Matchbetyg: Chelsea FC - Crystal Palace

Matchbetyg: Chelsea FC - Crystal Palace

Lite problem med datorn försenade matchbetygen. Chelsea ställdes hursomhelst mot nästjumbon Crystal Palace. Många förväntade sig en seger med närmast tennissiffror i Chelseas favör. Riktigt så blev inte fallet då det var ännu en match där ingen i Chelsea var bättre än bra, men ändå tre säkrade poäng.

Kommentera gärna i fältet nedan och diskutera betygen eller matchen, men tänk på att hålla god ton.
 
Betygsskala:
0 lejon – Generalusel
1 lejon – Dålig
2 lejon – Godkänd
3 lejon – Bra
4 lejon – Mycket bra
5 lejon – Mästerlig

Petr Cech – 2
Gör ett par rutinerade ingripande och står för en eller två bra räddningar. 

Branislav Ivanovic – 2
Jag blir alltmer kritisk till galne Ivan på samma position match efter match. Visst kämpar han och krigar, är duktig defensivt, men den sista bolleveransen är oftast usel. Får ändå en tvåa för sitt krigande och defensiva arbete.   

John Terry – 3 
Kunde kanske agerat bättre vid 1-1 och bättre markerat Chamakh. Reparerar detta genom att rädda oss som sista utpost bakom Cech när Crystal Palace har 2-2 läge. Annars stabil och bäst insats i backlinjen. 

David Luiz – 2
Gör en ganska medioker match. Flänger iväg emellanåt, skjuter bort en frispark, men fungerar bra hemåt tillsammans med Terry.

Cesar Azpilicueta – 2
Gör tidigt i matchen en bakåtpassning som nog fick många supporters att sätta ölen i halsen. Tack och lov så styrde Captain Terry upp eländet till sist. Dave gör annars en ok match, slarvar lite i första men visar ändå vilja och kämpaglöd.
  
Ramires – 3
Mannen med den ökända första touchen får på ett underbart skott, som blir ett underbart mål! Gör en bra match, men borde kanske satt läget som uppstår i matchens slutskede. En krigare i det defensiva arbetet.

Michael Essien – 2
En skugga av sitt forna jag, men ändå helt ok. Slarvar till det emellanåt, men krigar och rättar till många misstag. Fysisk och tung. Godkänd. 

Willian – 3 (ut 82') Dagens Lejon!
Stressar, är energisk, springer och är överallt. Får på ett otroligt skott som leder till 1-0 målet. Står för många bra passningar, driv och tempo genom matchen. Gör även ett bra defensivt jobb. Skulle kanske gjort mer med sina lägen inne i boxen som bland annat spelas fram av Hazard. Willian börjar nu gå från klarhet till klarhet och bevisar över tid varför han faktiskt köptes. Enligt mig gjorde Willian en av sina bättre matcher i den kungsblå tröjan.  

Juan Mata – 2 (ut 62')
Det är inte längre den älskade Mata som i princip burit Chelsea på sina bara axlar i två säsonger. Mata gör en ok match och har en del lägen som blir fruktlösa. Om vi får se mer Mata från start i matcherna kommer det säkerligen bli bättre och bättre.   

Eden Hazard – 3 
Det är svårt att inte tycka om den gode Eden. Han har förmågan att dra på sig ett halvt lag när han kommer på kanten. Ett mycket bra förarbete leder till Ramires mål. Eden gör en bra match, som vi börjar bli så vana att se. Saknar ändå det där extra (så som mot Sunderland) där Eden visar mästerlig klass. Hursomhelst har vi bara sett början.  

Fernando Torres – 2 (ut 84')
Som Ba förra matchen. Står på rätt plats vid rätt tillfälle. Gör sitt mål. Detta genererar en liten injektion av tillfälligt självförtroende, bara för att sedan sina vana trogen försvinner han likt en statist i kulisserna av matchen. Är farligt nära en etta i betyg. 

Inhoppare:

Oscar – 2 (in 62')
Som nästan alla våra spelare på denna position kommer Oscar in och gör det mesta ganska bra. Påverkar ändå inte matchen i sin helhet och gör inte bättre insats än Mata.  

André Schürrle (in 82') och Demba Ba (in 84') spelade för kort tid för att betygssättas.

José Mourinho – 2
Känns inte som han egentligen vill något speciellt med sina byten. Försöker inte ändra matchbilden. Som i CL-matchen vill jag se ett mer offensivt byte som kan stänga matchen tidigare, så man slipper sitta och bita ned naglarna hela vägen till knogarna. 

Domare Mark Clattenburg – 1
Blåser när det inte ska blåsas och blåser inte när det ska blåsas. Fin frisyr. Halvtaskig domarinsats.  

Dagens Stephen Hunt
Wilsheres långfinger.  

Bäst i Crystal Palace: Julian Speroni

Betyg satta av Sebastian Väpnargård.
 

CSS-REDAKTIONEN2013-12-15 09:41:00
Author

Fler artiklar om Chelsea