Varningar: Nörgaard (Brentford). Kilman (Wolves).
Domare: Andy Madley.

WOLVES (5-2-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo (Matt Doherty 65), Max Kilman (c), Santiago Bueno, Toti Gomes, Rayan Ait-Nouri (Hugo Bueno 80) – Mario Lemina, João Gomes – Hwang Hee-chan (Jeanricner Bellegarde 45+7), Matheus Cunha, Pablo Sarabia (Tommy Doyle 65). Ej använda avbytare: Daniel Bentley, Joe Hodge, Tawanda Chirewa, Sasa Kalajdzic, Pedro Neto.
BRENTFORD: Flekken, Roerslev (Jensen 67), Collins, Pinnock, Janelt, Ghoddos, Norgaard, Yormoliuk (Damsgaard 45), Lewis-Potter (Peart-Harris, 85), Maupay, Wissa (Olakigbe 85). Ej använda avbytare: Angelini, Strokosha, Zanka, Adedokun, Brierley.

Mellandag och då är det alltid mycket folk på läktaren. Bortamatch mot Brentford och frågan var om Wolves skulle kunna bygga på den fina segern på julafton mot Chelsea. En ändring i laget blev det, mittbacken Craig Dawson är lättare skadad och han ersattes av Santiago Bueno. På bänken fanns den efterlängtade Pedro Neto, tillbaka efter långvarig skada.

FÖRSTA HALVLEK
Brentford började bra och ett inlägg riktat mot Wissa nickade Toti bort i sista stund. Men strax därefter exploderade matchen då det blev tre mål på tre minuter!

Wolves tryckte på med mycket folk i ett långt anfall och Sarabias inlägg nådde den framstormande LEMINA som med kraft nickade in 1-0 till Wolves. Direkt på avspark gjorde Wolves mål igen. Bollen spelades tillbaka till backlinjen där fd Wolvesspelaren Collins slog en alltför lös bakåtpassning. HWANG hann före målvakten, rundade honom och kunde promenera in med bollen i det tomma målet. 2-0 Wolves, vilken start! Och vilken gåva av Collins.

Men Brentford svarade genast, de flyttade upp och hade många spelare i vårt straffområde där bollen lyftes fram till WISSA som petade den förbi Sá i Wolves-målet, 2-1 efter 16 minuters spel. Vad händer! Tre mål på tre minuter!

Och matchen fortsatte likadant, Brentford var nära en kvittering när Lewis-Potter hade ett nickläge vid bortre stolpen, men bollen gick rakt på Sá. Wolves försökte dämpa spelet, men Brentford låg på som ilskna bin, och vi fick inte en lugn stund.

Men så gjorde Wolves mål igen! Collins försökte sig på en långboll, men Toti nickade då fram Hwang som var igenom i mitten eftersom vänsterbacken i Brentford sladdade och upphävde offsiden. HWANG lyfte bollen förbi en tillrusande försvarare och sköt in 3-1 för Wolves.

Brentford gav inte upp och Roerslev hade en chans, men Toti hann blockera. Lite senare hade Collins ett gyllene läge att revanschera sig då han nickade mot öppet mål från fem meters håll, men bollen gick otroligt nog över ribban.

På övertid fick Hwang ryggproblem och han tvingades byta, in kom Bellegarde. Sista chansen fick Maupay efter passning av Wissa, men han styrde bollen utanför Wolves mål.

Därefter blåste domaren av en intensiv första halvlek som Wolves ledde med 3-1, men det kunde lika gärna ha stått 3-3.

ANDRA HALVLEK
Wolves backade hem med hela laget och nu var det bara spel mot Wolves mål. Lewis-Potter sköt, men bollen gick rakt på vår keeper Sá. Wolves var oroväckande passiva, och man undrade när reduceringen skulle komma. Mitt i pressen fick dock Wolves ett bra kontringsläge, men Cunhas skott träffade stolpen.

Klockan tickade på utan ett mål för hemmalaget trots ett hårt tryck och i 79:e minuten gjorde istället Wolves sitt fjärde mål. På nytt var det ett hårresande misstag av Collins. En ny slarvig passning från honom gick rakt i gapet på Cunha som passade i sidled till BELLEGARDE som sköt in 4-1 till Wolves. En ny gåva av den före detta Wolvesförsvararen Collins.

Nu gav Brentford upp, och Bellegarde var nära att göra Wolves femte mål. Matchen slutade 4-1 och det var över tio år sedan sist Wolves gjorde fyra mål på bortaplan i Premier League.

Sammanfattningsvis så var detta en mycket konstig match där allting gick emot Brentford som inte alls var så dåliga. Stora misstag i deras försvarslinje skänkte Wolves två mål gratis och därefter höll vi emot bra. Nu har vi två raka segrar och går upp på en elfte plats i tabellen. Mycket bra!

Dagens kommentar från läktaren: ”A majestic performance on the road, helped by two late Christmas presents by our former employee, cheers Agent Collins. Physically dominant midfielders, wide players really helping create, and defence largely doing its job. A much needed away win”.

Wolves head coach Gary O’Neil säger: ”I'm really pleased. The game sort of went how we expected it to, Brentford were direct, physical and really aggressive without the ball. Although we didn't have loads of the ball or loads of control, we were able to punish them a lot when they left us one for one. The boys carried it out very well.”