Mata: ”Årets säsong ska bli min bästa”
Mata var liksom Schürrle viktiga pjäser i 4-0 segern mot Steaua.

Mata: ”Årets säsong ska bli min bästa”

Schürrle och Mata spelade bra i det Chelsea som körde över Steaua Bukarest under tisdagskvällen. Båda ser också fram mot mer speltid och vill fortsätta ha en plats i startelvan.

Efter tisdagens klara 4-0 seger över rumänska Steaua Bukarest var det två nöjda mittfältare i André Schürrle och Juan Mata som åter fanns med i startelvan och därtill stod för starka insatser.
 
Schürrle stod för sin bästa insats i Chelseatröjan sedan ankomsten i somras. Han var pigg och oroade gång på gång och var också den som låg bakom det viktiga 1-0 målet. Efter matchen sade den tyske yttern,
 
”Det var väldigt viktigt. Efter förlusten mot Basel var det här en match vi var tvungna att vinna. Vi skapade chanser och lyckades göra fyra mål vilket var viktigt för oss. Vi spelade med stort självförtroende och sökte hela tiden avslut. Vinsten var välförtjänt och resultatet var bra även om jag tycker vi kunde ha gjort ännu fler mål.”
 
Schürrle är en av de sex spelare som slåss om tre platser på det offensiva mittfältet, sju spelare om Ramires också räknas in. Konkurrensen har inneburit att Schürrle inte fått spela varje match, men vet vad som gäller.
 
”Jag vill alltid spela, det vet managern. Det är bra att jag fick starta och jag hoppas jag gjorde bra ifrån mig. Viktigast är dock att vi tog tre poäng. Det är allt som räknas. Jag ska försöka göra mitt bästa på planen och visa mina kvaliteter. Det är allt jag kan göra.”
 
En annan som spelade bra när han igår fick chansen var Mata. Redan tre dagar innan matchen klargjorde José Mourinho att Mata skulle starta mot Steaua efter att ha stått för starka insatser mot Swindon och Tottenham. Ett beslut han inte lär ångra och Mata själv var nöjd med tisdagskvällen.
 
Jag tror att efter förlusten mot Basel, vilken var smärtsam, behövde vi vinna den här matchen. Från första minuten kunde ni se att vi gick för seger. Vi gjorde två mål i första och två till i andra halvlek och jag tycker vi spelade bra och tror att det kommer bli ännu bättre längre fram. Segern ger oss självförtroende.”
 
Efter att inte ens fått plats på bänken mot Fulham har de senaste två säsongerna baste Chelseaspelare svarat på bästa sätt. Nu ser han också fram mot att fortsätta vara en viktig kugge under resten av säsongen.
 
”Jag ska bara fortsätta träna bra och förbereda mig för varje match. Jag måste göra mitt bästa på träning och under matcher. Det är viktigt att spela med bollen och även utan bollen. Jag är nöjd och ser fram mot att spela många matcher under säsongen.”
 
”Jag försöker att bli bättre varje säsong. Min första och min andra säsong var fantastiska, men jag vill att denna ska bli ännu bättre så jag måste fortsätta jobba för att bli bättre, göra mål, assist och göra det jag ska.”
 
Källa: chelseafc.com

Niklas Isaksson2013-10-02 20:18:08
Author

Fler artiklar om Chelsea