Varningar: Ward (Palace). Semedo, Ait-Nouri, Joã Gomes (Wolves).
Domare: Robert Jones.

WOLVES (4-4-2, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Max Kilman (c), Craig Dawson, Rayan Ait-Nouri (Hugo Bueno 82) – Pablo Sarabia (Hwang Hee-chan 60), Mario Lemina, João Gomes (Sasa Kalajdzic 81), Pedro Neto – Fabio Silva (Boubacar Traoré 73), Matheus Cunha. Ej använda avbytare: Daniel Bentley, Matt Doherty, Toti Gomes, Enso Gonzalez, Nathan Fraser.
CRYSTAL PALACE: Johnstone, Ward, Guehi, Andersen, Mitchell, Lerma, Doucoure, Ayew, Eze, Schlupp (Mateta 71), Edouard (Hughes 90). Ej använda avbytare: Henderson, Tomkins, Richards, Riedewald, Clyne, Ahamada, Rak-Sakyi.

Wolves hade två raka segrar i liga och cup inför denna match, så ganska stor optimism innan detta mittenmöte. Två ändringar i startelvan sedan senaste ligamatchen blev det: Rayan Ait-Nouri och Pablo Sarabia kom in istället för Hugo Bueno och Hwang Hee-chan. Taktiken fortfarande 4-4-2. Vi vann i ligacupen mot Blackpool i veckan med 5-0, kunde vi bygga vidare på det?

FÖRSTA HALVLEK
Bra start av Wolves och trots bortaplan var det vi som hade bollen mest. Palace backade hem medan vi passade runt på mittplan, i en ganska lugn inledning. Neto slog ett inlägg som Andersen nästan styrde in i eget mål.

Men efter ett tag kom Palace in i matchen, Gomes trampade på Eze och det var bud på straff till Palace, men domaren friade efter en TV-titt. Nu var det mer Palace och när vår keeper Sá spelade en väldigt snål passning till Gomes hann en anfallare emellan och Ayew fick helt öppet mål, men lyckades inte träffa bollen rent och Kilman blockerade på mållinjen. Returen sköts slarvigt över målet, där hade vi verkligen tur.

Edouard avancerade och sköt men Sá var med nära stolpen, och nu kom Palace allt närmare ett mål. Wolves hade ett skott från Neto som målvakten tippade över ribban. När halvleken närmade sig sitt slut kunde man konstatera att Palace hade haft de farligaste chanserna, men att det fortfarande var 0-0. Domaren blåste av och vi ska vara glada över att det fortfarande var oavgjort.

ANDRA HALVLEK
Väldigt lugn start på andra halvlek, och det tog tio minuter innan något av lagen hade ett anfall, men då blev det mål direkt. Mitchell fick bollen på vänsterkanten och hans låga inlägg stötte EDOUARD in vid främre stolpen och det var 0-1.

Men Wolves kom igen och kvitterade bara tio minuter senare. Vi fick en frispark i bra läge och inhopparen HWANG ”nickade” in bollen med axeln. Snygg skarv in i bortre hörnet och nu var det 1-1.

Palace kom igen och hade genast två bra chanser. Först räddade Sá en nick från Edouard och sedan stoppade Sá också ett skott från Ayew. Nu gjorde Wolves head coach Gary O’Neil en märklig manöver. Han bytte ut anfallaren Silva och satte in den defensive mittfältaren Traoré, medan Lemina flyttades ännu längre ner i en ny roll som extra mittback. Väldigt defensivt och med ett klart sikte på att hålla oavgjort de sista femton minuterna.

Det gick verkligen åt pipan, hela vårt lag hamnade nere i eget straffområde och Palace gjorde snabbt två mål. En långboll skarvades av Mateta och inne i Wolves straffområde blev det kalabalik innan EZE gjorde mål i bortre hörnet. Lite senare fick Palace tryck igen och Matete spelade fram EDOUARD som sköt in sitt andra mål för dagen. Alldeles för passivt och defensivt av Wolves, och vårt mittfält utan Lemina blev översprungna.

Eze hade ytterligare en chans som Sá dock räddade. Wolves gjorde nu ett offensivt byte då Kalajdzic kom in, och på övertid blev det också mål för oss då Neto siktade på Kalajdzic och Cunha inne straffområdet med en höjdboll som CUNHA nickade in.

Därefter var matchen slut och Wolves hade förlorat. Fem mål i andra halvlek, vad hände? Men med lite tur att vi fått en poäng, även om förlusten i sig inte alls var orättvis.

Sammanfattningsvis så föll allt ihop när vi gjorde ett defensivt byte vid ställningen 1-1. Anfall är bästa försvar, så varför ta in en mittfältare istället för en anfallare när vi nyss gjort mål? En taktisk miss av head coach Gary O’Neil. Men vi läcker oroväckande mycket bakåt, fyra insläppta mot Brighton och tre mot Palace känns alldeles för mycket. Vi har ännu inte hittat rätt i taktiken och O’Neil har en hel del att fundera på innan nästa match mot Liverpool efter landskampsuppehållet.

Dagens kommentar från läktaren: ”Another one really hard watch, and once the opposition does anything with speed and incision we part like the Red Sea. Our attackers are truly pathetic in their lack of hunger to hurt the opposition, but we can´t defend like that and expect any points, shambles at the back too.”

Wolves head coach Gary O’Neil säger: ”As you have seen today, the group are capable of having a lot of control in games. Now the next part is we need to turn some of that into better results. It will be difficult for other people to see this today, of course, because it just goes down to a 3-2 defeat away to Crystal Palace but big strides have been made from the team that I saw and was working with three weeks ago to where they were today. But there’s still lots of room for improvement.”