Matchrapport: Brentford-Wolves 1-2

Drönare, blod, 72 minuter lång förstahalvlek, återkallad utvisning, bortdömt mål. Denna match hade allt!

22 november 2022
Brentford-Wolverhampton Wanderers 1-2 (0-0)

Hörnor: Brentford 6 Wolves 3
Varningar: Jansson, Norgaard (Brentford). Sa, Gomes, Neves (Wolves)
Domare: Peter Bankes.

WOLVES (3-5-2, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Toti Gomes – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Leander Dendoncker, Ryan Ait-Nouri – Fabio Silva (Adama Traoré 75), Daniel Podence (Francisco Trincão 93). Ej använda avbytare: John Ruddy, Ki-Jana Hoever, Fernando Marcal, Bruno Jordão, Ryan Giles, Luke Cundle, Francisco Chiquinho.
BRENTFORD: Lossl, Pinnock, Jansson, Ajer, Canos (Ghoddos 83), Jensen (Baptiste 26 (Forss, 79)), Norgaard, Janelt, Henry (Roerslev 26) Wissa 58)), Mbeumo, Toney. Ej använda avbytare: Fernandez, Stevens, Sorensen, Bidstrup.

Svår match för Wolves. Brentford är fysiska och passar oss illa, de vann ganska enkelt mot oss på Molineux i höstas. Men vi har toppform och har ju vunnit alla matcher under 2022 så här långt.

Raul Jiménez är skadad och han ersattes därför i anfallet av Fabio Silva. Dessutom var Ruben Neves tillbaka i laget efter sin karantän, det betydde att Francisco Trincão fick sitta på bänken och att taktiken blev 3-5-2, huvudsakligen för att vi inte skulle bli översprungna på mittfältet.

Nyförvärvet Francisco Chiquinho tog en plats i truppen, men inte i startelvan.

FÖRSTA HALVLEK
Till vår stora förvåning pressade inte Brentford oss alls i uppspelen. Det var ju så de vann mot oss senast. Istället kunde vi i lugn och ro bygga upp våra anfall med ett snyggt kortpassningsspel, och spelet flyttades sakta över till Brentfords planhalva.

Moutinho hittade Silva med ett inlägg, men han nickskarvade bollen utanför. Brentford svarade då en lång boll nådde Canos vid bortre stolpen, men han sköt utanför,

Silva tog sig förbi Pontus Jansson, men han skruvade skottet långt utanför. Brentford var sällan nära Wolves mål och Coady, Kilman och Gomes kunde stoppa allt som kom i deras väg.

Så kom Wolves i en kontring och plötsligt var vi tre mot två, men då blåste domaren av. Två Brentfordspelare, Jensen och Henry, hade kolliderat rejält och det blödde från ansiktena på båda två, det var blod överallt och de tvingades att bytas ut båda. Det blev dessutom en ganska lång paus när spelarna plåstrades om på gräset.

När spelet började igen hände något mycket märkligt. Plötsligt flög en drönare över planen och verkade filma matchen. Så får det ju inte gå till, och domaren blåste av matchen direkt. Drönaren försvann i väg över taken, men matchen var nu stoppad, och spelarna gick in i omklädningsrummet.

När de kom tillbaka visade fjärdedomaren att det skulle bli 19 minuters tillägg för drönarattacken. Men dessutom hade ju vi haft ett långt avbrott precis innan för de skadade spelarna, så vi förstod att halvleken skulle bli ännu längre.

När spelet äntligen var igång skickade Neves fram Silva med en delikat passning, skottet gick utanför men det var redan vinkat för offside.

Nu var det bara Wolves och när Coady slog en 40-meterspassning blev Semedo fri på kanten, men målvakten rusade långt ut och rensade undan i sista stund.

Sen väntade spelarna mest på halvtidsvisslan, men den verkade aldrig komma. Inte förrän klockan närmade sig 72 minuters spel så blåste domaren av (27 minuters extratid). Det måste vara Wolves längsta halvlek genom tiderna. Men inga mål, och inte så många klara chanser.

Wolves hade väl möjligen sett lite vassare ut än Brentford, men 0-0 var ett ganska logiskt halvtidsresultat i denna konstiga drönar-blod-match.

