Matchrapport: Chelsea - Aston Villa 0-1
Sterling får se upp, there's a new Jamaican in town!

Matchrapport: Chelsea - Aston Villa 0-1

Chelsea föll mot The Villains i CBF Conference Cup. 

Chelsea började matchen i ett 4231-system, där Gilchrist och Humphreys bildade mittbackspar, Brookings lirade högerback, Jorginho och Webster bildade tvåmannamittfält, med Aubameyang, Webster, Hutchinson och Broja framför dem i den offensiva kvartetten. På pappret kunde Aston VIlla ses som knappa förhandsfavoriter, med ett mycket mer ordinarie lag. 

Den purunga backlinjen skulle visa sin ålder redan i den sjunde minuten, då Gilchrist och Humphreys kom fel i positionsspelet så att John McGinn kunde raka in ledningsmålet. Omari Hutchinson öppnade matchen starkast i Chelsea, som satte fart på anfallsspelet och fick Lucas Digne att köpa korv när han med lätthet vikte in och curlade bollen i stolpen. Ett baklängesmål kunde Chelsea leva med, men betydligt mycket sorgligare var hur Armando Broja såg ut att plocka upp en allvarlig knäskada i en duell med Ezri Konsa i mitten av första halvlek.  Dion Rankine fick kliva in på Aubameyangs position till vänster, som själv tog Brojas roll som nia. Överlag var det en ganska svag halvlek från Chelseas sida, som hade svårt att sätta sin prägel på matchen där Douglas Luiz fick utrymme att styra och ställa på mittfältet. Förutom Hutchinson var de enda andra ljusglimtarna Webster och Hall, som båda slarvade lite i passningsspelet men visade mod och intensitet. Aubameyangs halvlek visade att en långvarig skada på Broja skulle vara sportsligt bedrövligt för Chelseas säsong, då gabonesen var slö, självisk och slarvig tekniskt, inte för den första gången denna säsong.

Chelsea öppnade den andra halvleken något starkare, mycket tack vare Hutchinson. Den före detta Arsenal-spelaren blev mer delaktig i spelet genom att komma in i banan från sin högerkant. Hall tvingade Olsen till en vass räddning efter ett mönsteranfall orkestrerat av Omari. Efter en timme kom Cesare Casadei och Malik Mothersille in för Webster och Gilschirst. Det var de första minuterna som Casadei gavs i A-laget, som har imponerat i akademin sedan han lämnade Milano och Primavera för London och Cobham. Även Ben Eliott kom in för Brookings, vilket lämnade Chelsea med många spelare på konstiga positioner där Webser spelade högerback och Hall fick vikariera som mittback. Även Mason Burstow skulle få några minuter när Rankine klev av mot slutet. Det var ingen sprudlande fotboll, men Potter lär vara nöjd med att tio akademispelare fick mäta sig och spela jämnt mot ett lag fullt av Premier League-veteraner. Hall har redan flyttats upp med de stora grabbarna, och det är inte osannolikt att Hutchinson får samma möjligheter under resten av säsongen. Han gjorde inte sin allra bästa match idag, spelandes i lite ovana positioner som tia och högerback, men om Chelsea ska få behålla Charlie Webster krävs det nog att Potter fortsätter ge honom förtroende. Websters kontrakt går ut i sommar och ses som en av de största mittfältstalangerna i England i sin åldersklass (2004). 

I och med att Chelsea föll mot City i ligacupen har de tacksamt nog nu ett uppehåll i drygt två veckor till innan de kickar igång igen mot Bournemouth tisdagen den 27:e december. 

TV: Sammandrag från sist Chelsea mötte Aston Villa i Premier League
 

 

Olle Lange@_ollelange2022-12-11 17:24:00
Author

Fler artiklar om Chelsea