Lagbanner
Werder Bremen lånar in Tahith Chong

Werder Bremen lånar in Tahith Chong

Den nederländska yttern tas in av Werder Bremen på ett lån som varar hela nästa Bundesliga säsong. Ett lån som lär bli nyttigt för den unga yttern som inte har fått mycket speltid i första laget

Chong skrev på ett nytt kontrakt med Manchester United i Mars som varar till juni 2022. Dock har det varit svårt att få speltid i första laget. Speciellt med en startelva som gick obesegrade under en lång period och säkrade en tredje plats i ligan. Senaste framträdandet för yttern var i Europa League, när han kom in från bänken i vinsten mot LASK på hemmaplan. 
 
Lånet kommer bli hans första flytt från Manchester United men det kommer att bli givande för honom. Flera spelare på lån har vuxit med sina ökade spelminuter och ett bevis på detta är Dean Henderson i Sheffield United. Målvakten har växt fram till en av de bästa i Premier League och en spelare många tycker är given första målvakt för Englands landslag. 
 
Yttern har 16 spelade matcher, vilket inte är tillräckligt för en spelare med den potentialen. I 2019 vann han Denzil Haroun priset, vilket går till årets spelare i reservlaget. I 2018 vann han Jimmy Murphy priset som ges till årets unga spelare. Sedan sin debut i 2019 mot Reading i FA-cupen har Chong enbart 16 framträdanden i första laget, en siffra som förhoppningsvis kommer vara betydligt högre efter sin tid i Tyskland. 
 

Eric Länje2020-08-16 16:03:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham