumfries (Inter), Benjamin Pavard ( FC Bayern), Ruben Neves (Wolverhampton), Kyle Walker-Peters (Southampton)

Rykten ut: Cristiano Ronaldo (flertalet klubbar bland annat FC Bayern och Chelsea), Eric Bailly (Roma), Brandon Williams (Brighton), Hannibal Mejbri (lån flertalet klubbar i Championship), James Garner (Nottingham Forest), Axel Tuanzebe, Phil Jones, Alex Telles.

Dagens Sillypanel som ger sin syn på Manchester Uniteds transferfönster hittills är:

Marcus Sundell: Jag är en 37 årig snickare som bor i Västervik med min sambo och våra två barn. Stor Unitedsupporter som, trots förra säsongen, fått min 4 åriga son att älska United. Min fritid består av familjeliv och att följa United, ibland lite för mycket United enligt min sambo.

Andreas Astegren: Andreas Astegren, 31 år boendes i Göteborg och jobbar på ett försäkringsbolag i samma stad. Färgades direkt i barndomen när man valde att dela in knattelagen i min moderförening utefter namn på fotbollsklubbar ute i Europa. Jag hamnade givetvis i laget som hette Manchester United och sedan dess fanns det ingen återvändo.

Tim Norinder Johnsson: 25-årig produkt från Uppsala nationslivs välkända talangutveckling. Älskar svenska språket, mat & vin och Marcus Rashford. Pluggar en master i det första, jobbar deltid med det andra och är här för den sistnämnda. Och för det första.
 
1. Tyrell Malacia, Lisandro Martinez och Christian Eriksen har värvats in hittills tankar om dessa värvningar?

Marcus: Känns som alla tre verkligen är ETH värvningar. På så sätt känns dom spännande och bra. Jag gillar verkligen Eriksen och ville ha honom till oss redan för 5-6 år sen. Tror han kommer bli en bra och nyttig spelare för oss framöver. Martinez är ju en spelartyp ETH verklig ville ha. Vänsterfotad mittback som jag tror kommer få stort förtroende redan från början. Han kan systemet ETH vill spela och av det jag sett så är det en spelskicklig back som läser spelet väldigt bra. Malacia har jag sett för lite av. En spännande vänsterback jag tror kommer användas som rotationsspelare detta år.

Andreas:  De känns spännande och intressanta, men samtidigt känns dem på förhand lite som chansningar. Två spelare från den nederländska ligan, vana vid att kunna vara spelförande i matcher mer ofta än sällan. Hur kommer de kunna anpassa sig till en ny liga i ett nytt land, där varje lag har möjlighet att slå vilket lag i ligan som helst? Det kommer bli intressant att se. 

Gällande Christian Eriksen blir jag mest glad. Glad att han återigen tillhör en klubb som berör många och jag hoppas verkligen att han kan bli den nyckel i det kreativa spelet som vi många gånger saknat.

Tim: Att alla är Erik ten Hags rekryteringar rakt igenom. Eriksen var säkerligen påtänkt även annars, men de andra två hade nog blivit David Raum och Pau Torres om vi fått någon annan tränare alternativt gått på scoutingavdelningens rekommendationer. Med tanke på ombyggnationen av densamma känns det som ett mycket bra tillfälle att låta en nyinkommen tränare plocka in spelare han är säker på passar in i det spelsystem han vill införa. Alla tre får mig personligen att känna väldigt spännande saker, i synnerhet Lisandro Martinez tror jag kan bli en kultspelare redan denna säsong och legend på några fler.

2. United har gjort sig av med en del spelare hittills bland annat Paul Pogba, Jesse Lingard och Juan Mata är det någon av de spelare som lämnat som ni gärna hade sett stannat?

Marcus:
Nej. Tycker nog att vissa har fått vara kvar lite för länge. Tror och hoppas att några till kommer lämna innan fönstret stänger.

Andreas: Nej egentligen inte. Det är ingen av dessa spelare som för mig lyckats göra ett bestående avtryck över tid. Så det känns klokt att klippa banden, även om spelare som Pogba och Lingard är från de egna leden och med detta finns alltid en förhoppning om att de ska vara oumbärliga att få bort från klubben

Tim: Alltså egentligen inte. Möjligt att det hade varit spännande att se Lingard i ett bättre system, och att Matas rutin och spelförståelse hade kunnat vara fortsatt nyttig. Men i just deras favoritpositioner finns det ganska bra täckning, och framförallt mycket ungt påväg upp. Trots min grundkärlek till Pogba kommer jag nog faktiskt inte sakna någon av dem nämnvärt, snarare tvärtom.

3. Tankar om Cristiano Ronaldos vara eller icke vara i Manchester United?

Marcus: Jag tycker vi ska göra allt vi kan för att han ska stanna i klubben. Han är fortfarande den bästa spelare vi har och vi kan inte ersätta honom så här sent i fönstret. Jag förstår ju varför han vill lämna. Han är en spelare som vill vinna allt han kan, och just nu är vi inte där som klubb. Nu känns det ändå som han stannar och då tror jag han kommer göra en bra säsong för oss igen.

Andreas: Personligen är jag trött på Cristiano Ronaldo och kunde faktiskt inte bry mig mindre över hur han väljer att göra. Visst, utan hans poäng under förra säsongen hade allt kunnat sluta än värre än vad det redan gjorde, men det blir bara mer och mer tydligt att det är hans egna eftermäle han nu bedriver sin karriär utefter. Inte i vilket lag han är i, i vilket land - utan vart kan jag få lov att ta plats på mina villkor, på mitt sätt. Jag, jag, jag.

