Chelsea - Manchester U
1 - 1

Chelsea 1-1 Manchester United
Jorginho inblandad i båda målen i matchen som slutade 1-1.

Chelsea lyckades, trots stor dominans inte att besegrad Manchester United. Matchen slutade 1-1 efter att Jorginho kvitterat från straffpunkten.

Thomas Tuchel valde att göra tre förändringar i startelvan inför söndagens match mot Manchester United. Både Ben Chilwell och N’Golo Kante missade matchen på grund av de skador de ådrog sig under tisdagens match i Champions League. De ersattes av Marcos Alonso och Ruben Loftus-Cheek. Timo Werner fanns åter igen i startelvan och ersatte Christian Pulisic som istället startade på bänken.

Anthony Taylor blåste igång matchen mellan Chelsea och Manchester United, där United satte press på Chelsea direkt.
Det första avslutet i matchen kom redan efter tre minuter då Ziyech vände bort Bailly och fick iväg ett ganska löst avslut som de Gea räddade.

Callum Hudson-Odoi som öppnat piggt kom fri mot de Gea och skulle bara placera bollen i den bortre burgaveln, men avslutet gick längs med marken och de Gea kunde rädda med foten och bollen gick ut till hörna.

Under inledningen av den första halvleken kom Chelsea fram gång på gång längs med vänsterkanten då Werner, Hudson-Odoi och Ziych gjorde platsbyten och samtliga skapade ytor och inlägg från vänsterkanten.

Chelsea spelade en djupledsboll upp på en löpande Werner, men de Gea var med, läste av bollen tidigt och var därför först ut på den.
Hudson-Odoi var den spelaren som var bäst under den inledande kvarten och skapade flest chanser.
Chelsea var säkra med boll trots att United satt aggressiv press högt upp i planen. Tack vare ett lugnt passningsspel tog de sig effektivt uppåt i planen med hjälp av ett kortpassningsspel i trianglar.
Det syntes tydligt att Alonso inte spelat match på ett tag då förstatouchen ofta studsade iväg och han var inte kompis med boll.
Först efter att ha spelat halva den första halvleken började de kungsblå spelarna att anfalla på sin högerkant.

Callum Hudson-Odoi utmanade Wan-Bissaka gång på gång och när han hittade in till Rudiger som följt med upp i anfallet, syntes det lång väg att tysken skulle ta ett avslut. Och vilket avslut sedan. Ett kanonskott i överliggare och frågan är om det inte hade gått via ribban och in i mål om de Gea inte fått fingertopparna på den.

Chelsea kom i kontring där Hudson Odoi blev bollförande och Werner tog en bra löpning som öppnade ytan för engelsmannen. Anfallet resulterade i en hörna när Werners avslut tog via en rödklädd spelare och ut till en hörna.

Chelsea hade bra tryck på Manchester United när vi spelade den sista tredjedelen av den första halvleken, där de skapade lägen på löpande band och fick hörna efter hörna utan att få till några bra avslut.
Hudson-Odoi bjöds på ett perfekt läge då Lindelöf la en indianare in i mitten. Hans avslut tappade fart då det tog på en Unitedhäl och de Gea hann ned för att plocka det.
Chalobah var högt uppe och pressade Tellas. Pressen gjorde att Ziyech vann boll men hans inspel hittade ingen kungsblå spelare. James tog hand om andra bollen men hans avslut gick utanför.

Chelsea blev lite nonchalanta i passningar och hemmjobbet då de hade ett så markant övertag under den första halvleken, men Manchester United hotade de gånger bollen gick i djupled då deras snabba yttrar, Sancho och Rashford hotade i omställningarna. Tack vare en dålig mottagning med bröstet från Sancho kunde Mendy skopa upp bollen i famnen.
James kom med mer i spelet när Chelsea anföll mer och mer på högerkanten och han vann tillbaka bollen långt in på offensiv planhalva när han själv tappat bollen.

Chelseas dominans gjorde att hemmalaget spelade lite slappare och slarvade, men tack vare att McTominay tjänat ihop till ett gult kort fick Chelsea frispark på offensiv planhalva då Alonso stöp i backen. Frisparken skapade en viss oreda i United och de Gea fick peta bollen ut till hörna.
Taylor blåste av den första halvleken så snabbt hörnan var slagen och det stod 0-0 efter 45 minuter.

