Mållöst i lokalderbyt trots många chanser

Aston Villa-Wolverhampton Wanderers 0-0 (0-0)

Varningar: Sanson (Villa).
Domare: Andy Madley.

WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Leander Dendoncker, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Jonny Otto – Adama Traoré, Willian José (Fabio Silva 72), Pedro Neto. Ej använda avbytare: John Ruddy, Max Kilman, Willy Boly, Rayan Ait-Nouri, Ki-Janan Hoever, Vitor Vitinha Ferreira, Morgan Gibbs-White.
ASTON VILLA (4-2-3-1): Martinez, Elmohamady, Konsa, Mings, Targett, McGinn, Luiz, Traore (Ramsey 83), Sanson (Barkley 61), Trezeguet (Davis 78), Watkins Subs not used: Kesler, Engels, Taylor, Nakamba, Philogene-Bidace, Heaton (gk).

Lokalderby mot Aston Villa, en svårtippad match som kunde gå hur som helst. Båda lagen ligger i mitten av tabellen och har inget med varken topp eller botten att göra. Förra mötet vann Villa med 1-0 efter en straff i 94:e minuten, så ingen målfest att vänta.

Wolves taktik blev det väntade 3-4-3. Fortfarande ingen comeback för försvararen Willy Boly efter sin skada, liksom i förra matchen fick han vara på bänken. Head coach Nuno Santo envisades med att placera den högerfotade Adama Traoré till vänster, och den vänsterfotade Pedro Neto till höger i anfallet. Tanken var att båda skulle skära inåt i planen och på så sätt komma närmare centern Willian José.

Villa saknade sin bästa spelare Jack Grealish på grund av skada, vilket gjorde att vi möjligen var knappa favoriter.

FÖRSTA HALVLEK
Villa började bäst och redan i den fjärde minuten trodde vi att det skulle bli mål, men Watkins kanonskott träffade ribban med en smäll. Varför är vi alltid så trögstartade?

Villa pressade högt och Wolves gjorde misstag i passningsspelet. Vi tappade helt mittfältet där Moutinho och Neves inte hann med. Dendoncker passade rakt till McGinn och på nytt kom Watkins i en attack men denna gång spelade han bollen vidare istället för att skjuta, trots ett bra läge.

Bertrand Traoré slog därefter ett inlägg som gick förbi Mings men bakom fanns Konsa som sköt från nära håll. Bollen touchade Dendonckers fot, och det var nog tur det för bollen smällde i ribban med full kraft. Två ribbträffar för Villa och då hade vi bara spelat i 14 minuter.

Wolves hade egentligen ingenting. En frispark från Moutinho skarvades vidare mot Coady, men den var lite för lång. Coady hade annars mycket att göra i Wolves försvar, han blockerade ett skott från Watkins och nickade sedan bort ett inlägg.

Matchen lugnade därefter ner sig och Wolves lyckades hålla 0-0 i paus. Ingen bra halvlek av Wolves och vi hade haft svårt att skapa något framåt när Traoré och Neto var på ”fel” kanter, och därför hade svårt att utmana sina försvarare.

ANDRA HALVLEK
I andra halvlek såg det plötsligt bättre ut. Efter en hörna från Villa kontrade Neto med en långrush och sköt ett skott som Villa-keepern räddade.

En kort hörna slogs till Neto och inlägget från honom var perfekt mot en helt omarkerad Coady vid bortre stolpen. Vi hade redan räknat in mål för Wolves, men tyvärr tog nicken i stolpen. Returen gick ut rakt framför mål där Saiss var kvar, men han lyckades lyfta bollen över det tomma målet från en halvmeters håll.

Missen hamnar säkert i årets ”bloopers”, det var ett givet mål för Saiss och nästan en prestation att lyckas få bollen över ribban.

Lite senare fick Wolves en gratischans efter ett felpass av Barkley. José sköt men träffade inte rent, bollen gick till Coady som var helt fri framför mål, men i sin överraskning av att ha fått bollen sköt han ett alltför enkelt skott som målvakten räddade. Borde såklart varit mål där. Nu hade vi ”kvitterat” i öppna målchanser och det var otroligt att ställningen fortfarande var 0-0.

I slutet av matchen fick vi hjärtat i halsgropen när vår keeper Patricio räddade ett skott och returen gick ut till Konsa som sköt stenhårt utanför från nära håll. Bollen ville verkligen inte in i mål. Det var femte klara målchansen för de båda lagen, men ställningen var fortfarande 0-0 och så slutade också matchen.

Sammanfattningsvis så var väl oavgjort rättvist, men Saiss miss var nog det värsta jag sett. Fullständigt obegripligt att han lyckades skyffla bollen över mål när han i princip står på mållinjen. Det var ingen lysande match, men det blir ju inget riktigt lokalderby när det är tomt på läktaren. En poäng i alla fall och nu har vi bara en förlust på våra sju senaste ligamatcher. Vi är svåra att besegra, men Nuno borde göra något åt vår (tråkiga) taktik. Vi är för dåliga i den första halvleken, och vi utnyttjar inte anfallstrion på bästa sätt. Traoré kan verkligen inte spela till vänster eller i mitten, hoppas Nuno har förstått det nu.

Dagens kommentar från läktaren: "A game of two halves. Why oh why can we not play a whole game of football? They were the stronger in the first half but hit the woodwork when it would be easier to score. We were the stronger in the second half but contrived to sky it or shoot at the keeper when it would be easier to score. And cheers for everything Nuno, but you’ve officially bored me too death, worried that even our players look bored. Roll on next season”.

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "The first half we didn't play well but everything changed in the second half. We improved and I thought we were good. With the honesty I have with Coady, I think he should have done better [scored]. We were much better with the pressing in the second half. We played much better."