Klipp banden och så får vi göra det vi kan för att minnas det bra han gjort för klubben som spelare, men stånga er inte blodiga för att få ut 1-2 år till på en spelare som inte verkar respektera varken klubbmärke eller fans.

Tim:  Kvaliteten finns ju bevisligen kvar så han kan absolut göra nytta om han blir kvar, det är Ten Hag en tillräckligt bra tränare för att se till. Men det kommer behöva komma in en ny anfallare senast nästa säsong iallafall, så då kan vi lika gärna göra oss av med honom nu. Det enda jag verkligen vill är att hela soppan tar slut så snabbt som möjligt och att folk slutar hyckla kring att vi inte ska köpa spelare som ”inte vill spela för klubben” och samtidigt tycka att vi måste behålla Ronaldo. Hans ego måste verkligen trimmas å det grövsta, och jag hoppas det gjort det efter den här sommaren.

4. Frenkie De Jong är en spelare som det ryktas mycket om, tankar om den värvningen? 

Marcus: Han är ju verkligen DEN spelare ETH vill ha. Därför tycker jag vi ska göra allt för att få honom. Sen att det dragit ut på tiden är ju frustrerande. Jag tror det är andra faktorer som spelat in till varför han inte har lämnat än. Jag tror inte vi har lagt ner två månader på att få en spelare om vi inte fått några indikationer på att han är intresserad av att komma till oss. Alla rapporter säger ju att vi är överens med Barcelona om ett pris. Sen vet vi att Barcelona är skyldig honom pengar för innestående lön bland annat. Det måste nog lösas innan han lämnar. Det sägs ju även att Barcelona inte har råd att ha kvar honom, om dem vill registrera alla sina nyförvärv, på grund av lönetaket i Spanien. Även Xavi verkar göra vad han kan för att få De Jong att lämna. Han har blivit inbytt som mittback i tre raka träningsmatcher nu. Jag är 90% säker på att han lämnar och 80% säker på att han hamnar hos oss.

Andreas: Jag är inte helt säker på att det är den spelartyper som vi behöver för att stabilisera vårt mittfält. I Barca så känns det som att han haft en mer defensiv position än vad man minns honom från tiden i Ajax under vår nya manager. Defensiva spelare på centralt mittfält har vi redan, det är kreativitet och trygghet med boll som vi behöver. Något som De Jong har inom sig, men skulle han kunna få fram det i en Premier League-miljö? Jag är inte helt övertygad om det tyvärr.

Tim: Jadu, vilka tankar har man inte tänkt kring den värvningen den här sommaren? Jag hoppas verkligen att det blir klart, dels för våra chanser att utmana på alla fronter och lättare införliva Ten Hags idéer och dels för att det vore nästintill pinsamt om det inte blev klart nu. Annars tycker jag precis som gemene man att Barca kanske är den ovärdigaste transferaktören i världen just nu och att de sätter sig själva på hästar vars mankhöjd jag inte trodde fanns. Respektera kontrakt och människor, snobbar.

5. Vad mer behöver United värva det här transferfönstret?

Marcus: Jag tycker vi behöver 2 mittfältare och sen 1-2 offensiva spelare till. Det är många matcher i år samt att man har 5 byten istället för 3 i PL detta år. Det kommer behövas en bred trupp vilket jag inte tycker vi har just nu. Truppen består ju till stor del av spelare som Ole och Mourinho köpt in. Hoppas på att ETH får in några spelare till som han vill ha.

Andreas: Även om vi kanske i mantal har många ytterbackar i truppen, så känner jag att en stor svaghet finns på denna positionen vad gäller kvalitet. Framförallt på högersidan. Där hade jag gärna sett att det görs ett försök att spetsa truppen ytterligare.

Tim: En anfallare som kan spela över typ hela frontlinjen (men främst i mitten och till höger) och åtminstone en mittfältare. Gärna två, där Frenkie-typen är den ena och en renodlad defensiv bollvinnare/”screener” den andra. Dalot och Laird tror och hoppas jag är alldeles tillräcklig täckning på högerbacken oavsett vad som händer med AWB, men jag köper om man plockar in en högerback om Spindeln får börja väva sitt nät någon annanstans.

6. Vem är er drömvärvning till Manchester United?
Marcus: Declan Rice är nog min drömvärvning just nu. Tycker han skulle lösa många av problemen vi såg förra året på mittfältet.

Andreas: Jag är kanske inte den person som drömmer om det största eller sexigaste namnen, utan som snarare sätter ett högre värde i spelare som har sina främsta egenskaper i sin mentalitet och inställning. Därför hade jag gärna sett Brightons Tariq Lamptey och Aston Villas John McGinn i en United-tröja. Där har vi mer eller mindre etablerade Premier League-spelare som kan löpa snabbt och mycket och som erbjuder hjärta och lungor i varje match de spelar.

Tim: Ten Hags dröm är min, så Frenkie de Jong. Det har ju målats upp som att Fabian Ruiz är det bästa alternativet om man inte lyckas, men min absoluta dröm om det inte löser sig med röv-Barca är Marco Verratti. Lite annorlunda spelartyp men opererar i samma ytor och har ett närmast unikt lugn och sätt att styra spelet. Det har jag drömt våta drömmar om i åratal.

Håller ni med panelens åsikter? Vad tycker ni om Uniteds transferfönster såhär långt? Kommentera gärna men tänk på att hålla en god ton.
 



 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-07-29 13:31:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham