Matchbetyg: Newcastle United - Chelsea FC

En underbar fotbollsmatch för den opartiske tittaren. Hemsk ur Chelseaögon. Lampard var som vanligt bäst.

3 lejon - Bra
4 lejon - Mycket bra
5 lejon – Mästerlig

Petr Cech - 2
Fantastisk räddning på Cisses närskott i första halvlek och gör ett par andra kvalificerade räddningar. Chanslös på 1-0 målet, men borde kunnat göra det bättre på 2-2. Känns ändock mycket mer stabil än Turnbull och det är skönt att ha tjecken tillbaka.

Branislav Ivanovic  - 1
Är inte riktigt så noggrann i försvaret som man är van vid och Gouffran och Santon har stora framgångar på sin kant. Försöker sig på en fuling med ett långskott men i övrigt ganska anonym i offensiven också.

Gary Cahill - 2
Har en del problem när NUFC trycker på i första halvlek och räddas av Cech vid ett par fasta situationer. Reder ut ett par jobbiga situationer, men är inte riktigt med i omställningen till 2-2 och är inte samma hot på hörnorna som han brukar. Godkänd.

John Terry - 2
Är en räddare i nöden ena sekunden för att i andra skänka bort bollen alldeles för lättvindigt. Styr upp försvaret ett par gånger och hela laget verkar lugna sig så fort Captain Fantastic är på plan. När spelet blir mer öppet är det oftast Terry som rensar undan när Chelsea behöver det. Missar dock vid 2-2.

Ashley Cole - 2
Offensiv och frejdig under första halvlek och säker i defensiven, men tappar ju längre matchen lider. Känns lite okoncentrerad vid ett par tillfällen. Godkänd.

Frank Lampard – 3 Dagens Lejon!
Vilket mål. Vilken man. Han är en legend och borde aldrig lämna. Med det sagt så är han ofta inte med i defensiven utan känns lite mer offensivt inriktad i en match där Chelsea saknar stabiliteten. Men vilket mål.

Ramires - 2
En dålig första halvlek följs upp av en bättre andra. Saknar lite av Mikels stabilitet bredvid sig, men är genomgående rörlig offensiv och vinner närkamper. Kommer inte upp i pressen på 3-2 målet.

Juan Mata - 3
Blek och ganska dålig i första halvlek, bra i andra. Ett snyggt mål och väldigt rörlig. Saknar Hazard lite innan Oscar vaknar till lite i slutet. Offensivens stjärna, men det vet vi sedan gammalt.

Oscar - 2
Helt under isen i första halvlek. Mycket piggare ben i andra halvlek men har en förkärlek för att ta ett par touchar för mycket. Lite slarvig i defensiven, inte för att det förväntas av honom men när man har en så obalanserad elva så måste alla vara engagerade i båda riktningarna.

Ryan Bertrand - 1
Helt bortkastad som spelare på vänsterytterpositionen. Gör absolut inget vettigt offensivt och hjälper inte till överdrivet defensivt. När ska Benitez inse att han inte är en offensiv spelare?

Demba Ba – 3 (ut 38’)
Den klara referenspunkten när han var på plan och lyckas skapa ett par bra chanser, innan han olyckligt skadas. Svårmarkerad och svårhanterlig. Saknas märkvärt efter sitt uttåg.