Varningar: Ward, Guehi, Doucoure (Palace). B.Traoré (Wolves).
Domare: David Coote.

WOLVES (4-3-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Max Kilman, Nathan Collins, Hugo Bueno – Matheus Nunes (Joe Hodge 58), Ruben Neves (c), Boubacar Traoré (João Moutinho 58) – Adama Traoré (Goncalo Guedes 58), Diego Costa (Hee-chan Hwang 75), Daniel Podence. Ej använda avbytare: Matija Sarkic, Yerson Mosquera, Jonny Otto, Conor Ronan.
PALACE: Guaita, Ward, Guehi, Andersen, Mitchell, Eze (Riedewald 88), Doucoure, Schlupp, Olise (Ayew 80), Edouard, Zaha. Ej använda avbytare: Johnstone, Goodman, Tomkins, Balmer, Milivojevic, Ebiowei, Mateta.

Wolves är ännu utan manager, men vann i lördags mot Nottingham under care-taker Steve Davis och hade därför vissa förhoppningar om poäng även i denna match mot Crystal Palace, även om vårt bortafacit är bedrövligt.

Tre ändringar i backlinjen, Nelson Semedo, Nathan Collins och debutanten Higo Bueno kom in istället för Jonny Otto, Toti Gomes och Rayan Ait-Nouri. På mittfältet fick João Moutinho vila och för honom startade Boubacar Traoré. Vi gör inga mål framåt (minst antal gjorda i hela ligasystemet) men kanske den gamle skyttekungen Diego Costa skulle ha fått fart på benen nu efter några matcher i kroppen?

FÖRSTA HALVLEK
Palace började starkt och det hade inte gått många minuter innan Doucoure sköt ett tungt skott som smällde i stolpen. Men Wolves var också pigga. Podence spelade fram Costa som vek inåt i straffområdet och försökte få bollen förbi målvakten men denne lyckades toucha bollen till hörna. Vilken start på matchen!

Livlig match med högt tempo, där Palace tryckte på och stressade Wolves i uppspelsfasen. Eze slog ett inlägg som Guehi skarvade tätt utanför. Nu var det mycket Palace och vi fick knappt röra bollen. Framför allt hade vi tappat mittfältet, men vårt försvar höll emot bra.

Eze sköt en frispark utanför stolpen och Palace hade svårt att skapa farliga chanser trots sitt spelövertag. Så kom Wolves i en sällsynt attack. Bueno fick plötsligt oceaner av plats på vänsterkanten. Han avancerade framåt och slog ett perfekt inlägg som ADAMA TRAORÉ nickade i mål.

Därefter blev det mycket avbrott på grund av skador och kollisioner, men Zaha var ständigt farlig och sköt ett skott utanför Wolves stolpe. Adama stod för det mesta och bästa hos Wolves. Efter en långrush fälldes han utanför straffområdet. Neves slog frisparken som träffade stolpen och det var kvitterat i träträffar.

Det blev det sista som hände och Wolves ledde alltså i paus med 1-0.

ANDRA HALVLEK
Palace hade antagligen fått en utskällning i paus för de gjorde mål direkt när andra halvlek började. Ett inlägg kom mot bortre stolpen där Semedo hade släppt sin spelare. EZE kunde enkelt nicka in 1-1, väldigt onödigt och ouppmärksamt av Wolves.

Zaha försökte sen igen, men Collins blockerade. Wolves hade ett fåtal lägen. Adama spelade fram Podence, men hans skott gick över ribban.

Men det var Palace som var närmast ett ledningsmål och de kunde ha fått ett spektakulärt sådant när Edouard försökte med en bicykleta som gick alldeles utanför stolpen.

Wolves gjorde tidigt ett trippelbyte där Nunes, B.Traoré och Adama gick ut, in kom Moutinho, Hodge och Guedes. Men det blev snarare sämre efter bytet. Även om Moutinho tog tag i spelet på mittfältet så blev allt mycket trubbigare framåt utan Adama.

I 70:e minuten kom så Palace ledningsmål och det var inte helt oväntat, de hade varit det bättre laget under en period. På nytt var det Semedo som tappade sin markering och ZAHA kunde prickskjuta in 2-1.

Palace backade nu hem och Wolves tryckte på för att få en kvittering. Collins missade öppet mål, men det var då redan avvinkat för offside. Moutinho sköt utanför stolpen, och vi hittade en del bra positioner runt straffområdet, men chanserna var få och vi fick inte in bollen.

I slutet av matchen var det bud på straff för Wolves då bollen träffade en utsträckt arm på Guehi inne i Palace straffområde, men det blev ingen VAR-titt, konstigt nog, trots protester från Wolves sida.

Matchen slutade 1-2 och det var snopet eftersom vi ledde i halvtid, men det var inte helt orättvist. Palace var lite bättre och Zaha är en matchvinnartyp.

Sammanfattningsvis så var detta väldigt tungt. Nog trodde vi på minst en poäng efter de första 45 minuterna? Men vi är väldigt trubbiga framför mål. Costa verkar snarare vara på en testimonial-turné: han kramade deras manager Viera, och mot Chelsea skakade han hand med alla i motståndarpubliken. Med Jiménez, Neto, Chiquinho, Kalajdzic skadade och Fabio Silva utlånad så händer det inte mycket framåt. Att Adama blev utbytt tog död på all kreativitet framåt och även om Palace bjöd in oss den sista kvarten så var vi inte särskilt farliga. Det blir en jobbig säsong, där vi får vara nöjda om vi håller oss kvar.

Dagens kommentar från läktaren: ”For the first time this season I’m very concerned about us. We are in serious trouble. Subs killed us, get a new manager, and that quickly. A triple sub was not what was called for, I’m all for changing it but that was too much too soon. There is no fight there. They just roll over, and they lack any quality. Gonna be a long season. They have to get some steel in this team somehow, some fight and spirit”.

Wolves tillfällige head coach Steve Davis: "I thought we executed the game plan really well first half. I thought we stifled them, but I was disappointed with the first 15 minutes in the second half. We talked at half-time about how we start because we knew they would probably get a few choice words from their manager. But we weren’t ready. We needed to approach the game slightly differently, go a bit longer, but we still tried to play. As a group we’ve got to recognise that in that moment of the game. If we’d have seen that through, we’d have probably gone on and got a better result”.