Lagbanner
Vicarage Road, 2021-11-20 16:00

Watford - Manchester U
4 - 1

Watford 4 - 1 Manchester United
Det blev en jobbig sista match för Ole Gunnar Solskjaer

Watford 4 - 1 Manchester United

Watford blev nästa lag att besegra Manchester United. “The Red Devils” bjöd på en ny skräckinsats och det skulle komma att bli Ole Gunnar Solskjaers avskedsföreställning.


Sammanfattning:

Sju minuter tog det sedan pekade domaren John Moss på straffpunkten efter att Joshua King blivit nerdragen av Mctominay. Sarr klev fram och slog en relativt svag straff som De Gea kunde rädda. Spanjoren släppte dock en retur som hans landsman Kiko Femenia slog in. Mardrömsstarten var ett faktum, trodde alla. Men efter en VAR check beslutade domaren att straffen skulle slås om. Upp stegade Sarr på nytt och slog en minst lika svag straff som De Gea läste som en öppen bok. Spanjoren har nu tagit tre raka straffar för Manchester United. Men varningsklockorna hade börjat ringa och tyvärr skulle dessa straffräddningar inte spela någon som helst roll.

Under den första halvleken spelade Watford ut Manchester United. Solskjaers mannar hade stora problem med londonlagets presspel och lyckades knappt ta sig över egen planhalva. Därför var det ingen som var förvånad när det stod 2–0 till hemmalaget i halvtid, efter att Joshua King och Ismaila Sarr gjort varsitt mål. United var ett lag i spillror och det var elva uppgivna utespelare som sprang runt på Vicarage Road under den första halvleken.

En pressad Solskjaer valde att göra ett sista försöka att väcka laget och bytte in Donny Van De Beek och Anthony Martial. Den förstnämnda visade att han borde ha startat och var direkt involverad i spelet. United skulle få in en tidig reducering efter att Ronaldo nickade ner bollen till Donny som kunde sätta bollen i mål. Holländarens första den här säsongen. Hoppet tändes plötsligt och man började tro att United skulle kunna krångla till sig en poäng iallafall. Men mardrömmen var inte riktigt över.

Harry Maguire som har fått utstå en del kritik och hån under den senaste tiden valde att sätta United i en ännu jobbigare sits, när han tog sitt andra gula kort, efter en klumpig tackling. Unitedkaptenen fick lämna planen och Watford skulle sätta spiken när Joao Pedro och Emmanuel Dennis gjorde 3–1 och 4–1 bakom ett decimerat Unitedförsvar. Ytterligare en tung eftermiddag och nu tyder allt på att Ole Gunnar Solskjaer kommer att lämna sin post som Manchester United tränare.


Manchester United (4-2-3-1): De Gea- Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw (Dalot 85’) - Mctominay (Van De Beek 46’), Matic - Sancho (Lingard 91’), Fernandes, Rashford (Martial, 46’) -  Ronaldo

Watford (4-1-4-1): Foster, Femenia, Cathcart, N`Koulou ( Troost-Ekong 63’), Masina - Sissoko - Sarr (Hernandez 68’), Louza (Pedro 77’), Cleverley, Dennis - King

Statistik:
Resultat: 4–1
Målskyttar med assist: King (Dennis), Sarr (Femenia), Van De Beek (Ronaldo), Pedro (Dennis), Dennis (Foster)
Bollinnehav (%): 39% - 61%
Avslut: 20 - 9
Avslut på mål: 7 - 3
Gula/röda kort: 2/0 - 3/1

Bäst i United: Donny Van De Beek

Fem tankar om matchen

1. Solskjaer borta, vad händer nu?


Flera källor bland annat Fabrizio Romano och Samuel Luckhurst rapporterar att Manchester United bestämt sig för att sparka Solskjaer, och det kommer förmodligen vara officiellt när ni läser detta. Personligen hade jag velat se att Solskjaer blivit sparkad tidigare men med tanke på vilka som styr klubben så har beslutet dragit ut på tiden. Gårdagens förlust gjorde att norrmannens situation blev ohållbar och styrelsen blev tvungna att sparka honom. Det är uppenbart Solskjaer inte är en tränare som ska leda Manchester United och man får bara hoppas att styrelsen hittar en bra efterträdare, något jag inte har förtroende för.

