Matchbetyg: Chelsea FC - Sunderland AFC

Matchbetyg: Chelsea FC - Sunderland AFC

En märklig match, där prestationen rent generellt var ganska medioker, för att inte säga dålig. Ensam härskare var en mittfältare.

Betygskala:
0 lejon - Generalusel
1 lejon - Dålig
2 lejon - Godkänd
3 lejon - Bra
4 lejon - Mycket bra
5 lejon – Mästerlig

Petr Cech – 2
Kan inte lastas för målet, behöver inte anstränga sig alls annars mot ett vansinnigt trubbigt Sunderland.

Cesar Azpilicueta – 2
Oturlig vid 0-1 målet och inte alls lika aktiv och engagerad som föregående matcher. Noggrann, utan att egentligen pressas, i defensiven. Nästan osynlig offensivt.

David Luiz – 2
Brassen är en vattendelare. Antingen älskar man hans oputsade stil och litar blint på att han har kontroll på situationen, eller så tycker man att det inte är idealt att ha en till synes så förvirrad och oborstad försvarare längst bak. Idag kände man sig inte trygg med Luiz. Var överallt och ingenstans, men löste en allt om uppstod. Usla frisparkar.

Branislav Ivanovic – 3
Säkerheten i backlinjen. Opasserbar och stabil. ”Snyggt” mål. Ivanovic har verkligen tagit sig i kragen på senare.

Ryan Bertrand – 3
Det ska sägas; Bertrand har imponerat i de senaste matcherna. Det krävs i och för sig mer än ett par svalor för att det ska kallas sommar, men Bertrands ettrighet och ”go” kombinerar bra med Hazards lite mindre defensiva inriktning.

Ramires – 2
Nej, brassen var oaktsam med bollen och uppvisade ganska dålig teknik vid tillfällen. Vida överglänst av sin kompanjon på mitten och gör nog bäst i att inte direkt lägga för stor vikt vid dagens match.

John Obi Mikel – 4 Dagens Lejon!
Gigant. Börjar tveksamt, men är hela planens bästa spelare. Överlägset. Chelseas mest underskattade spelare? Nigerianen har växt storligen den senaste säsongen.

Eden Hazard – 2 (ut 84’)
Slarvar i dribblingar och känns inte riktigt närvarande i offensiven. En jobbig match där han uppenbart lider utav att få dåliga passningar levererade till sig av sina offensiva lekkamrater. Bättre i andra än i första.

Juan Mata – 1 (ut 88’)
Spanjorens absolut sämsta insats den här säsongen. Tveklöst. Slår inte många passningar rätt och är osynlig i nästan hela matchen. Rätteligen utbytt.

Oscar – 1
…och om det inte vore nog med Mata så gör även Oscar en plattmatch. Kvitteringen är symtomatiskt för Oscars match; en usel förstatouch där bara turen och Kilgallon räddar äran för brassen. Uppryckning eller bänken.

Demba Ba – 1 (ut 45’)
Vart var Ba? Försökte sig på en cykelspark och hade ett avslut men var inte ens nära Manchester United insatsen. Hade nog blivit utbytt i paus även om han inte fått en rejäl smäll. Usel.

Inhoppare

Fernando Torres – 3 (in 45’)
Assist (för det var det väl?) till 1-1 och ständigt på språng. Chelseas bästa offensiva spelare och det med marginal. Zorres borde få starta de nästkommande matcherna, det har han förtjänat.

Lampard (in 88’) och Benayoun (in 84) spelade för kort tid.

Rafael Benitez – 3
Jag måste faktiskt berömma Benitez idag. Jag vet inte huruvida Ba var skadad eller om det var ett taktiskt byte, men oavsett var bytet Ba – Torres det som fick pendeln att svänga över till Chelseas fördel. Borde kanske agerat lite tidigare med byten på den offensiva trion. En bra match gör inte managern.

Domare Swarbrick – 2
Borde nog gett Chelsea en straff i första. Men i övrigt är det inte mycket att anmärka på.

Dagens Stephen Hunt
Att inte kunna spela bättre mot ett uselt, för det var de, Sunderland är tragiskt. Slutet på säsongen är både kittlande och nervframkallande.

Bäst i Sunderland: Stéphane Sessegnon

Erik Belfrage2013-04-07 23:07:31
Author

Fler artiklar om Chelsea