Martin O'Neill ny tränare för Sunderland

Martin O'Neill ny tränare för Sunderland

Tidigare idag bekräftades det att Martin O'Neill utsetts till ny tränare för Sunderland. O'Neill ersätter därmed Steve Bruce som i onsdags sparkades från klubben. O'Neill som tidigare har tränat klubbar som Leicester, Celtic och Aston Villa blir först på måndag officiellt ny tränare för klubben då han skrivit på ett ett 3-års kontrakt.

Eric Black, assisterande tränare i Sunderland, kommer att tills dess att O'Neill börjar, leda laget. Detta gäller även för morgondagens match borta mot Wolves. O'Neill kommer istället att infinna sig på Molineuxs läktare och spelarna kommer få chansen att imponera på sin nya tränare direkt.

Den 59-årige Irländaren säger att han är mycket glad över att nått en överenskommelse med klubben och att han är redo att leda laget genom en framgångsrik och lyckad period. Det är därför att han kommit hit och att det är det som är hans drivande ambition säger han. O'Neill är som många andra också väldigt imponerad av träningsanläggningarna som Sunderland har.

"I'd heard about what a good club it was but coming here, seeing the stadium and training ground, I've been bowled over. It's absolutely fantastic."

O'Neill var hela tiden den ledande kandidaten till jobbet än fast han varit utan arbete sedan han lämnade Aston Villa i augusti förra året av personliga skäl. Som andra alternativ så fanns även Mark Hughes tillgänglig utifall att förhandlingarna med O'Neill skulle ha strandat. Men Ellis Short lyckades snabbt med att få den forne Villa tränarens signatur och är även han väldigt nöjd med utgången efter Bruces avsked.

Även fansen verkar nöjda. Många anser att O'Neill redan har fått en bättre start i klubben, vad fansen beträffar, än Steve Bruce. För till skillnad från Bruce, som är en Geordie, så har O'Neill inte precis gjort det till någon hemlighet att han sedan barnsben varit ett stort Sunderlandfan.

EDWIN COLE2011-12-03 16:45:00
Author

Fler artiklar om Sunderland