Solskjaers avgång väcker också en del frågor. Vem blir efterträdaren? Kommer det vara en långsiktig eller kortsiktig lösning? Vad händer med resten av tränarstaben? Går det att svetsa samman spelartruppen? Och har ledningen äntligen lärt sig av sina misstag? Att ta över Manchester United känns som ett dödsdömt uppdrag i dagsläget och jag tror att många tränare tvekar innan de tackar ja. Solskjaer är bara en del av flera problem i Manchester Uniteds ledning och jag har noll förtroende för styrelsens beslutsfattande.

Sen får vi hoppas att spelartruppen tar sig i kragen och höjer sig ett par nivåer, för de ska såklart också ha en del av skulden. Igår såg det ut som elva individer som spelade fotboll snarare än ett fotbollslag och man får bara hoppas att nästa tränare kan reparera ett splittrat omklädningsrum och börjar ställa högre krav på spelarna. Det dags för truppen börja prestera och visa den kvalité som finns, för det här håller inte.

2.  Stundtals utspelade av Watford
Manchester United har stått för några riktigt pinsamma prestationer den senaste tiden och matchen idag var inget undantag. Det var smärtsamt att se hur Watford fullständigt körde över “The Red Devils”. Sarr, Dennis och King hade lekstuga med Uniteds försvar och gjorde precis vad de ville medan backlinjen agerade statister. En klubb av Manchester Uniteds storlek ska inte kunna bli överkörda på det sättet av en betydligt mindre klubb. Om man jämför startelvorna är United bättre på varenda position och ändå hade “The Red Devils” stora problem med att ta sig över på motståndarnas planhalva.

Jag har svårt att tro att spelarna gick ut med inställningen att förlora för att få bort Solskjaer, men det kändes nästan som det. Det fanns ingen vilja överhuvudtaget och det kändes som att ingen brydde sig. Gårdagens insats var ytterligare en i raden av mediokra insatser och nu halkar vi efter i toppen, jag har svårt och se att vi slutar topp fyra i dagsläget.

3. Donny borde ha startat
Det råder inga tvivel efter dagens insats, Donny Van De Beek ska starta i Manchester United. Holländaren byttes in i halvtid och stod för ett piggt inhopp. Han var rörlig, vann mycket boll, vågade gå in i närkamper, fyllde på bra i boxen och lyckades göra mål. Många supportrar har skrikit efter Donny under en lång tid men Solskjaer har envisats med att bänka honom, match efter match. Varför vet jag faktiskt inte, med dagens insats visar holländaren klart och tydligt att han är Uniteds bästa centrala mittfältare. Resultatet till trots borde ändå Donny känt en otrolig revanschlusta gentemot Solskjaer, och jag hoppas att detta blir vändpunkten i Van De Beeks Unitedkarriär.

4. Kapten Maguire
Harry Maguires vara eller icke vara som Unitedkapten har debatterats flitigt i supporterkretsar. Många anser att det finns bättre ledartyper i klubben och att engelsmannens insatser på senare tid visar brist på ledarskap och jag kan bara instämma. Mot Watford bjöd mittbacken på ytterligare en hädisk insats och bromsade Uniteds kvitteringsjakt, när han blev utvisad. Tyvärr är detta saker du inte får göra när du bär lagkaptensbindeln i Manchester United. Jag tycker inte att Maguire besitter de kvalitéer som krävs för få vara lagkapten och kroppsspråket på plan visar att han inte är en ledartyp. Därför borde spelare som De Gea och Bruno Fernandes få bära bindeln istället. De visar passion på plan och i flera intervjuer har de givit tecken på tydliga ledaregenskaper. Dags att byta lagkapten.'

5. Lider med De Gea
När United är som sämst är David De Gea som bäst, det är så det har sett ut de senaste åren. Jag lider verkligen med spanjoren, idag gör han på nytt en bra insats men får släppa fyra bollar förbi sig. Det är verkligen inte han som ska lastas för förlusten även om han hade kunnat gör det bättre på 4–1 målet. Det smärtsamt att se hur lite De Gea får ut av sina insatser i Unitedtröjan, för det spelar liksom ingen roll hur bra man spelar som målvakt så länge vi förlorar. Spanjoren har tillbringat tio år på Old Trafford och majoriteten av dessa har Manchester United varit usla. Jag hoppas verkligen han blir rejält hyllad den dagen han väljer att lämna Manchester United, för det förtjänar De Gea. Nu har spanjoren dessutom motbevisat de kritiker som säger att han inte kan rädda straffar, så vad mer kan den gode David göra för få ett större erkännande? Jag vet inte.

GGMU







 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-11-21 08:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham