Matchrapport: Chelsea FC 3 - 0 Schalke 04

Matchrapport: Chelsea FC 3 - 0 Schalke 04

En bekväm seger för de kungsblå gör att Mourinho mer eller mindre kan räkna hem avancemanget för sitt Chelsea. Två anfallare gjorde för ovanlighetens skull mål och Chelsea visar att man kan visst spela fotboll i November.

Chelsea ställde upp med en väntad elva, med mycket förändringar från debaclet i Newcastle. Cahill, Azpilicueta, Mikel, Willian, Schürrle och Eto’o tog steget in i startelvan, där den sistnämnde skulle komma spela en stor roll.

Första halvlek

Ett Chelsea FC som förväntas styra matchbilden har inledningsvis svårt att komma till och Schalke 04 känns både giftiga och betydligt hungrigare. Julian Draxler, det hypade underbarnet, testar lyckan ganska tidigt, men Cech behöver inte ingripa när skottet går utanför stolpen.

Snart lyckas dock Chelsea, mycket tack vare en pigg Willian och en smart Mikel ta tag i matchen och jobba sig in i händelserna, utan att för den delen skapa något väldigt med chanser.

På vänsterkanten är Schürrle företagsam, utan att riktigt komma till skott men Chelsea flyttar fram positionerna. Precis när man gett upp om att det blir något mål i den första halvleken så smyger sig Samuel Eto’o på en intet ont anande Hildebrand som slår bollen rakt på afrikanen. Bollen studsar retfullt enkelt in i mål och Stamford Bridge jublar över Eto’os första CL-mål i den blåa tröjan. 1-0

Resten av halvleken avlöper och pausledning för ett Chelsea som verkar ha skakat av sig novemberfrossan.

Andra Halvlek

Direkt i andra halvlek visar Draxler varför han är så högt skattad, när han vänder bort ett par försvarare och avslutar med ett skruvat vänsterskott som Cech behöver sträcka ut sig och peta bollen utanför stolpen. Det är dock det enda det ingripandet Cech behöver göra.

Om man trodde att Draxlers skott skulle skapa vind i ryggen och framåtanda åt gästerna fick man genast se sig besviken. Willian lyckas nämligen tråckla sig fram på mittplan och med sitt sedvanliga flytande steg och med en enkel vrickning friställer han Samuel Eto’o som för andra gången under dagen ser sig mottagas av jubel i London, då hans avslut borrar sig in i nedre burgaveln, långt ifrån Hildebrand. 2-0, och en aktion som osade klass.
Efter målet går luften ur Schalke och istället är det Chelsea som styr och ställer utan att förta sig. Schürrle testar Hildebrand och både Eto’o och Oscar försöker komma igenom.

Schalke försöker, men fastnar gång på gång på mitten och saknar det där lilla extra för att verkligen hota Chelseas försvar. Mourinho skickar in, i tur och ordning, Ba, De Bruyne och Lampard. Det är något av en ynnest att kunna spela så många klasspelare och fortfarande ha Hazard, Mata och Torres vid sidan av plan.

Just Lampard och Ba visar sig vara fruktsamma byten. Ba har visserligen först ett läge i vänsterinnerposition som De Bruyne kreerar, där senegalesen avslutar svagt. Men sen är det även dags för Demba Ba att öppna sitt målkonto. En hög boll vinns av senegalesen och Willian vinner andrabollen vidare till Lampard, som med en enkel bredsida spelar fri Ba som bara behöver sätta dit foten och styra bollen in i samma maska som Eto’o placerade 2-0-målet. Enkelt, snyggt och skönt. 3-0 och ridå Schalke.

Resten av matchen avlöper utan några som helst händelser, förutom ett par huvudlösa tacklingar av Kolesinac som borde renderat i varningar. Chelsea – Schalke 6-0 över två möten och det var tydligt att Chelsea var ett par nummer för stora för tyskarna.

Man of the Match: Willian

Statistik från CFC.com
Chelsea (4-2-3-1)
:Cech; Ivanovic, Cahill, Terry (c), Azpilicueta; Ramires, Mikel; Willian, Oscar (Lampard 80), Schurrle (De Bruyne 77); Eto'o (Ba 76).
Unused subs Schwarzer, Cole, D Luiz, Mata.
Scorers Eto'o 30, 53, Ba 82. 

Schalke (4-2-3-1):Hildebrand; Uchida, Howedes (c), Matip, Aogo; Jones, Neustatder; Draxler (Clemens 61), Boateng (Kolasinac 76), Fuchs (Meyer 66); Szalai.
Unused subs Fahrmann, Hoogland, Felipe Santana, Ayhan.
Booked 
Draxler 18, Jones 71, Uchida 75.

Referee Svein Oddvar Moen from Norway
Crowd 41,194

Erik Belfrage2013-11-06 23:15:11
Author

Fler artiklar om Chelsea