Matchrapport: Fulham-Wolves 3-2

Matchrapport: Fulham-Wolves 3-2

Wolves straffade av VAR igen i en bisarr match

27 november 2023
Fulham-Wolverhampton 3-2 (1-1)

1-0 Alex Iwobi (7)
1-1 Matheus Cunha (22)
2-1 Willian Borges da Silva (59) straff
2-2 Hwang Hee-chan (75) straff
3-2 Willian Borges da Silva (94) straff
Publik: 24.366
Bollinnehav: Fulham 60% Wolves 40%
Avslut på mål: Fulham 6 Wolves 4
Avslut ej på mål: Fulham 6 Wolves 6
Hörnor: Fulham 6 Wolves 2
Varningar: Ream, Carlos Vinicius (Fulham). Lemina, Gomes (Wolves).
Domare: Michael Salisbury.

FULHAM: Leno, Castagne, Bassey, Ream, Robinson, Iwobi, Reed, Cairney, Pereira (Wilson 76), Willian, Jimenez (Vinicius 76). Ej använda avbytare: Rodák, Tete, Adarabioyo, Ballo-Touré, De Cordova-Reid, Lukic, Harris.
WOLVES (5-2-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Santiago Bueno, Max Kilman (c), Toti Gomes, Rayan Ait-Nouri (Matt Doherty 19) – João Gomes, Mario Lemina – Hwang Hee-chan, Matheus Cunha (Tommy Doyle 83), Jeanricner Bellegarde (Sasa Kalajdzic 62). Ej använda avbytare: Daniel Bentley, Hugo Bueno, Jonny Otto, Boubacar Traoré, Pablo Sarabia, Fabio Silva.

Resa till London och möte med mittenkollegan Fulham. Mittbacken Craig Dawson avstängd och head coach Gary O’Neil valde att sätta in Santiago Bueno på hans plats för att rotera så lite som möjligt, vi vann ju mot Tottenham senast. I Fulham startade vår gamla skyttekung Raul Jiménez.

FÖRSTA HALVLEK
En otrolig öppning när Jiménez hade ett mycket bra läge efter bara 40 sekunder att göra mål på sin före detta klubb, men han valde att hoppa över bollen när ett lågt inlägg kom från Pereira. Kanske ville han inte göra mål på sitt älskade Wolves? Det såg lite märkligt ut.

Men Fulham ångade på och de fick snart också sitt mål. I sjunde minuten följde ingen med IWOBI i hans löpning och när bollen kom in i mitten från Robinson så var det 0-1. Mycket tafatt försvarsspel där vi mest stod och tittade.

Fulham fortsatte och hade direkt efteråt två bra chanser. Jiménez sköt ett skott från svår vinkel och strax därefter var Cairney fri vid bortre stolpen och Wolves keeper Sá fick nästan gå ner i spagat för att rädda. Vad är det som händer?

Men Wolves lyfte så småningom upp sitt spel. Lemina rullade fram Hwang i djupled, denne avancerade mot mål och sköt ett tungt skott i ribban.

Därefter skadades Ait-Nouri och han haltade av planen redan efter 19 minuters spel, han ersattes av Doherty. Nu kom Wolves i en ny attack och efter lite trollande av Bellegarde ute på högerkanten slog han ett perfekt inlägg som CUNHA mycket snyggt nickade i nät och det var 1-1.

Nu var det bara Wolves, Cunha var nära att peta in ett ledningsmål och därefter var Doherty väldigt inte långt borta från att nå ett lågt inspel från Hwang.

Halvtid och 1-1, med mersmak för Wolves bortsett från de första galna tio minuterna då det hade kunnat vara 0-3.

ANDRA HALVLEK
Men så kom det igen. Wolves åkte på ett mycket kontroversiellt domslut. Semedo sträckte fram benet mot Cairney som slängde sig handlöst. Domaren blåste för straff, men på reprisen kunde man se att det var ingen kontakt alls. VAR tittade på situationen och vi väntade att domaren skulle få knata till närmaste TV-apparat.

