Varningar: Azpilicueta (Chelsea). Saiss, Moutinho, Neto (Wolves).
Domare: Peter Bankes.

WOLVES (3-5-2, fr.h.): José Sá – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss (Francisco Chiquinho 70) – Jonny Otto, Leander Dendoncker, Ruben Neves (Francisco Trincão 77), João Moutinho, Rayan Ait-Nouri – Pedro Neto (Hee-Chan Hwang 70), Raul Jiménez. Ej använda avbytare: John Ruddy, Ki-Jana Hoever, Tito Gomes, Fernando Marcal, Luke Cundle, Fabio Silva.
CHELSEA: Mendy, Azpilicueta (Sarr 86), Silva, Rudiger, James, Kovacic, Loftus-Cheek, Alonso (Saul 45), Pulisic, Lukaku (Havertz 90), Werner. Ej använda avbytare: Kepa, Chalobah, Christensen, Barkley, Mount, Ziyech.

Svår match för Wolves, borta mot regerande Champions League-mästarna Chelsea som snart ska spela FA cupfinal. Dessutom hade vi tre raka förluster med noll gjorda mål. Oddsen var verkligen inte på Wolves sida.

Head coach Bruno Lage har covid-19 så han skulle coacha hemifrån via telefon(!) till sina assistenter där målvaktstränaren Tony Roberts hade huvudansvaret. Laget blev som väntat ett defensivt 3-5-2 med tre ändringar i startelvan. Jonny Otto ersatte skadade Nelson Semedo som höger wing-back. I anfallet valdes som väntat Raul Jiménez och Pedro Neto framför Fabio Silva och Hee-Chan Hwang.

FÖRSTA HALVLEK
Chelsea satte full fart och de letade vägar genom Wolves försvar. Jonny tacklade Werner i sista stund annars hade han varit igenom mot Wolves mål. Neves tappade sedan bollen på mitten och Werner sköt igen, men Sá i Wolvesmålet räddade med armen.

Lukaku stormade fram, men Coady stoppade honom med en tackling. Till slut kom Wolves också i ett anfall då Ait-Nouri hittade Neto vid bortre stolpen, men hans försök täcktes.

Nu flyttade Wolves äntligen upp spelet och när Jiménez spelade fram Jonny kunde det blivit straff, men det hade varit offside innan.

Wolves fortsatte att skapa chanser och Saiss fick ett bra läge framför mål, men hans nick gick ner i marken och över ribban, sedan Thiago Silva stört honom med en hög fot.

Spelet böljade fram och tillbaka och det var en underhållande match. Werner trängde sig fram och sköt bollen i nät för Chelsea, men han bedömdes ha knuffat Saiss och domaren dömde bort målet.

Därefter trodde alla att Chelsea tagit ledningen. Efter kalabalik inne i Wolves straffområde stänkte Loftus-Cheek in bollen i nättaket från nära håll. Men även det målet blev bortdömt. I första läget var Chelseas anfallare onside, men när Lukaku knäade fram bollen till Loftus-Cheek så hittade VAR offsiden och det var fortfarande 0-0.

Minuterna innan paus blev det rena vilda västern. Först borde Wolves tagit ledningen då vi kontrade i full fart. Neto skar inåt och sköt, målvakten räddade skottet, men returen gick rakt till Dendoncker som lyckades skjuta över öppet mål. I andra änden av planen gjorde Sá en fantomräddning efter skott från Lukaku, innan Wolves kom i en ny farlig kontring. Ait-Nouri knatade igenom från halva planen, men stördes i skottögonblicket och bollen gick över ribban.

Domaren blåste av och att ställningen var 0-0 kunde man inte förstå, det borde ha varit 2-2 eller 3-3. Härlig fotboll från båda lagen.

ANDRA HALVLEK
Andra halvlek började med att Chelsea fick en straff. Den var kontroversiell och såg billig ut. Lukaku knuffade omkull Saiss nere vid kortlinjen. Saiss föll, och med hans ben i luften passade Lukaku på att ramla över dem. Domaren dömde hörna, men efter en lång VAR-titt så blev det straff.

Det kändes snopet, men straffen slog LUKAKU säkert i mål och det var 0-1. Minuterna senare blev det mål igen. Efter en snål passning från Coady till Moutinho stal Chelsea bollen som skickades fram till LUKAKU i djupled och han dundrade in 0-2.

Nu kändes matchen över och slut. Wolves såg uppgivna ut och Chelsea attackerade vilt framåt. Man vill egentligen bara att domaren skulle blåsa av matchen så att siffrorna inte skulle bli större.

Efter 70 minuter kom instruktioner från Lage i mobiltelefonen. Hwang och Chiquinho kom in istället för Neto och Saiss och vi gick över till 4-3-3. Men det var Chelsea som fick nästa chans. Kovacic sköt, men Sá gjorde en fin räddning.

Men när Wolves i 76:e minuten bytte in Trincão istället för Neto och på nytt ändrade taktik till 4-2-4 vände matchen. TRINCÃO var direkt mycket aktiv på sin kant och när Chiquino spelade fram honom skar han inåt och sköt ett skruvat kanonskott i mål.

Nu fick Chelsea panik och backade hem medan Wolves trummade på. När Hwang tacklades skrek alla efter straff, men ingen sådan gavs av domaren. När Wolves kom i nästa anfall var det nästan kvittering. Snyggt väggspel in i straffområdet och Trincão fintade skott innan han sköt mot öppet mål, men bollen touchade Silva till hörna.

Nästa läge fick Jiménez mitt framför mål, men han sköt på volley utanför stolpen. Nu hade vi verkligen förtjänat en kvittering, men klockan tickade på och vi var långt inne på övertid.

I 97:e minuten kom Wolves i en sista attack. Fint passningsspel och Ait-Nouri skickade in bollen i straffområdet. Bollen passades av Trincão ut till Chiquinho på kanten. Hans inlägg var perfekt och COADY nickade in 2-2.

Galna scener på läktaren och hela Wolves lag försvann in i Wolvesklacken bakom målet. Man älskar verkligen fotboll när man får uppleva sådant här. Vändning på en kvart borta mot Chelsea och ett snyggt mål av vår kapten. Hela helgen var räddad och matchen slutade 2-2.

Sammanfattningsvis så var detta en fantastisk match och kommentatorerna i TV-studion ville inte att den skulle ta slut. Det var målchanser hela tiden och fyra mål. Rättvist med 2-2? Nja, kanske inte men Chelsea får skylla sig själva, vår avslutning var mycket bra och de backade hem för tidigt. För en gångs skull var det väldigt bra byten av Wolves, matchen vände när Trincão och Chiquinho kom in. Tre matcher återstår: Manchester City, Norwich och Liverpool. Om vi slår jumbolaget Norwich så borde vi komma minst åtta. Men vi måste sluta ge bort straffar. Detta var femte straffen mot oss på de fem senaste matcherna! Man skulle nästan kunna tro att domargänget och FA inte vill ha oss bland topp 6.

Dagens kommentar från läktaren: ”We deserved that. Plenty of chances created, and generally an enjoyable watch for a change! Great team spirit to come back after being 2 down. Just wish we’d stop giving away penalties! Yow cor beat a last minute equaliser!”.

Wolves målvaktstränare och tillfällig head coach Tony Roberts säger: "It was a group effort and we've been in constant contact with Bruno at the training ground. He made three great subs for us to go for them at the end. The three of them that came on got on the back of Chelsea's back line and caused them problems. We just need a bit more belief to do it more often”.