Chelsea - Inter 2-0 (2-0)
En ny seger för José Mourinhos mannar.

Chelsea - Inter 2-0 (2-0)

Försäsongen fortsätter med spel i International Champions Cup i USA. Efter seger mot italienska Inter så har man nu vunnit samtliga fyra matcher under försäsongen och möter nu Milan i nästkommande match.

Efter att ha tränat i Washington DC så spelades den första matchen i Nordamerika mot italienska Inter på Lucas Oil Stadium i Indianapolis, Indiana. Efter att ha laborerat friskt med olika uppställningar och spelare under de tidigare tre matcherna så ställde José Mourinho idag upp med ett 4-2-3-1 som spelsystem. I målet startade Petr Cech, en backlinje beståendes av Ivanovic, Terry, Cahill och Cole. Ett centralt mittfält med Ramires och nyförvärvet Van Ginkel, tre offensiva mittfältare i form av Moses, Oscar och Hazard för att sedan avslutas med Romelu Lukaku längst fram.

Inledningsvis så skapade både Chelsea och Inter chanser, där laget från London mycket väl hade kunnat få en straff tidigt in i matchen när Oscar revs ner i straffområdet. Guarin hade ett bra skott utanför för laget från Milano också men det var Chelsea som tog ledningen i den trettonde minuten. Moses tog snyggt fram bollen mot motståndarnas straffområde innan han serverade Oscar som placerade bollen i målvaktens vänstra kryss från sin position tätt utanför straffområdet, utom räckhåll för Handanovic i målet. Oscar var för övrigt den enda av spelarna från Confederations Cup som fick starta matchen, men samtliga övriga fick speltid under matchens gång.

Precis innan det passerat en halvtimme av spelet så fick Chelsea straff, en straff som Eden Hazard rullade in till 2-0. En straff som går att ifrågasätta då det såg ut som om Moses blev fälld strax utanför straffområdet.

I paus så gjordes en hel del byten och precis som med de flesta andra försäsongsmatcher så var inte tempot särskilt högt under matchens gång. Efter en knapp timmes spel så hettade det dock till när Inters Campagnaro fick ett direkt rött kort efter en ful tackling på John Terry. Det röda kortet var inget att säga något om och en onödigt tuff tackling att göra under försäsongsmatch kan tyckas.

Under matchens sista halvtimme så var det en soloräd från Fernando Torres som var behållningen, men som vanligt så lyckades inte spanjoren med den sista avgörande touchen. Chelsea stod som segrare med 2-0 efter mål i den första halvleken från Oscar och Hazard i en match där man på det stora hela dominerade och gjorde en stabil insats. Imponerade allra mest gjorde Marco Van Ginkel tillsammans med Victor Moses.

Semifinalen av International Champions Cup kommer att spelas i New York natten mot måndag klockan 00:30 svensk tid, där ställs man mot Milan. Skulle man vinna även den matchen får man spela final i Miami senare under veckan. Efter matcherna i USA så bär det sedan hem mot England och London och de sista förberedelserna inför premiären mot Hull på Stamford Bridge den 18/8.

Matchfakta

Chelsea (4-2-3-1): Cech (Schwarzer h/t); Ivanovic (Azpilicueta 67), Cahill (David Luiz 60), Terry (c), Cole (Bertrand 72);Ramires, Van Ginkel (Mikel 67); Moses (Essien h/t), Oscar (Mata h/t), Hazard (Torres 72); Lukaku (Ba 60).
Mål: Oscar 13, Hazard 28 (pen)
Varningar: Ivanovic 42, Hazard 54, Ramires 75

Inter (3-5-1-1): Handanovic (Carrizo 76); Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus; Nagatomo, Guarin (Olsen 76), Cambiasso (c) (Kuzmanovic 67), Alvarez (Belfodil 67), Pereira (Jonathan 67); Palacio (Capello 76); Icardi (Chivu 60).
Utvisningar: Campagnaro 57
Varningar: Guarin 28, Cambiasso 44

Domare: Ismail Elfath
Publik: 41,983

Simon Thellsson2013-08-02 16:40:00
Author

Fler artiklar om Chelsea