Brighton-Wolverhampton Wanderers 0-1 (0-1)

Varningar: Burn, Bissouma (Brighton).
Domare: Tony Harrington.

WOLVES (3-4-3, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Nelson Semedo, Ruben Neves, João Moutinho, Fernando Marcal – Francisco Trincão (Leander Dendoncker 94), Daniel Podence, Hee-Chan Hwang (Adama Traoré 16 (Fabio Silva 101). Ej använda avbytare: John Ruddy, Louie Moulden, Ki-Jana Hoever, Willy Boly, Luke Cundle.
BRIGHTON: Sanchez, Lamptey, Veltman, Burn (c), Cucurella, Mwepu (Richards 82), Bissouma (Lallana 82), Moder; March, Connolly (Mac Allister 60), Trossard. Ej använda avbytare: Scherpen (gk), Alzate, Roberts, Leonard, Turns, Ferguson.

Covid-utbrott i England och matchen var i fara eftersom Brighton hade drabbats men de fick ihop lag och vi kunde spela. Wolves fick andra problem. På uppvärmningen skadades Ryan Ait-Nouri och kunde inte vara med, han ersattes av Fernando Marcal.

Raul Jiménez var avstängd efter sin utvisning senast, in kom Francisco Trincão. Dessutom ersattes Adama Traoré av Hee-chan Hwang. Så Wolves anfall var nykomponerat med Daniel Podence centralt och med Trincão och Traoré på kanterna i ett 3-4-3.

FÖRSTA HALVLEK
Mer bekymmer för Wolves när Hwang sträckte sig och fick ont i baksidan av låret. Han fortsatte några minuter, men linkade sedan av redan i den 16:e minuten. In kom Traoré.

Wolves hade svårt att skapa något, och det var Brighton som var det bättre laget med en hög press på våra uppspel. De borde gjort mål när Mwepu spelade fram March, men skottet gick utanför.

Det var mest Brighton som skapade chanser och som verkade komma allt närmare ett mål. Men till slut stack Wolves upp i ett enstaka anfall och Neves sköt ett tungt skott som testade Brightons keeper.

Men annars hände inte mycket i matchen, Wolves försvar höll emot bra och det såg ut att bli 0-0 i paus, då Wolves fick en hörna under halvlekens övertidsminuter. Bollen hamnade hos Neves som genialt lyfte fram bollen över backlinjen och där väntade SAISS som styrde in bollen med fel fot (höger) och vi ledde lite oväntat med 1-0.

Nu hände plötsligt allting och Trossard sköt ett skott som Wolves målvakt Sá räddade, returen gick till Mwepu som var helt fri framför öppet mål men sköt över ribban, en otrolig miss och Wolves kunde gå till halvtidsvila med en något turlig ledning.

ANDRA HALVLEK
Wolves startade andra halvlek bra och när Podence spelade till den framrusande Marcal blev det ett bra läge, men inlägget/skottet strök ribban.

Därefter fick domaren problem med sin elektriska utrustning och det blev en paus på tio minuter innan allt fungerade igen.

Nu var Wolves mycket bättre och när Traoré kontrade spelade han fram Trincão som var igenom, men skottet var alldeles för tamt och rakt på målvakten.

Lite senare var det dags för Saiss igen som fick ett läge vid bortre stolpen. Han krutade på för allt vad han hade och bollen träffade stolpen.

Nästa spelare att ha en möjlighet var Podence när Traoré spelade fram honom i en kontring där Wolves var tre mot en, men ínte heller han fick fart på skottet. Det borde vi utnyttjat bättre.

Brighton gjorde byten för att kunna kvittera, men vårt försvar är väldigt bra och det blev inga fler stora chanser, trots att domaren lade till 13 minuter. Vi bytte in Silva i 101:e minuten för att få tiden att gå, är det rekord vad gäller sent byte?

Wolves vann med 1-0 efter en stark defensiv insats och går upp på en åttonde plats i tabellen.

Sammanfattningsvis så var det inte mycket till match, men den vaknade till liv efter vårt ledningsmål och vi borde ha kontrat in ytterligare mål. Men vi har ingen riktig målskytt och det var därför inte konstigt att en försvarare avgjorde matchen. Vår trebackslinje är väldigt solid och vi släpper inte in många mål, men eftersom vi har så många defensiva spelare på planen så tappar vi lite i anfallet. Men vi vann, så inget att klaga på egentligen.

Dagens kommentar från läktaren: "Another defensive masterclass. Great win that was more comfortable than the score line says. Could have had 4 or 5 second half and they never really threatened us. Job done, long trip home now but always worth it”.

Wolves head coach Bruno Lage säger: "Brighton did very well in the first 20 minutes. We were losing the ball, but we found our moment and started to balance the game. We scored our goal. We started very well in the second half and created a lot of chances. We pressed and got the three points in our pocket."