Varningar: Burn, Bissouma (Brighton). Semedo (Wolves).
Domare: Andy Madley.

WOLVES (4-2-3-1, fr.h.): Rui Patricio – Nelson Semedo, Conor Coady (c), Romain Saiss, Rayan Aït-Nouri – João Moutinho, Ruben Neves – Adama Traoré, Vitor Vitinha Ferreira (Max Kilman 64), Pedro Neto – Fabio Silva (Owen Otasowie 87). Ej använda avbytare: John Ruddy, Andreas Söndergaard, Ki-Jana Hoever, Lewis Richards, Taylor Perry, Luke Cundle, Theo Corbeanu.
BRIGHTON (3-4-3): Sanchez, Webster, Dunk, Burn (Lallana 68), Veltman, White, Bissouma (Propper 45), March, Maupay, Connolly (Zeqiri 45), Trossard. Ej använda avbytare: Steele, Mac Allister, Gross, Jahanbakhsh, Bernardo, Molumby.

Nytt år och nya poäng? Wolves börjar året med en match mot sitt bogey-lag Brighton som vi alltid har svårt mot. Men eftersom de ligger nära nedflyttningsstrecket så räknade vi med minst en poäng. Dock har vi många skador. Raul Jiménez, Leander Dendoncker, Willy Boly, Jonny Otto, Daniel Podence och Fernando Marcal saknades av de ordinarie spelarna, vilket betydde att vi knappt fick ihop 11 spelare. Avbytarbänken var ett bevis på detta, där satt bara tonåringar och två målvakter!

Taktiken blev 4-2-3-1 med den unge och något veke Fabio Silva ensam längst fram, det skulle antagligen inte bli lätt för honom mot bjässarna Dunk och Burn.

FÖRSTA HALVLEK
Bra början av Wolves och vi hade bollen mycket. Neto sprang igenom helt solo och var nära att ge Wolves ledningen direkt. Men det var ändå Brighton som gjorde första målet. Trossard slog ett inlägg och CONNOLLY stack fram ett ben före Saiss och styrde in bollen bakom en passiv Patricio i Wolves-målet. Det var deras första chans och det blev mål direkt.

Men Wolves kom igen. Efter en hörna som touchades av många lyfte Semedo så småningom in bollen mot SAISS som snyggt lobbnickade in 1-1 i bortre krysset.

Brighton var fortfarande farliga och Connolly testade en cykelspark som Patricio räddade. Det var en öppen match och snart sköt Neto en kanon som touchades på sin väg mot mål. Målvakten räddade, men bollen for rakt på BURN och det blev ett för honom snöpligt självmål. 2-1 till Wolves med lite tur.

Tur var det däremot inte när vi gjorde vårt tredje mål. Traoré dribblade sig fram längs kanten. Han klämde sig förbi sin försvarare som sparkade ner honom och det blev straff. Straffen slog NEVES lugnt i mål och det var 3-1 till Wolves precis innan paus.

ANDRA HALVLEK
Nu hoppades vi att vi skulle kontrollera matchen med ett disciplinerat försvar, men det blev precis tvärtom. Efter 11 sekunders spel fick Brighton straff. Maupay tog sig in i straffområdet och Moutinho krokade honom bakifrån. Straff som MAUPAY själv satte mitt i målet och det var reducerat.

Nu tryckte Brighton på för en kvittering och de hade ofta fyra spelare inne i Wolves straffområde. Trossard fick läge, men skottet blockerades från nära håll. Nu kände sig head coach Nuno pressad så han gjorde ett defensivt byte. Ut med mittfältaren Vitinha och in med försvararen Kilman.

Men detta byte gjorde matchen värre för oss, nu hamnade vi ännu längre ner med laget. Nu hade vi gett bort allt initiativ och man väntade bara på en kvittering. Webster träffade ribban med en nick och returen sköt Zegiri över från två meters håll.

Det var oundvikligt att Brighton skulle få ett mål och det kom också i 70:e minuten. DUNK nickade in en hörna och ett backande Wolves orkade inte stå emot. Det är inte första gången vi ger bort mål och initiativ genom att spela defensivt vid en ledning.

Nu lugnade matchen ned sig och inte mycket hände. Vi satte in Otasowie på övertid och han fick matchens sista chans då han helt fri framför mål nickade bollen över. Det påminde om Silvas nickmiss i senaste matchen och det är många poäng som vi tappar på grund av att vi inte är tillräckligt vassa framför mål.

Matchen slutade 3-3 och det kändes som förlorade poäng eftersom vi hade ledning med 3-1 i paus. Men det var rättvist, vår andra halvlek var katastrofal. Vi backade hem i 40 minuter och kunde mycket väl ha förlorat.

Sammanfattningsvis så inser jag ju att vi har många skador på ordinarie spelare, men jag tycker ändå att head coach Nuno slarvade bort vinsten. Det går inte att göra så defensiva byten och hoppas att vi ska hålla. Reducering och kvittering kom och man kunde se det hända lång väg innan. Vi blir ett mittenlag denna säsong, och får ta det som en lärotid för våra ungdomar.

Dagens kommentar från läktaren: "Absolute shambles of a second half performance and we were lucky to get away with a point in the end. Feels like a defeat. Reinforcements needed. Compared to the last three years it is becoming hard work to watch us. I am fuming.”

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "I think the first half was very good. We knew that Brighton is going to react in the second half and we had to control it, but we didn't do it. I am disappointed with me, with everybody. We must do better with everybody. I am not disappointed individually with any of our players."