Matchbetyg: Chelsea FC - Steaua Bukarest

Matchbetyg: Chelsea FC - Steaua Bukarest

Chelseas defensiv har ifrågasatts de senaste matcherna. Idag skulle männen i kungsblått visa var skåpet stod och säkra förstaplatsen i grupp E. Detta resulterade i en sömnig tillställning, men ändå säkrad gruppseger.

Efter att ha lyst med sin frånvaro under säsongen så är nu matchbetygen tillbaka med en ny bekantskap som betygsättare, Sebastian Väpnargård. Kommentarfältet är öppet och vi räknar med att alla håller en god ton så att vi kan fortsätta med det.

Betygskala:
0 lejon – Generalusel
1 lejon – Dålig
2 lejon – Godkänd
3 lejon – Bra
4 lejon – Mycket bra
5 lejon – Mästerlig

Mark Schwarzer – 2
41-åringen känns stabil som vår andrekeeper bakom Cech som är det givna förstavalet. Testas aldrig riktigt under matchen. Gör ett par rutinerade ingripande.  

Branislav Ivanovic – 2
Är emellanåt lika graciös som ett serbiskt kylskåp i offensiven. Håller helt klart klass defensivt.  

John Terry – 2  
Stabil. Trygg. Gör en bra match utan att direkt ställas på prov. 

David Luiz – 2
Geezern är tillbaka. Till mångas glädje och andras förskräckelse. Drog inte iväg på galna offensiva räder idag och kändes stabil. Den av backarna som står för de mest kreativa passningarna.  

Ashley Cole – 2
Har en bra första halvlek. Krigar till sig hörnor och verkar fungera bra i samarbetet med Hazard. Försvinner lite i andra halvlek.  Över 90 minuter känns han inte lika hungrig som Azpilicueta och kommer nog ha en del svårigheter att bli Mourinhos förstaval på positionen.   

Frank Lampard – 2
Hugger lite väl vilt på att ta skott utifrån. Gör det han ska under hela matchen, men kunde väl bjudit oss på ett klassiskt Lampard-mål denna sömniga match. Fungerar bra tillsammans med Mikel.

John Obi Mikel – 2 (ut 74')
Stabil defensivt, men ack så fantasilös offensivt. Sätter sig själv i en dum situation som tvingar honom att ta ett gult kort. Passningarna som bekant i sidled och bakåt. 

Willian – 3 (ut 80')
Gör tillsammans med Oscar och Hazard en bra match. Dribblingar, passningar, driv och tempo. 

Oscar – 3 (ut 66')
Bra driv i matchens upptempo! Väldigt bra assist till Ba. Ser ganska pigg och fräsch ut under sina 66 minuter. 

Eden Hazard – 3 Dagens Lejon!
Hazard radar upp den ena bra insatsen efter den andra. Måste vara fruktansvärd för en försvarare att möte ute på kanten. Är alltid livsfarlig och man vet aldrig när det kan blixtra till med den gode Eden på plan. 

Demba Ba – 2
Står på rätt plats vid rätt tillfälle vid målet. Borde satt sin chans i andra halvlek efter Willians passning in framför mål. Försvinner bort större delen av matchen. 

Inhoppare:

André Schürrle – 2 (in 66')
Kommer i sedvanlig ordning in med snabbhet och skicklighet. Känns nästan alltid farlig. Påverkar ändå inte matchbilden avsevärt. 

Kevin De Bruyne (in 80') och Ramires (in 74') spelade för kort tid för att betygssättas.

José Mourinho – 2
När ska KDB få en ärlig chans från start? Mata på bänken idag, måste innebära att vi får se honom på Lördag? Mikel måste ut tidigare då han egentligen inte har en så viktig roll i andra halvlek. Saknar ett tidigare byte som ger en offensiv injektion och chans till att döda matchen. 

Domare Gianluca Rocchi – 3
Italienaren gör en bra insats. 

Dagens Stephen Hunt
Tramset med grön laser i spelares och ledares ögon. Sånt vill vi inte se. 

Bäst i Steaua: Ciprian Tatarusanu

CSS-redaktionen2013-12-11 23:38:00
Author

Fler artiklar om Chelsea