Matchbetyg: Chelsea FC - West Bromwich Albions

Matchbetyg: Chelsea FC - West Bromwich Albions

En pigg och bra första halvlek med en lite sämre andra halva. Bäst på plan var en brasse.

Betygskala:
0 lejon - Generalusel
1 lejon - Dålig
2 lejon - Godkänd
3 lejon - Bra
4 lejon - Mycket bra
5 lejon - Mästerlig

Petr Cech – 3
Håller nollan och får göra ett par bra räddningar, bland annat på Odemwinige och en farlig hemåtnick av Cole. Känns säker och trygg.

Cesar Azpilicueta – 2
En mycket följsam och offensiv första halvlek, men får inte riktigt till det. I andra har han det svårt när Odemwinige kommer in och spelar på sin kant. Godkänd, men snudd på bra.

David Luiz – 4
Står där, stor och stark, i försvaret och spelar väldigt bra defensivt. Har egentligen inga svårigheter med Long och är med i offensiven vid de fasta situationerna, antingen på andrabollarna där han gärna tvåfotar och har sig eller på förstabollen som vid målet. Markant uppryckning.

Branislav Ivanovic – 3
Inte lika framträdande som Luiz, men i sin vana trogen säker. Är dessutom med och kontrar, som mittback, vid ett par tillfällen. När det väl blåser mot slutet av matchen så har Ivanovic faktiskt inga problem.

Ashley Cole – 4
Börjar lite knackigt med ett par misstajmade passningar och tveksamma beslut, men spelar upp sig markant allt eftersom. Har tre-fyra spektakulära brytningar och följer med i offensiven i större utsträckning, precis som han alltid gjort. En av de bättre på plan sista 45.

Ramires – 3
Stark insats av brassen som är en tvåvägsspelare av rang. Har sedan han tog steget in i banan tidigt på säsongen bara vuxit. Oavsett om det är Mikel eller Lampard bredvid brassen så är han det perfekta komplementet. Verkar dock som orken tryter lite när mittfältet tappar taktpinnen i slutet.

Frank Lampard – 3
Har en boll inne, helt riktigt avblåst för offside. Inget 200-firande, men en bra prestation från åldermannen. Vinner bollar och slår svepande crossar, precis som han alltid gjort.

Oscar – 4 Dagens Lejon!
Bäst på plan. Är med överallt känns det som och är het som en kamin. Missar det där lilla sista och borde nog gjort ett eller flera mål, men är en dominerande kraft. Stackars Reid har det inte lätt i första halvlek. Är halare än halast i trånga lägen och uppehåller halva WBA stundtals.

Juan Mata – 3 (ut 93’)
Är den offensiva katalysatorn. Spelar de små nätta bollarna och hittar luckor ingen annan ser. Har tillsammans med Hazard och Oscar riktigt roligt de första 45. Försvinner framåt slutet men är ändå alltid med när det bränner till.

Eden Hazard – 3 (ut 79’)
Är urtypen av en internationell ytter. Trycker bara lite på gasen och så har de andra svårt att hänga med, ibland även medspelarna. Kontrar, dribblar och verkar ha det roligt i allmänhet när han, Mata och Oscar briljerar på små ytor under stora delar av matchen. Har börjat släppa bollen lite mer än inledningen på säsongen och blir på så sätt en ännu större tillgång. Känns som om våren kan tillhöra belgaren.

Demba Ba – 2 (ut 86’)
Kan tyckas lite hårt, men förutom att Ba påpassligt sätter 1-0 och är iblandad i en del i uppspelsfasen så syns han inte mycket. Testar lyckan 3 gånger i andra halvlek, vilka alla blir blockade av första försvararen. Känns lite trubbig, inte för att alternativen är bättre.

Inhoppare
Moses (in 79’), Torres (in 86’) och Mikel (in 93’) spelade alla för kort tid.

Rafael Benitez- 2
Jag förstår inte varför det inte görs byten tidigare, när Chelsea så uppenbart blir tillbakatryckta ju närmare slutsignalen matchen kom. Vidare så känns det, även om Oscar idag löste rollen briljant, märkligt att inte spela med två rena yttrar när man har den arsenalen kantspelare som Chelsea faktiskt har.

Domare Kevin Friend – 1
Den ojämna nivån var genomgående under matchen. Kunde blåsa av för minsta lilla knuff i ena sekunden för att helt missa en regelvidrig tackling i nästa. Kändes lite off och sen in i situationerna.

Dagens Stephen Hunt
Bosse Petersson. Maken till usel expert får man leta länge efter.

Bäst i WBA: Ben Foster

CSS-Redaktionen2013-03-02 18:40:07
Author

Fler artiklar om Chelsea