Marcos Alonso lämnar Chelsea
Ett långsamt farväl blev det, men nu är det klart. Hej då Marcos!

Marcos Alonso lämnar Chelsea

Efter många år i den kungsblå tröjan lämnar nu Marcos Alonso för spel med Barcelona. Kvar lämnar han många minnen, fina sådana.

Efter veckor, kanske t om månader av spekulationer står det klart att Alonso lämnar klubben han representerat större delen av sin professionella karriär. Under sommaren har Ben Chilwell ordentligt kommit tillbaka efter sin skada, han som tävlat med Alonso om wingback-platsen. Detta tillsammans med värvningen av Marc Cucurella har för Alonsos del inneburit en alltför tuff konkurrens.  

När Barcelona visade intresse gjorde Alonso tidigt klart med de personliga detaljerna med klubben. Tiden som följde handlande om huruvida Barcelona var villiga att betala det pris som Chelsea ville ha. Det hela slutade strax innan transferfönstret stängde med att Alonso blev en del i en bytesaffär klubbarna emellan.

Marcos Alonso har under sin tid i Chelsea både fått uppleva med och motgångar, både med laget och utifrån det egna spelet. Hans gyllene vänster har bjudit på mål, målgivande passningar och flertalet fina passningar över planen. Alonsos näsa för att hitta målet har också fått oss att resa oss i soffan där hemma.

De sämre sidorna vi också fått uppleva är Alonsos hemlöp, hans kroppsspråk som ibland ser väl lojt ut. Defensivt har ett och annat hår lämnat huvudet när vi som tittar dragit i håret efter att han blivit lurad gång på gång. På minuskontot finns Alonsos beteende under Lampards ledning, det beteende som fick honom att hamna i frysboxen under den legendariske Chelsea-spelarens ledning.

Om man skall summera Alonsos tid i Chelsea så är det trots allt fler bra prestationer än dåliga, han har gjort många viktiga mål för oss, helt klart. Troligen skulle han kunna ha passat bra som en backup även i framtiden, men tiden som förstaval i Chelsea hade varit över varför det nu känns rätt att gå skilda vägar. Framför allt med tanke på vad Chelsea fått in i Marc Cucurella.

Ett stort lycka till I Barcelona Marcos Alonso och tack för tiden i Chelsea.
 

Erik Larholm@eriklarholm2022-09-02 14:16:24
Author

Fler artiklar om Chelsea