Lagbanner
The Hawthorns, 2021-02-14 15:00

WBA - Manchester U
1 - 1

West Bromwich Albion - Manchester United 1-1

West Bromwich Albion - Manchester United 1-1

Trots stort spelövertag lyckades Manchester United inte att vinna mot nästjumbon West Brom. “The Red Devils” tappade återigen poäng i toppen och Uniteds problem mot lågt stående försvar fortsätter.

West Bromwich(4-1-4-1): Johnstone- Peltier(Furlong 46:e), Bartley, Ajayi, Townsend- Yokuslu( Livermore 67:e)- Snodgrass( Phillips 87:e) ,Gallagher, Maitland-Niles, Pereira- Diagne
Manchester United (4-2-3-1): De Gea- Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw-  Mctominay, Fred( Van De Beek 80:e)- Rashford, Fernandes, Martial( Greenwood 66:e)- Cavani

Summering
Matchen inleddes på värsta möjliga vis för Manchester United. Det var knappt så man kunde tro sina ögon när West Bromwichs nye anfallare Mbaye Diagne stångade in 1-0 efter knappt 1 minut och 30 sekunder in i matchen. Målet uppkom efter att Lindelöf förlorat nickduellen mot senegalesen och får därför ta på sig målet. Detta späder även på den kritik som riktats mot svensken då vissa menar att han inte har fysiken för att klara av premier league. Dock kan man argumentera för att Lindelöf ska ha frispark då Diagne klänger rätt rejält på svensken. Men domare Craig Pawson valde att inte ens använda sig av VAR, något märkligt kan tyckas.

United hade svårt att hämta sig efter skräckstarten och hade otroligt svårt att skapa målchanser och ta sig igenom det kompakta West Brom försvaret. Hemmalagets tränare Sam Allardyce hade verkligen fått matchen dit han ville och det fysiska spelet från West Broms sida skapade frustration hos United. 

Ett extremt defensivt West Brom skulle till slut kapitulera. Efter ett fint inlägg av premier leagues just nu bästa vänsterback Luke Shaw klippte Bruno Fernandes till på volley och det var kvitterat på The Hawthorns. Extrem lättnad syntes på alla spelarna och skönt att få in målet precis innan halvtid.

Matchbilden vi fått se under den första halvleken skulle fortsätta i den andra. Ett United som ägde bollinnehavet och parkerade på West Broms planhalva men hade svårt att skapa några målchanser.  Medan Sam Allardyce mannar fortsatte spela med elva man i eget straffområde. “ The Red Devils” hade svårt att dra upp tempot i matchen och matchbilden passade hemmalaget perfekt. Domaren Craig Pawson skulle återigen stå i fokus när han dömde bort en straff för United men den här gången med hjälp av VAR. Solklar straff om du frågar mig men Pawson tyckte annorlunda.

Någon riktig forcering kom aldrig från Manchester United. Den närmasta chansen kom när inhoppande Mason Greenwood sköt ett skott som Sam Johnstone släppte retur på. Mctominay tog hand om returen och avlossade ett skott som räddades på mållinjen av Furlong. West Brom kunde mycket väl ha tagit hand om alla tre poängen då Diagne fick två bra lägen men De Gea räddade oss kvar i matchen. På stopptid skulle dock det bästa läget komma. Harry Maguire fick en jättechans att avgöra men marginalerna var inte med engelsmannen utan nicken tog i stolpen.
Trots ett 72 procentigt bollinnehav lyckades inte Manchester United bryta ned West Brom utan det slutade med två tappade poäng i toppstriden.

Slutresultat: 1-1
Målskyttar: Mbaye Diagne, Bruno Fernandes
Bäst i United: Luke Shaw

Tankar

Uniteds oförmåga att bryta ned lågt stående försvar fortsätter. Vi hade svårt att dra upp tempot i matchen och saknade kreativitet offensivt. United sätter mycket av sitt hopp till Bruno och när han inte får det att stämma har vi svårt att vinna matcher. Rashford, Martial och Cavani måste ta mer ansvar och avlasta portugisen. Det är den här typen av matcher United bara måste vinna om vi vill vara med och utmana om titeln och känslan är att vi inte riktigt är där än.

Jag måste få uttrycka lite frustration kring domarinsatsen och sättet West Brom spelar den här matchen. Domarinsatsen idag var under all kritik 1-0 målet bör enligt mig vara frispark till Lindelöf och straffsituationen när Maguire blir fälld ska inte ens behövas VAR kollas. Domarnivån i premier league är alldeles för låg enligt mig och den måste steppas upp. Jag har extremt svårt för den fotbollen Sam Allardyce förespråkar och att West brom tillåts spela så fult som de gör idag är vansinnigt. Det kändes långa stunder i matchen som att det bara var ett lag som ville spela fotboll och det var Manchester United. West Brom slåss i botten av tabellen och måste spela defensivt det förstår jag men det finns bottenlag som spelar betydligt bättre fotboll.

Det positiva idag var Maguires och Shaws insatser. Maguire drev upp bollen bra flera gånger och bidrog mycket till Uniteds offensiv. Shaw fortsätter löpa och skapa chanser på vänsterkanten och är just nu Premier Leagues bästa vänsterback. 

I och med poängtappet idag är vi sju poäng bakom City och titelkampen är långt borta just nu. Det skulle krävas en rejäl kollaps från de ljusblå laget från Manchester.

Härnäst väntar Europa League för Solskjaers gäng och det är Real Sociedad som står för motståndet. Matchen kommer att spelas i Turin då United inte får resa in till Spanien på grund av corona restriktioner. Även om Europa League inte är turneringen som är prio ett för United är det ändå en titel vi ska försöka vinna.
GGMU



 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-02-14 17:36:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham