Matchbetyg: Chelsea FC - West Ham United

Matchbetyg: Chelsea FC - West Ham United

En underbar insats av de små dirigenterna och en legendar.

Betygskala:
0 lejon - Generalusel
1 lejon - Dålig
2 lejon - Godkänd
3 lejon - Bra
4 lejon - Mycket bra
5 lejon - Mästerlig

Petr Cech – 3
Tjecken stod syssloslös och behövde inte agera när Chelsea spelade ut sitt fulla offensiva register. Kan inte nå ett högre betyg än bra, då han inte ens får röra lädret annat än vid ett par uddlösa långskott och enstaka nickar.

Cesar Azpilicueta - 4
Charmant framåt, där han är ett ypperligt komplement till Hazard och Mata, med sin löpvillighet och ständiga utmaningsvilja. Något sämre defensivt, där Jarvis faktiskt har det stundtals ganska lätt att skapa inläggssituationer. Men en bra insats.

Gary Cahill - 2
Har en del problem med Carroll och känns inte riktigt klockren alla gånger. Försvaret gör, rent generellt, ett något förvirrat intryck emellanåt. Inte för att West Ham skapar speciellt mycket.

David Luiz 3 (ut 77’)
Undantaget vid den bortblåsta bollen som Carroll har i nät så gör Luiz ett ganska stabilt intryck, utan att förta sig. Har i vanlig ordning ett par offensiva ruscher och ett par fruktlösa frisparkar. Ett gott dagsverke.

Ashley Cole - 2
Anonymast i matchen? Inte överväldigande bra, inte på något sätt dålig. Stabil, utan att synas.

Ramires - 3
Hämmas lite av att spela bredvid Lampard och inte Mikel. Hans offensivlusta och löpningar i offensiv tredjedel blir reducerade och han får sköta bollstädandet i en annan utsträckning. Något han gör bra.

Frank Lampard - 4
Superlativen räcker inte till. Har matchen i sin hand och i en mer tillbakadragen roll bakom Hazard och Mata levererar Lampard mackor efter mackor och verkar verkligen njuta av att spela. 200 baljor också, något att skriva hem om.

Eden Hazard – 5 Dagens Lejon!
OJ VAD DET GÅR UNDAN! Stackars, stackars, West Ham. Hazard var verkligen på spelhumör från minut ett och gjorde egentligen lite som han ville tillsammans med Juan Mata. Dominerar och så här bra har vi inte sett Hazard sedan inledningen på säsongen. Underbar assist och fantastiskt mål.

Juan Mata – 5 (ut 85’)
…och tillsammans med Hazard finns Mata. Så kul de verkar ha tillsammans. En assist känns som en mager skörd för en så här bra insats. Serverar passningar och dribblar mest hela tiden. Njuter av livet för tillfället.

Victor Moses – 2 (ut 66’)
Moses är som den där tredje kompisen som inte får vara med för att han har en för ful cykel, tråkiga leksaker eller för knäpp frisyr. Syns inte till i matchen och när han väl har bollen så kommer det väldigt lite konstruktivt från hans fötter. Är han egentligen Chelseamaterial?

Demba Ba – 2
Ba är duktigt i spelet och en klar referenspunkt men hopplöst uddlös framför mål. Ba anno november 2012 hade gjort 3 mål idag. Minst.

Inhoppare

Oscar – 3 (in 66’)
När Oscar kommer in så blir det ännu en spelare som rör sig och vill ha boll. Är verkligen en helt annan spelare än när han kom till Chelsea och har verkligen vuxit in i kostymen.

John Terry (in 77´) och Mikel (in 85’) spelade för kort tid.

Rafael Benitez – 3
Sätter rätt lag på banan och det går inte att anmärka på coacningen. Även om man vill.

Dagens Stephen Hunt
Jussi Jaaskeläinens målvaktströja. Fulast. I. Premier. League.

Bäst i West Ham: Jussi Jaaskeläinen

CSS-Redaktionen2013-03-17 18:56:59
Author

Fler artiklar om Chelsea