Marcos Alonso blickar framåt
Tillbaka i startelvan och tillbaka i målprotokollet!

Marcos Alonso blickar framåt

Efter seger med 2-0 hemma mot Burnley uppmanar comebackande vänsterspringaren Marcos Alonso sina lagkamrater att se resultatet som en språngbräda mot högre tabellplaceringar.

Marcos Alonso blev mot Wolverhampton uttagen till en matchtrupp i Premier League för första gången sedan mötet med WBA i september. Han startade på bänken då och förblev där hela matchen.
Mot Burnley anförtroddes så Alonso med en startplats igen, detta i den 3-4-3-formation som han själv föredrar, och blev dessutom matchavgörande med sitt 2-0-mål.
I en intervju med officiella hemsidan direkt efter match blickade spanjoren framåt:

”Jag har mer frihet att anfalla då vi har mer täckning bakåt, men det handlar inte om spelsystemet. När vi spelar mer organiserat, som en enhet, vet vad vi ska göra så har vi potentialen att uträtta stora saker. Vi har lång väg kvar innan säsongen är slut, och vi ska bevisa att vi är bättre än vad tabellen visar just nu, men vi måste kriga för det.”

Målet i sig var av högsta klass, och någon matchovana gick inte att skönja av Alonsos insats:

”Jag har inte sett reprisen än”, avslöjar Alonso. ”Det kändes bra att hjälpa laget med ett mål, men jag är mest lycklig över tre poäng och för laget. Vi måste tillbaka till toppen, eller så nära som det går att komma, och dagens resultat var en bra början.”

Tränare Thomas Tuchel motiverade petningen av den hittills ordinarie Ben Chilwell med profilen på motståndarna för dagen. Hans ersättare tog verkligen chansen att visa upp sig och sade så här om sin egen insats:

”Vi visste att de skulle hota med långa uppspel och på fasta situationer, så jag var där för att hjälpa till. Det var ett tag sedan jag spelade, men jag har jobbat hårt och är glad att jag var redo idag. En hel del har sagts där ute men jag föredrar att jobba på, vara tyst och låta spelet tala. Denna seger var för supportrarna. Det är skönt att belönas för det, och det kommer mera.”

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-02-01 18:48:51
Author

Fler artiklar om Chelsea