Matchrapport: FA cupen Manchester United-Wolves 1-0

Matchrapport: FA cupen Manchester United-Wolves 1-0

Ute ur cupen efter bortdömt mål

16 januari 2020
FA cup rond 3, omspel
Manchester United-Wolverhampton Wanderers 1-0 (0-0)

1-0 Juan Mata (67)
Publik: 67.025
Bollinnehav: Man Utd 57% Wolves 43%
Avslut på mål: Man Utd 6 Wolves 2
Avslut ej på mål: Man Utd 5 Wolves 5
Hörnor: Man Utd 6 Wolves 2
Varningar: Maguire, Fred (Man Utd). Dendoncker, Neto (Wolves).
Domare: Kevin Friend

WOLVES (3-4-3, fr.h.): John Ruddy – Leander Dendoncker, Conor Coady (c), Romain Saiss – Matt Doherty, João Moutinho, Ruben Neves, Jonny Castro Otto (Ruben Vinagre 75) – Adama Traoré (Oscar Buur Rasmussen 88), Raul Jimenez, Pedro Neto (Morgan Gibbs-White 71). Ej använda avbytare: Rui Patricio, Ryan Bennett, Max Kilman, Benny Ashley-Seal.
MAN UTD (4-2-3-1): Romero, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Williams, Matic, Fred; Greenwood (Pereira, 65), Mata, James (Rashford 65) (Lingard 79), Martial. Ej använda avbytare: Grant (gk), Dalot, Jones, Chong.

Omspel i FA cupen mot Manchester United, mötet på Molineux slutade 0-0. Ett alldeles för tidigt skede av cupen för att intresset skulle vara stort, men eftersom Manchester United hade bestämt sig för svindyra biljettpriser (upp till £55) för bortafansen så var Wolves head coach Nuno Santo artig nog att ställa upp med ett starkt lag. Att betala så mycket för att få se en reservlagsmatch skulle vara ett hån mot fansen, så bra tänkt av Nuno. Det var egentligen bara vår målvakt som inte var ordinarie i startelvan, nu när Diogo Jota och Willy Boly är skadade.

FÖRSTA HALVLEK
Genast märkte vi en taktisk förändring. Vår snabbe anfallare Traoré fick spela på vänsterkanten istället för höger, av vilken anledning är svårt att veta.

Wolves hade bollen mycket i inledningen, men United kontrade farligt, framför allt genom James. Han tog sig förbi Saiss, Coady och Jonny innan han sköt ett skott som vår målvakt Ruddy räddade. I andra ändan av planen hade Jiménez en bra chans då han blev framspelad av Traoré, men skottet gick alldeles utanför.

I elfte minuten tog så Wolves ledningen, åtminstone trodde vi det. United slarvade i uppspelsfasen och bollen studsade in i deras straffområde. Jiménez vann en närkamp mot Maguire och bollen hamnade hos NETO som rullade in 1-0 till Wolves. Men eftersom Man Utd är ett ”Big Six”-lag så tittas det som bekant extra noga i VAR-rummet och där satt vår favorit Simon Hooper som vi ju stött på tidigare.

Efter konsultation av VAR så dömdes målet bort. Reprisen visade att Jiménez hade stämplat Maguire och det kan man ju eventuellt köpa, det var en ganska tuff tackling. Vad domaren däremot visade tecken för var hands. Tredje gången man tittade på reprisen så kunde man se att när Jiménez vände ryggen mot bollen så touchade den eventuellt hans hand bakifrån på ett ofrivilligt sätt.

Stackars Neto som ju fick ett mål bortdömt även mot Liverpool, men det ska mycket till innan ett mål mot topplagen blir godkänt. Denna gång hade domaren förvisso en hel del solida argument. Stämplingen av Jiménez på Maguire var inte snygg, faktiskt en klar frispark. Däremot var den så kallade ”handsen” ren trams, dock enligt de nya reglerna. Så ok då, bortdömt av VAR och fortfarande 0-0.