Andra halvlek:
Chelsea fortsatte inledningsvis i den andra halvleken att hålla i bollen och gick väldigt högt upp med samtliga spelare.

Rashford kapade Chalobah utanför eget straffområde, detta resulterade gult kort och frispark i ett väldigt bra läge.
James frispark var bra men bollen rensades undan och gick mot en ensam Jorginho i mittcirkeln.
Italienaren, som sista spelare, slarvade med mottagningen. Rashford och Sancho satte fart så snabbt rensningen gick från det egna straffområdet. När Jorginho missade nedtagningen skapades ett två mot noll läge. Mendy kom ut men var chanslös när Sancho fintade passning och rullade in Uniteds första avslut på mål i den 50:e matchminuten.

Nonchalant spel från Chelsea var det som gav United ledningsmålet och de kungsblå spelarna såg direkt stressade ut över att få in en kvittering.

Ett läckert, snabbt och rakt uppspel från Chalobah till Ziyech där marockanen klackade bollen in till Loftus-Cheek. Hans passningen i sidled mot Werner nickades undan av Lindelöf.

Manchester United låg på efter målet och hotade med snabba kontringar.

Werner hamnade i ett bra läge när Chelsea fick en hörna, men hans avslut gick utanför den bortre stolpen då han valde att skjuta med utsidan av högerfoten.

Chelsea tog tillbaka initiativet i matchen då United föll hem för att försvara sin ledning. Detta skapade ett tryck mot Unitedmålet, men i straffområdet fanns det bara rödklädda spelare som var först på bollen.

Taylor pekade på straffpunkten när Silva gick i backen då han och Wan-Bissaka försökte komma åt bollen i samband med en hörna. Högerbacken var på brassens fot och efter VAR-granskning klev Jorginho fram för att ta straffen.

En klassisk straff från Jorginho där han hoppade in kvitteringen i den 69:e minuten. Bollen gick till vänster och de Gea till höger.
Kvitteringen gav hemmalaget energi och de gick till anfall längs med högerkanten. Det fanns många blåklädda spelare i den bortre delen av straffområdet, men James inlägg fastnade på Fred och gick ut till hörna.

Werner tog många bra löpningar där han öppnade ytor istället för att stänga dem och när han tog en löpning längsmed backlinjen kom han i ett läge där han utmanade Lindelöf. Tysken spelade bollen snett inåt bakåt till Loftus-Cheek. Hans avslut gick på täckande försvarare till Jorginho, som på en touch passade bollen vidare ut till Hudson-Odoi. Ett bra anfall som slutade i inspark.

Chelsea fortsatte att slarva och det öppnade för rödklädd kontring, men Fernandes fick en för dålig första touch och Silva hann dit för att bryta. Portugisen som slängde sig fram för att rädda upp situationen missade bollen helt och fick bara med sig ett gult kort då han fällde Silva.

Chelsea gjorde två byten i den 78:e minuten. Pulisic och Mount in istället för Alonso och Hudson-Odoi.

Båda lagen gick för ett ledningsmål i slutet av matchen. Werners jätteläge innanför målgården stoppades av Wan-Bissakas fot.
Pulisic fångade in en krossboll med en fin nedtagning på tåspetsen men den läckra nedtagningen resulterade till slut inte i något annat än en inspark.

Lukaku kom in istället för Werner i den 82 minuten. Bytet gjorde att Chelsea började slå inlägg mot belgaren gång på gång.

Mendy gjorde en jättemiss då han passade Fred. Han i sin tur la enkelt tillbaka bollen till Mendy.

Mount tappade bollen utanför straffområdet men jobbade hårt och vann tillbaka den. Han hittade in med bollen till Ziyech och marockanens fick en klockren träff med sin vänsterfot som träffade McTominay i tinningen. Skotten blev liggande i straffområdet och klockan tickade in på stopptid när han fick behandling från läkarteamet.

Båda lagen skapade lägen på övertid för att avgöra. Närmast var nog Chelsea och Rudiger. Tysken stod helt fri i den bortre delen av straffområdet men tog i för kung och fosterland och bollen gick högt över.
När Anthony Taylor blåste av matchen efter 98 minuter stod det klart att Chelsea fortfarande inte har vunnit mot Manchester United sedan november 2017.