Så blev det inte, VAR godkände straffen och den slog WILLIAN i mål. Efter matchen sa domaren Salisbury till vår head coach O’Neil att det var obegripligt att han inte fått se situationen på TV, och att domslutet blev fel. En stor miss av VAR. Bra av domaren att i efterhand erkänna att det blivit fel, men det hjälpte ju inte oss. Dessutom stannade Willian upp när han sköt straffen, vilket inte heller är tillåtet.

Men Wolves gav inte upp. Vi bytte in Kalajdzic och han störde Bassey att nicka så att Hwang kunde rusa mot mål. Ream knuffade omkull honom och det var given straff för Wolves. Otroligt nog slapp Ream ett gult kort, kanske för att han redan hade ett? Det kändes som att det borde varit utvisning också.

I alla fall straff för Wolves och den sköt HWANG in och det var 2-2 efter 75 minuters spel. Lite senare borde det varit utvisning för Fulham då Vinicius efter ett bråk med Kilman vid långlinjen skallade Kilman på näsan. Kilman tog sig för ansiktet, men kastade sig inte handlöst på marken, vilket förmodligen räddade Vinicius. VAR måste gå in där och döma rött.

2-2 kändes rättvist, men matchen slutade ändå i parodi. På övertid gick Wilson gick tätt intill Gomes i vårt straffområde och kastade sig för att få en andra straff för Fulham. Domaren viftade avvärjande och spelet fortsatte. En minut därefter, när bollen äntligen var ur spel, kallade VAR till sig domaren. Denna gång ville VAR att han skulle titta på TV-skärmen och efter en lång titt blåste domaren för Fulhams andra straff.

Mycket tveksamt eftersom det inte var ett ”clear and obvious mistake” av domaren att inte blåsa straff. Men det är fullständigt hopplöst för Wolves denna säsong. Det är femte(!) gången som vi är på fel sida om tveksamma domslut, och till och med Sky Sport hade på kvällen ett stort uppslag om detta där de räknade ut att vi gått miste om sju poäng på grund av tveksamma och ibland helt felaktiga VAR-beslut.

Man kan undra vad domarna och VAR har emot Wolves? Jag har aldrig sett något liknande och just nu debatteras detta i media. Ett antal experter är ursinniga på hur Wolves har behandlats, men vår head coach O’Neil säger att han redan har gett upp.

Straffen slog WILLIAN igen säkert i mål. På nytt stannade han upp vid ansatsen vilket inte är tillåtet, men även denna gång lät domaren målet vara giltigt. Matchen slutade 2-3 och man kan bara skratta åt eländet.

Sammanfattningsvis så är det som sker mot Wolves denna säsong ren och skär parodi. Det är på en sådan nivå att till och med oberoende kommentatorer och experter har noterat vad som händer och gör inslag om detta i TV. Vi får verkligen hoppas att det kommer en kompensation längre fram, för nu är det ett skämt. Vad hände med The Beautiful Game? 



Dagens kommentar från läktaren: ”Football is dead. What’s the point? But also stop dicking around in the box and giving the refs opportunities to make these horrendous decisions. And we're still too naive, Kilman should've been rolling on the floor after that headbutt. Draw would have been about right, we weren’t at our best.”

Wolves head coach Gary O’Neil: "I am losing faith in VAR. The referee confirmed to me afterwards that he made a mistake with the Nelson Semedo penalty. And both Vinicius and Ream should have been sent off. When I look at this evening, I just think think the ref probably would have done a better job on his own tonight”.

SPELARBETYG
Spelarna bedömda av SwedeWolves:
(Betyg 1-10, där 6 är "godkänd")

Sa, 6
Semedo, 6
Kilman, 7
S.Bueno, 6
Toti, 7
Ait-Nouri, 6
Lemina, 6
Gomes, 6
Hwang, 6
Cunha, 7
Bellegarde, 7
Doherty, 6
Kalajdzic, 5

Doyle spelade för kort tid för att betygsättas.
 

SwedeWolves2023-11-29 11:13:00
Author

Fler artiklar om Wolves