Fulham-Wolverhampton Wanderers 1-1 (0-1)

Varningar: Palhinha, Pereira (Fulham).
Domare: Michael Oliver.

WOLVES (4-4-2, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Craig Dawson, Max Kilman, Hugo Bueno  – Pablo Sarabia (João Moutinho 76), Mario Lemina, Ruben Neves (c), Matheus Nunes (Daniel Podence 76) – Matheus Cunha (Adama Traoré 60), Raul Jiménez  (Diego Costa 84). Ej använda avbytare: Daniel Bentley, Nathan Collins, Rayan Ait-Nouri, Jonny Otto, João Gomes.
FULHAM: Leno, Tete, Diop, Ream, Robinson, Palhinha, Reed (Lukic 45), De Cordova-Reid (Solomon 45), Pereira, Willian (Wilson 83), Vinicius. Ej använda avbytare: Rodak, Tosin, Duffy, Kurzawa, Soares, James.

Två ändringar i startelvan sedan förra matchen och dessutom taktikbyte till 4-4-2. In kom mittfältaren Mario Lemina efter sin avstängning, samt Raul Jiménez i anfallet. De ersatte João Moutinho och Adama Traoré. Fulham ligger sexa i tabellen så ingen lätt match för Wolves även om vi har bra statistik mot dem historiskt sett.

FÖRSTA HALVLEK
Wolves hade mycket boll i inledningen utan att skapa något framåt. Men Fulham hittade ytor på kanten och ett inlägg från Robinson var nära att hamna hos Pereira i straffområdet.

Semedo och Jiménez kombinerade sig fram på högerkanten, bollen kom till Sarabia som sköt men rakt på målvakten. Efter dryga tjugo minuter tog Wolves ledningen. Nunes slog ett inlägg som Jiménez nickade ner till SARABIA som lade bollen tillrätta innan han prickade in 1-0 till Wolves.

Det var rättvist eftersom Wolves nu hade flyttat upp spelet och närmat sig Fulhams straffområde alltmer, framför allt genom Bueno som attackerade ofta på vänsterkanten.

Nunes missade sedan en defensiv nick och De Cordova-Reid fick massor av ytor, men hans inlägg rensades undan. Fulham tryckte nu på och Vinicius fick ett bra nickläge, men träffade Wolves keeper Sá. Tete var nästa att försöka efter ett väggspel, men han sköt utanför.

Neves nickade därefter över målet och Wolves kunde sedan enkelt hålla 1-0 in i paus. Vi hade varit det något bättre laget och ledningen var i sin ordning.

ANDRA HALVLEK
Återigen startade Wolves bra. Bueno slog ett inlägg som nästan nådde Cunha i straffområdet. Bästa chansen fick Jiménez. Efter ett inlägg från Sarabia nickade han strax utanför stolpen.

Spelet böljade fram och tillbaka, och Kilman fick rensa undan ett inlägg framför Pereira. Nu började Wolves spelare titta på klockan och maska. Många spelare fick ont och lade sig ner för att få tiden att gå.

Tack vare detta maskande fick vi inte frispark när vi borde fått det. Sarabia stämplades fult och momentet efter skadade Cunha sin vrist efter en tackling, Ingen av situationerna gav frispark, och Cunha fick bäras ut på bår. In kom Traoré.

Direkt efter skadeavbrottet kvitterade Fulham. Traoré tappade bollen och Fulham avancerade mot vårt mål. SOLOMON snappade upp bollen och skruvade snyggt in den nära bortre stolpen, och det var 1-1.

Wolves kom igen och en nick från Dawson touchades av en försvarare till hörna. Lemina lyfte sedan in ett inlägg i Fulhams straffområde, men bollen nådde inte fram till Kilman. Det blev åtta minuters övertid och Fulham var nära att stjäla alla poäng när Vinicious sköt mot mål, men Sá kastade sig och räddade med fingertopparna.

Matchen slutade 1-1, Wolves var bäst i första halvlek, medan Fulham kom igen i andra så inte ett helt ologiskt resultat.

Sammanfattningsvis så tappar Wolves återigen matchen i den andra halvleken, precis som mot Bournemouth. Hur är det med konditionen? Bytena var heller inte optimala, Podence ser inte helt kurant ut efter sin skada, Traoré tappade boll och Moutinho hittade inte rätt. En bra första halvlek, men vi kom av oss när Cunha skadades och tvingades utgå. Den här matchen hade vi kunnat vinna, så det känns lite onödigt med oavgjort. Men kryss mot tabellsexan på bortaplan är godkänt.

Dagens kommentar från läktaren: ”We should have killed the game off, but a point vs a Top 6 chasing side on the road is not bad. Would have taken a point before the game but this is yet another game where we should be 2 up in the first half. The second half was really poor and the subs contributed nothing. Lack of being able to keep a clean sheet away from home continues and with our inability to score goals, means it's always going to be an uphill battle to win the game.”.

Wolves head coach Julen Lopetegui: "Fair or not, we can't change it. We came here looking for three points, trying to overcome a good team. In the end, we have one more point and we have to be positive, it's a very tough match here against a very good team. In the first half we overcame them. We scored and then had one other very clear chance. After the break for Cunha's injury they scored very fast from an individual action, and it changed the match. It's one more point and we have to continue. In four days we have another challenge and another chance".