Lagbanner
Molineux Stadium, 2021-08-29 17:30

Wolves - Manchester U
0 - 1

Wolverhampton 0 – 1 Manchester United

Wolverhampton 0 – 1 Manchester United

Manchester United gick in i matchen mot Wolverhampton med ett stort självförtroende och en positiv stämning i klubben efter fredagens nyhet om Cristiano Ronaldos återkomst i klubben. Men det var Wolves som var det bättre laget igenom hela matchen, trots det lämnar United med tre poäng.

Sammanfattning
Manchester Uniteds inledning på matchen såg ut som den ett juniorlag skulle kunna göra. Oförklarliga misstag avlöste varandra och när Wan Bissaka räddade bollen på mållinjen i början av matchen så var det många som inte förstod hur det fortfarande kunde stå 0-0 på resultattavlan.
Den första halvleken fortsatte på den inslagna vägen, men på tilläggstid av den första halvleken fick Greenwood Uniteds bästa målchans. Hans skott gick tätt utanför stolpen men intentionen skulle bli ett tecken på vad som senare skulle ske.

Den andra halvleken började lite bättre för Uniteds del. Men Wolves skulle ta över mer och mer och vi har David De Gea att tacka för att vi inte ligger under när det var 20 minuter kvar att spela. Herregud vilken räddning, världsklass.
Räddningen skulle bli en vändpunkt i matchen och efter en tuff duell mellan Paul Pogba och Ruben Neves letade sig bollen fram till Greenwood som satte dit den vid den borte stolpen.
United krigade till sig tre poäng utan att glänsa och vi hakar på i toppen inför det stundande landslagsuppehållet.

Manchester United (4-2-3-1): De Gea – Wan–Bissaka, Varane, Maguire, Shaw – Fred, Pogba – James (Cavani 53´), Fernandes, Sancho (Martial 72´) – Greenwood (Dalot´)

Wolverhamton (3-4-3): Sa – Kilman, Coady (Gibbs-White 87´), Saiss – Semedo, Neves, Moutinho, Marcal – Trincâo (Podence 70´), Jimenez, Traore (Silva 87´)

Statistik
Resultat: 0–1 (0–0)
Målskyttar med assist: Greenwood (Varane)
Bollinnehav: 44%–56%
Avslut: 13–6
Avslut på mål: 6–3
Gula/Röda kort: 3/0 – 4/0

Bäst i United: David De Gea

Fem tankar om matchen

Den dåliga starten
Vi vande oss vid det förra säsongen, vi såg det förra veckan, och vi såg det även idag. Manchester United började återigen en fotbollsmatch på ett dåligt sätt.
När man kollar på startelvorna idag så ser man ett otroligt starkt Manchester United som borde kunna starta på ett energifyllt och hungrigt sätt mot ett på pappret sämre Wolverhampton. Men istället begås det tidiga misstag och Wolves tillåts ta kontroll på matchen. Vad detta beror på är det svårt att svara på. Hade det varit en engångsgrej så hade man kunnat säga att publiken har en påverkan på detta. Det är klart att Wolves får en boost av att spela på hemmaplan inför fullsatta läktare. Men detta skedde regelbundet även föra säsongen. Nu har det löst sig bra vid flera tillfällen. Men har vi inte De Gea idag så är risken stor att vi förlorar matchen på grund av den dåliga starten. Detta är något som Manchester United måste förbättra om vi ska ha något med en titel att göra i år.

Maguire och Varane
Det var deras första match ihop, men det syntes knappt. Framförallt är jag imponerad av Raphael Varanes insats. Det är inte lätt att komma in som ny i ett lag på en sådan utsatt position som mittbacks positionen ändå är. Men Varane gör det han ska och han stressar aldrig upp sig trots att han ställdes inför en del kluriga situationer. Han spelar ett väldigt följsamt försvarsspel genom hela matchen och trots sin längd så besitter han ändå en snabbhet som han utnyttjar. Samarbetet med lagkapten Harry Maguire fungerade på ett bra sätt och detta mittbackspar kan komma att bli väldigt bra för Manchester United i framtiden.
United har letat efter ett stabilt mittbackspar i flera år nu, och kanske har vi äntligen hittat det. Det är såklart för tidigt att säga efter bara en match tillsammans, men det blev en bra start och jag ser fram emot att se dem spela ihop igen.

För vår svenske mittback Victor Lindelöf kommer det nu bli tuffare att ta en startplats i United. Men det är ju så det ska vara i en toppklubb som Manchester United. Kanske kan det vara bra för Lindelöf med lite konkurrens så han inte blir för bekväm. Nu måste han istället fortsätta utvecklas och ta sina chanser när dom kommer.

Den jobbiga krigarvinsten
Det satt långt inne, man kan nästan kalla det för ett rån. Men denna vinsten förtjänade inte Manchester United. Laget var till stora delar utspelade av ett energirikt Wolverhampton. Men United höll sig kvar i matchen, även om det inte alltid var så vackert. När ledningsmålet tillslut kom var det en enorm lättnad för alla som håller på Manchester United.
Det var lite såhär i förra säsongens möte med Wolves på Old Trafford. Spelet såg inte bra ut men United vann med ett sent avgörande. Så var det idag också, spelet va riktigt uselt men United återvänder till Manchester med tre poäng, efter en klassisk krigarinsats.
För att vinna titlar behöver man även vinna när spelet inte sitter på den nivån man förväntar sig. Däremot så har United många nivåer till i sig och nästa match förväntar jag mig att spelet ser betydligt bättre ut och att det blir lite lättare tre poäng den gången.

De Geas revansch?
David De Gea har inte haft den lättaste tiden de senaste åren. Ett tag vande vi oss vid insatser som var omänskliga från De Gea. Men när dessa insatser slutade komma och misstagen ersatte istället så blev De Gea direkt ifrågasatt. Lättare blev det inte för Spanjoren när Dean Henderson anlände förra säsongen. Men i år har han fått en fantastisk start på sin säsong. Han räddade oss mot Southampton och han räddade oss verkligen i denna matchen också. Herregud vilken dubbelräddning. Jag var nog inte ensam med att hinna räkna in 1–0 till Wolves när Romain Saiss var först på den lösa bollen bara någon meter från mållinjen. Men från ingenstans trollade De Gea fram en enorm räddning som blev vändpunkten i matchen.
Hoppas nu att De Gea kan fortsätta på den inslagna vägen och hitta en stabil och jämn nivå. Gör han det så kommer det inte vara något snack om vem som är Manchester Uniteds bästa målvakt.

Greenwoods säsong i skuggan av alla stjärnor
Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho, Marcus Rashford och Edinson Cavani. Ja, i Manchester United kryllar det av anfallstalang. Men i skuggan av dessa har Mason Greenwood nu gjort mål i samtliga tre inledande Premier League matcher denna säsongen. Jag vet att man inte borde bli förvånad. Men när det sätts ihop ”drömelvor” med Uniteds trupp när alla är hela och friska så är det ofta som Greenwood utelämnas. Detta kan vara bra för den unge engelsmannen då han får spela med mindre press på sina axlar och enbart fokusera på att göra det som han är bäst på. Att spela fotboll. Jag tror att detta skulle kunna bli en riktigt bra säsong från Mason Greenwood. Bara det att han kommer få träna med och lära sig av spelare som Ronaldo och Cavani varje vecka och kommer göra mycket nytta för honom.
Han har ju verkligen fått en bra start och självförtroendet är på topp efter de första matcherna. Nu gäller det bara att hålla upp detta.

GGMU

Victor Heed2021-08-30 08:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham