Everton-Wolverhampton Wanderers 1-0 (0-0)

Varningar: Semedo, Neves (Wolves).
Domare: Andy Madley.

WOLVES (3-4-3, fr.h.): John Ruddy – Willy Boly (Leander Dendoncker 80), Conor Coady (c), Max Kilman – Nelson Semedo, Joao Moutinho (Vitor Vitinha Ferreira 80), Ruben Neves, Rayan Ait-Nouri – Morgan Gibbs-White (Willian José 68), Fabio Silva, Adama Traoré, Ej använda avbytare: Rui Patricio, Anders Söndergaard, Romain Saiss, Fernando Marcal, Ki-Jana Hoever.
EVERTON: Pickford, Coleman (Davies 82), Keane, Mina, Godfrey, Digne, Allan, Doucoure (Holgate 90), Sigurdsson (Gomes 85), Richarlison, Calvert-Lewin. Ej använda avbytare: Olsen, Nkounkou, Delph, Bernard, Iwobi, King.

Säsongens näst sista match och Wolves head coach Nuno Santo fortsätter att rotera laget eftersom vi ligger säkert i mitten av tabellen. Denna gång blev det fem byten sedan förra matchen. In med reservmålvakten John Ruddy tillsammans med Willy Boly, Max Kilman, Rayan Ait-Nouri och Ruben Neves. De ersatte Rui Patricio, Romain Saiss, Ki-Jana Hoever, Leander Dendoncker och Vitor Vitinha Ferreira.

Taktiken blev 3-4-3 med unge Fabio Silva längst fram. På läktaren fanns något så ovanligt som publik. Everton hade fått tillåtelse att släppa in drygt 6000 åskådare, trevligt!

FÖRSTA HALVLEK
Bra start på matchen och publiken skrek det bästa de kunde för att få fart på spelarna. Första målchansen hade Everton då Richarlison nickade ett inlägg från Digne, men bollen gick rakt på Ruddy i Wolvesmålet.

Wolves hade också mycket folk framåt och när bollen hamnade hos Gibbs-White sköt han ett tungt skott som var nära att slinka in vid stolpen, men målvakten kastade sig och räddade snyggt.

Silva vände i straffområdet och sköt strax under ribban, men Pickford i Evertonmålet gjorde en ny räddning. Traoré snodde sedan bollen vid mittlinjen och när Evertonspelaren ilsket jagade efter honom satte Traoré upp meep-meep-fart och försvann i fjärran med bollen under kontroll, vilken speed han har!

Wolves dominerade nu stort och vi väntade bara på ett mål. Traoré var verkligen på hugget och lite senare kom han farande igen och avslutade sitt snabba anfall med ett vasst skott som Pickford tippade över ribban, mycket nära mål för Wolves.

Wolves fortsatte att spela ut Everton och bollinnehavet var nu 70% mot 30%. Vi var aggressiva, vann närkamper och var först på lösa bollar. Sigurdsson borde fått en varning när han ryckte i den till synes ostoppbare Traoré, men det blev bara frispark. Lite senare var Digne totalt bortgjord av Traoré men fällde honom fult, återigen ingen åtgärd från domaren.

I slutet av halvleken tappade Wolves lite av sin höga intensitet och Everton tilläts komma över mittlinjen. Richarlison fick en bra chans efter en hörna, men Boly täckte honom.

0-0 i paus, men vi borde haft ledningen med ett par mål efter ett massivt spelövertag. Men vi är trubbiga framåt och dessutom hade vi slösat mycket med krafterna medan Everton mest promenerat runt. Vi hade verkligen varit först på varenda boll i 45 minuter. Skulle vi orka hela matchen?

ANDRA HALVLEK
Andra halvlek började med att Everton tog ledningen. Det blev missförstånd vid markeringen på en hörna, Traoré släppte Richarlison, Boly hann inte dit och RICHARDLISON nickade in 0-1 tätt intill stolpen.

Det var givetvis en chock för Wolves, men inte helt överraskande eftersom vi vet hur målfarliga anfallarna Richarlison och Calvert-Lewin är, de behöver inte många chanser för att göra mål för Everton.

Nu tog Everton över, medan Wolves såg sega ut efter urladdningen i första halvlek, Coleman var nära att utöka ledningen innan det var dags för Traoré att göra en attack på egen hand. Han susade förbi tre spelare innan han sköt, men skottet gick rakt på målvakten. Traoré är en spektakulär spelare, men han är just nu alldeles för ensam i Wolves.

Wolves tröttnade alltmer och det var istället närmare ytterligare mål för Everton. Calvert-Lewin fick en chans, men Ruddy räddade. Men när Traoré kom igenom på vänsterkanten lyfte han bollen på Doucores arm. Dessutom viftade Evertonspelaren till med sin andra arm i luften väldigt nära bollen och alla skrek på straff. Det blev VAR, men domaren bedömde att armen som träffades hade varit tätt intill kroppen och att vift-armen inte träffat bollen alls. Och det var nog rätt dömt när man såg reprisen.

Wolves hade en del bollinnehav, men ingenting hände framåt. Både Silva och José i anfallet var passiva och stillastående och vi skapade egentligen ingenting. Vi behöver en striker, bollinnehav ger inga mål.

Wolves förlorade, men det kändes som att vi över 90 minuter hade förtjänat en poäng,. Everton var inte särskilt bra och vår dominans i den första halvleken var stor. Å andra sidan var vi helt ofarliga i den andra halvleken, så det var ingen stöld på något sätt.

Sammanfattningsvis så måste något göras åt vårt anfallsspel. Vi kan inte lita på att Traoré ska dribbla av fyra man i varje anfall, och om han gör det så är inga forwards på hugget inne i straffområdet. Mycket tandlöst av vargarna och gör man inga mål framåt så vinner man inga matcher. Positivt var spelet i den första halvleken, då vi dock lade ner väldigt mycket kraft och energi som inte gav utdelning i form av mål. Vi måste också bli bättre att försvara oss på fasta situationer, vi släpper in väldigt mycket mål på hörnor.

Dagens kommentar från läktaren: "Quite poor in general with no real cutting edge or end product. Didn't look like scoring really. Give it Traoré and hope for the best. Didn't play to bad and deserve a draw but we have absolutely nothing up front and unless Adama beats 3/4 men we create nothing.”.

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: ”It was a good performance. The first half was very good, the goal changed the game. The first half was very positive, dominant, there was control and aggression. Very good. The bad was the focus and concentration on the set-piece that changed the game".