2-1 självmål av Wolves målvakt José Sá (96)
Varningar: Saka (Arsenal). Jiménez (Wolves).
Domare: Martin Atkinson.

WOLVES (3-4-3, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo (Jonny Otto 61), Ruben Neves, João Moutinho, Ryan Ait-Nouri – Daniel Podence (Leander Dendoncker 90), Raul Jiménez, Hee-Chan Hwang (Pedro Neto 75). Ej använda avbytare: John Ruddy, Toti Gomes, Fernando Marcal, Luke Cundle, Fabio Silva, Francisco Trincão.
ARSENAL: Ramsdale, Cedric (Nketiah, 76) White, Gabriel, Tierney (Tavares 92), Partey, Xhaka, Saka, Odegaard, Martinelli (Pepe 71), Lacazette. Ej använda avbytare: Leno, Holding, Swanson, Elneny, Lokonga, Hutchinson.

Toppmatch i Premier League och en viktig sådan i kampen om fjärdeplatsen i tabellen. Wolves kom med två raka segrar mot Leicester och Tottenham, men var ändå förlusttippade på bortaplan i London.

En ändring i startelvan: Hee-Chan Hwang gick in i anfallet och han ersatte mittfältaren Leander Dendoncker. Ett offensivt byte och också en taktikförändring till 3-4-3. Skulle det verkligen fungera? Behöver vi inte ha tre man centralt på mittfältet i en så här svår match? Kanske inte.

FÖRSTA HALVLEK
Katastrofinledning av Wolves där Arsenal stressade fram ett felpass och bollen så när hamnade hos Martinelli i straffområdet. Semedo bröt i sista stund med en ganska vårdslös tackling och det var inte långt ifrån att vi åkt på en straff redan efter 26 sekunder, men domaren friade.

Men Wolves kom igen och snart var bollen i Arsenals nät. Neves slog ett inlägg och Saiss kom perfekt för att styra in bollen. Men det hade varit knapp offside på tre spelare, däribland Saiss, och linjemannen viftade. VAR tittade och höll med.

Wolves skulle ändå ta ledningen redan efter tio minuter. Gabriel slog en alltför lös bakåtpassning i kamp mot Jiménez. HWANG snappade upp bollen, rundade målvakten och rullade in 1-0 ur svår vinkel.

Nu spelade vi verkligen bra och när Podence passade fram Jiménez var han helt fri med målvakten. Tyvärr var skottet dåligt från Jiménez och långt utanför. Ovanlig miss, det var sannerligen inte likt Jiménez som ju gjorde mål på allt innan hans allvarliga huvudskada. Skärpan är borta.

Men nu tog Arsenal över helt, och Coady tvingades göra en brytning mot Lacazette som nog annars gjort mål. Gabriel spelade sedan fram Saka, men återigen var Coady emellan och styrde undan till hörna.

Nu hängde en kvittering i luften och Martinelli vinklade bollen strax över ribban. Lite senare försökte Martinelli chippa över Sá i Wolvesmålet men han fick upp en hand och stoppade bollen.

Paus och 1-0 till Wolves efter en väldigt underhållande match. Kan inte säga att det var särskilt rättvist, Arsenal hade stressat oss hårt i uppspelen och risken kändes stor att de skulle kvittera i den andra halvleken.

ANDRA HALVLEK
Bra start på andra halvlek och nästan mål direkt. Podence spelade fram Hwang som var nära att rulla den i mål, men Ramsdale styrde bollen alldeles utanför stolpen.

Men Arsenal drog upp tempot och Wolves backade hem. Backlinjen nickade dock undan det mesta och även om Arsenal kom till många avslut så träffade de oftast inte mål.

Efter en timme sträckte Semedo baksidan av låret och tvingades byta, in kom Jonny som ju själv varit borta länge för skada.

Wolves stretade emot, men Arsenal kom allt närmare. När bara åtta minuter återstod av ordinarie tid kom kvitteringen. Pépé fick bollen i straffområdet, vände runt och sköt in 1-1. Inte överraskande men ändå snöpligt när så lite tid återstod.

Arsenal låg på för ett segermål, men Wolves maskade och drog ut på tiden. Jiménez fick en märklig varning då domaren trodde att det var han som skulle bli utbytt och ville att han skulle lämna planen fortare. Men det var Podence som skulle bytas ut. Jag vet inte hur domaren tänkte där, den varningen borde rimligen strykas.

Wolves fick en riktigt bra chans då inhopparen Neto sköt. Bollen var på väg in i bortre hörnan då ett knä från en försvarare styrde bollen knappt utanför. Tyvärr missade domaren touchen och vi fick inte ens hörna.

Vi hade också ett läge då Coady stormade fram, men försvararen White gjorde ett svanhopp till filmning och fick frispark istället för ett friläge för Wolves. Coady blev vansinnig och det förstår man.

I 96:e minuten kom så Arsenal i ett allra sista anfall. Lacazette slog ett inlägg från dålig vinkel och oturligt nog stötte Sá in bollen i eget mål. Grymt och hjärtskärande, men inte helt orättvist. Arsenal var det bättre laget och vi hade i princip backat hem sedan tionde minuten.

Sammanfattningsvis så svider en sådan förlust såklart, men vi kan inte ge bort matchen spelmässigt bara för att vi leder. Vi fick ett så tidigt ledningsmål att vi inte borde ha ”parkerat bussen” direkt. Arsenal hann med att båda kvittera och avgöra. Men det är ingen fara, vi är fortsatt bra med i tabellen.

Dagens kommentar från läktaren: ”Wolves got what they deserve. Worst thing we could’ve done is score so early. Fully deserve to lose with shit tactics throughout. Diving, wasting time. Didn’t win one 50-50 all game and just try and hold a lead for 80 mins. Embarrassing”.

Wolves head coach Bruno Lage säger: "I’m proud. The word is proud, of what we did here against this team in this stadium. I think we started the game very well and had three good chances. And I think it’s fair to say at in the end when Coady recovered the ball and we had three against one, and the referee whistled for a foul – in my opinion it’s not a foul. After that, it’s football. We tried to manage the game in the best way and they scored two goals”.