ANDRA HALVLEK
Galenskaperna fortsatte då domaren inte kunde blåsa igång halvleken eftersom hans utrustning på armen krånglade. Han sprang in i omklädningsrummet och lämnade spelarna ute på planen. Efter ett antal minuter kom han tillbaka och denna redan försenade match blev ännu mer försenad.

Wolves började annars väldigt bra i andra halvlek och när Moutinho spelade vägg i straffområdet med Semedo fick MOUTINHO skottläge. Han siktade och skruvade in bollen i bortre hörnan och det var 1-0 till Wolves. Snyggt!

Nu tog Wolves över och när Silva passade Dendoncker var det nära att returpassningen från honom nådde fram till Silva framför mål. Bra spel nu av Wolves.

Plötsligt brummade det till igen och nu flög en svart helikopter över planen. Det var väl luftvärnet som jagade drönaren antagligen. Galenskap!

Brentford kom igen och när Ajer stormade framåt tacklade Gomes honom så hårt att domaren sträckte fram ett rött kort direkt till vår försvarare. Men VAR klev in i handlingarna och erbjöd domaren att titta på situationen på TV. Då ändrade domaren sig till gult kort, tack för det.

Men det hjälpte inte för på den följande frisparken kvitterade Brentford. Wolves glömde bort den spelare som stod längst bort och vilket gjorde att TONEY var helt ensam och han sköt in 1-1 på volley.

Wolves bytte nu in Traoré för att få in ett segermål, och målet kom också. Podence spelade fram Semedo med en perfekt djupledsboll, passningen kom snett inåt och där var fullt med Wolvesspelare. Ait-Nouri rullade till Moutinho som släppte bollen vidare till Neves. NEVES lade bollen tillrätta innan han satt den i nät med ett lågt skott invid stolpen. Jubel och 2-1 till Wolves.

Brentford kastade nu allt framåt och Sá och Coady fick göra avgörande räddningar framför vårt mål. Men så kom Wolves i en vass kontring. Neves spelade snyggt fram Traoré som dundrade bollen i mål. Vi trodde att matchen var avgjord, men VAR hade hittat en millimeteroffside precis i passningsögonblicket, och målet dömdes bort.

Det blev sju minuters tillägg i denna evighetsmatch, men vi höll 2-1 och vann rättvist. Matchen började kl 16:00 svensk tid och var inte slut förrän kl 18:30, 45 minuter senare än vad som är vanligt.

Dramatiken fortsatte efteråt på planen då Brentfords manager Thomas Frank fick rött kort av domaren. Han var inte nöjd med Wolves maskning och skällde ut allt och alla. Men det var ju bara karma som kom igen, för när vi mötte Brentford på Molineux i höstas slog de nytt rekord i maskning då till och med målvakten gick iväg och bytte handskar!

Sammanfattningsvis så är det väldigt kul att se Wolves nu och vi har vunnit samtliga fyra matcher som vi har spelat under 2022. Vi ligger åtta i tabellen men har ett klart häng på fjärdeplatsen. Hur bra är vi egentligen? Många spelare glänste idag, såklart måste man nämna Moutinho och Neves, där den sistnämnde är helt otroligt bra just nu. Men även backlinjen med Coady, Kilman och Toti Gomes var magnifik. Imponerande av Gomes att spela så bra i sin andra Premier League-match någonsin. Också ett stort plus till Podence som skapar mycket framåt med smarta passningar. Och Semedo som kommer i vassa löpningar på sin kant. Vi är bra! Vi är Wolves!

Dagens kommentar från läktaren: ”My verdict is I’ve just watched one of the strangest matches I've ever seen Wolves take part in and that’s saying something. It caps off a brilliant January with 4 wins, and the boys showed that we aren't just a good team, but a GREAT team. Two fabulous goals scored; unlucky about Adama's offside, and three BIG points on the road, which takes us just four points off 4th place in the table.”.

Wolves head coach Bruno Lage säger: ”It was a strange first half and the two breaks didn’t help the game’s rhythm. But we did very well in the second half, the break helped us and we came with a will to win the game. We started well and scored a goal and then they scored, but we came again and I’m happy because we came with the personality to play our game with the consistency I have been asking from them”.