Mata: ”Cesars dag”
En van syn förra säsongen.

Mata: ”Cesars dag”

Cesar Azpilicueta gjorde sitt första mål för Chelsea och Juan Mata sitt första för säsongen när Arsenal skickades ut ur Ligacupen under tisdagskvällen.

För andra matchen i rad kunde en vaksam Chelseaspelare hålla sig framme och ta tillvara på en misslyckad hemåtnick från motståndarna. Mot City var det Fernando Torres som högg och avgjorde matchen och i gårdagens derby mot Arsenal var det högerbacken Cesar Azpilicueta som löpte över hela planen för att fånga upp bollen och göra sitt första mål för Chelsea.
 
Matchens andre målskytt, Juan Mata, var glad för sin landsman som alltså premiärmålade igår.
 
”Jag är så glad för Cesars skull. Han tränar hårdare än någon annan och förtjänar verkligen målet och firandet efteråt. Han är alltid redo att spela, precis som alla i truppen. Igår var hans dag.”
 
Angående sitt eget mål var Mata glad över målet då det gav laget andrum. Att det innebar säkrad seger mot Arsenal som hittills denna säsong plockat flera trepoängare gjorde bara saken bättre. Målet från Mata innebar också att han nu gjort mål i tre raka matcher mot Arsenal. Drogba har en värdig efterträdare.
 
”Vi gjorde vårt bästa matchen igenom men det var svårt då Arsenal spelar fin fotboll i Premier League och Champions League. Jag tycker ändå att vi spelade bra från första till sista minut.”
 
Visst har Arsenal spelat bra i Premier League och även i ett par av Champions League-matcherna, men att de verkligen gjorde det så svårt för Chelsea igår känns som väl diplomatiskt sagt av Mata.
 
”Vi hade chanser att göra mål, vi hade bollinnehav och vi kämpade mot ett bra lag. I slutet så är vi vidare och jag tror att vi alla är både stolta och glada.”
 
”Det är viktigt för vårt självförtroende. Efter vinsterna mot Manchester City och Arsenal känner vi oss starka då det är bra lag som vi besegrat.”
 
Två raka segrar mot toppkonkurrenter på tre dagar är verkligen något spelare och fans ska vara nöjda över.
 
Mata har till skillnad från de senaste säsongerna inte varit given i startelvan i år. Den fantastiske lille spanjoren ser dock konkurrensen som något bra då Chelsea är med och slåss om fyra titlar.
 
”Vi har en väldigt bred trupp, 24 eller 25 spelare, och alla är ivriga och ser fram mot att få spela. Det är svårt för managern att fatta besluten, men man vill ha ett lag som det här, som kämpar för varandra och går in för att vinna varje match.”
 
”Jag försöker bara spela bra och njuta av fotbollen. Jag gör alltid mitt bästa för klubben under varje träning och varje match, och det kommer jag alltid att göra. Jag trivdes verkligen på planen igår och jag vill alltid göra mål och assist, precis som igår.”
 
På planen var Chelsea det bästa laget och Chelsea vann dessutom matchen på läktaren där många många Chelseafans gjorde sig hörda matchen igenom.
 
”Jag är också väldigt glad för alla fans som kom på matchen och de som kollade på TV. Jag tycker vi kan vara nöjda med matchen.”

Niklas Isaksson2013-10-30 16:37:48
Author

Fler artiklar om Chelsea