-
-

Matchrapport: Arsenal FC - Chelsea FC 0-0 (0-0)

Matchrapport: Arsenal FC - Chelsea FC 0-0 (0-0)

En på förhand haussad match mellan två giganter blev till en avslagen tillställning framför förvånansvärt många tomma platser på läktaren. Ingen var förvånad att det blev mållöst på Emirates dagen före dagen.

Chelsea ställde upp med en väntad elva, där Mata återigen blev åsidosatt och Torres fick chansen på topp. Den senare påvisade återigen att Chelsea lider akut anfallsbrist.

Cech – Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta – Lampard, Mikel – Ramires, Willian, Hazard – Torres.

Arsenal, vars säsong börjat sakta men säkert att glida dem ur händerna, ställde även dem upp med en väntad elva. ”Succédansken” Bendtner återfanns på bänken och i skadade Koscielnys frånvaro så spelade den bänkade kaptenen Vermaelen från start

Szczesny -Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs - Ramsey, Arteta - Walcott, Ozil, Rosicky – Giroud.

Första Halvlek
Det pratades mycket innan matchen om att Wenger aldrig besegrat Mourinho och att med Mike Dean som domare så vinner Arsenal nästan aldrig sina matcher, två faktum som fortsätter vara sanna efter kvällens drabbning.

En sällsynt tråkig första halvlek, där Chelsea ville hålla nollan och där Arsenal inte förmådde skapa någonting av värde. Börjar det tighta matchandet ta ut sin rätt på Wengers manskap, återigen?

Efter en halvtimme så skaffar sig Chelsea, efter sin absolut finaste aktion under matchen, den första, och bästa, chansen i matchen. Ett fint samspel mellan Hazard och åldermannen Lampard resulterade i ett volleyskott av Chelseas bästa målskytt genom tiderna som dundrar i ribban bakom en chanslös Szczesny. Den polske mannen med det märkligaste efternamnet i världen räddad av virket.

Annars satt man mest och var frustrerad över hur så många skickliga offensiva fotbollsspelare kunde förmå att skapa så lite av värde på 45 minuter. Mike Dean blåste till pausvila och de många betalande som stannade hemma kände sig nog inte direkt blåsta på konfekten.

Andra Halvlek
I andra halvleks inledning känns Chelsea piggast och man tänker till och med att ”..nu gör vi det”. Men inte. Willian imponerar med speed, teknik och spelförståelse ett par gånger, men utan att det ger någonting av värde.

Regnet fullkomligt vräkte ner över Emirates och det var inte mycket till kontrollerad fotboll utan mycket chansspel. Torres, som inte syntes mycket idag heller, nickade ner bollen till Lampard som testade Szszc.. den polske landslagsmålvakten utan framgång.

Ett par varningar och några byten senare så lyckas Arsenal vaska fram en chans, vilket skulle bli andra halvleks bästa, i den 85:e minuten, men Giroud visade att det inte bara är Chelsea som borde investera i anfallare när han inte ens prickar mål från nära håll.

Några hörnor, en rensning av Azpilicueta och en dålig frispark av inbytte Luiz senare och det var 22 dyngblöta spelare som gick av planen och hade et 0-0 resultat med sig hem till jul. Något som innebär att Liverpool för första gången på evigheter leder ligan vid jul.

Sammanfattning
Mourinho ville inte förlora, det var smärtsamt klart. Lampard, Mikel och Ramires agerade som något slags bergsmassiv i mitten och såg till att vara på rätt sida alltid, vilket gjorde att Chelsea inte heller skapade någonting av värde.

Utan Mata, Oscar eller Schürrle så kändes offensiven trubbig. Inte hjälper det då att man har en 500-miljonersvärvning som inte gör något vettigt i 87 minuter. Känslan kvarstår; Chelsea behöver en anfallare i vinter. Någon som producerar.

Statistik
Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Azpilicueta; Ramires, Mikel, Lampard; Willian (Oscar 77), Torres (David Luiz 87), Hazard (Schurrle 74).
Unused substitutes: Schwarzer, Cole, Mata, Eto'o.
Booked 
Ramires 64
Arsenal (4-2-3-1): Szczesny; Sagna, Mertesacker, Vermaelen (c), Gibbs; Arteta, Ramsey; Walcott, Ozil, Rosicky; Giroud.
Unused substitutes:Fabianski, J enkinson, Monreal, Flamini, Cazorla, Podolski, Bendtner.
Booked Walcott 66, Rosicky 70
Referee Mike Dean
Crowd 60,039

Erik Belfrage2013-12-23 23:18:00
Author

Fler artiklar om Chelsea