Matchen fortsatte i samma stil, Wolves passade runt och United kontrade sylvasst. Både Mata och Martial borde ha gjort mål för United, men Ruddy gjorde två lysande parader. Lite senare var det dags för James igen då Fred spelade fram honom, men Ruddy var omutlig och gjorde en ny räddning. Bästa chansen hade emellertid Wolves. Neves slog ett inlägg och Doherty stack fram skallen. Bollen träffade stolpen med en smäll och på returen var Jiménez offside.

Halvleken slutade 0-0 och det var med blandade känslor vi kunde konstatera detta. United hade samlat ihop till ett mål medan vi hade gjort ett som inte godkänts, så oavgjort var väl ändå rättvist även om United haft betydligt vassare målchanser.

ANDRA HALVLEK
Matchen öppnade upp och både Neves och Jiménez hade chans att ge Wolves ledningen. I andra ändan var Mata och James nära göra mål. Vi förstod att detta inte skulle sluta 0-0 och det gjorde det inte heller.

I 67:e minuten spelade Martial fram MATA som lurade Saiss offsidefälla och chippade in 1-0 till hemmalaget. Tungt för Wolves, men Ruddy hade räddat oss hittills så inte helt ologiskt.

Resten av halvleken blev ganska sönderhuggen där Rashford blev både inbytt och utbytt för United. De rödtröjade gjorde allt för att tiden skulle gå och Wolves fick inte ordning på sitt anfallsspel. Traoré flyttade över till sin normala högerkant men det enda som hände var att han skadade sig och tvingades utgå, det var inte hans dag alls.

Wolves bytte till 3-5-2 genom att sätta in Gibbs-White, men vi fick inte bättre tryck framåt för det. United höll ganska lätt undan. Våra spelare ser ganska tröttkörda ut och vi har en väldigt tunn trupp just nu, fansen skriker efter nyförvärv.

I sista minuten anföll Wolves och när passningen kom in i straffområdet tog bollen på armen på Lindelöf. Vilda rop på straff, men givetvis ingen VAR denna gång. Tydligen är reglerna för VAR sådana att hands gäller som ofrivillig enbart för försvarare, och inte för anfallare som gör mål. Varför denna ologiskhet existerar är det ingen som vet.

Matchen slutade 0-0 och såklart intensiva diskussioner från framför allt Neves med domartrion. Men det tjänade inget till, vi är utslagna ur FA cupen. Kanske lika bra det, vi behöver inte fler matcher att spela med tanke på vårt engagemang i Europa League.

Sammanfattningsvis så ger VAR som vanligt en sur känsla efteråt. Men det är bara att glömma och gå vidare. Reglerna lär ändras till nästa säsong, det är bara att bita ihop de matcher som återstår. United var det vassare laget, så ingen stöld på något sätt. Men vår tunna trupp oroar, vi får hoppas att ett par spelare är på väg in, annars lär vi dala i tabellen. Nu har vi fem matcher i rad i liga och cup utan vinst.

Dagens kommentar från läktaren: "Our season will fizzle out and the atmosphere around the club will die unless we sign at least 2 players this window. Glad we are out the FA cup but the squad depth is atrocious.”

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "It was a good game of football, an even game. Both teams had chances. We didn't defend the goal well but we reacted well and were in the game. A proper game, I am disappointed to go out because it is frustrating when you perform well and go out. The disallowed goal? That's VAR, you cannot do anything about it. We are celebrating non-goals - it doesn't make sense."

SPELARBETYG
Spelarna bedömda av SwedeWolves:

(Betyg 1-10, där 6 är "godkänd")
Ruddy, 8
Dendoncker, 7
Coady, 7
Saiss, 5
Doherty, 6
Moutinho, 6
Neves, 5
Jonny, 6
Traoré, 5
Jimenez, 5
Neto, 7
Gibbs-White, 5

Vinagre och Buur spelade för kort tid för att betygsättas

Truls Månsson2020-01-16 12:26:00
Author

Fler artiklar om Wolves