Varningar: Shackleton, Rodrigo (Leeds). Kilman, Saiss, Moutinho (Wolves).
Domare: Robert Jones.

WOLVES (3-5-2, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Nelson Semedo, Leander Dendoncker, João Moutinho (Ruben Neves 89), Ryan Ait-Nouri (Ki-Jana Hoever 83) – Hee-Chan Hwang, Raul Jiménez, Adama Traoré (Daniel Podence 76). Ej använda avbytare: John Ruddy, Louie Moulden, Luke Cundle, Chem Campbell, Francisco Trincão, Fabio Silva.
LEEDS: Leeds: Meslier, Shackleton, Llorente, Cooper, Dallas, Klich (Gelhardt 62), Struijk, James, Raphinha (Summerville 54), Harrison (Roberts 45), Rodrigo. Ej använd avbytare: Klaesson, Hjelde, Cresswell, Drameh, Forshaw, Phillips.

Bortamatch mot klassiska Leeds som har många skador så vi hoppades och trodde på tre poäng, vi hade ju dessutom tre raka segrar innan denna match.

Ruben Neves är småskadad och fick därför starta på bänken. I anfallet valdes Hee-Chan Hwang före Daniel Podence som komplement till Raul Jiménez och Adama Traoré. Taktiken blev som vanligt 3-4-3.

FÖRSTA HALVLEK
Bra start av Wolves då Ait-Nouri skojade bort sina försvarare på kanten, men chansen stoppades i sista stund. Moutinho var sen in i en tackling och varnades redan efter några minuter.

Leeds inledde med ett par skruvade högerhörnor som skarvnickades farligt mot bortre stolpen, men bollen gick utanför bägge gångerna.

Men det var Wolves som gjorde första målet. Semedo gick snyggt förbi sin back på högerkanten. Han spelade in till Jiménez som sköt på ett par täckande försvarare, men bollen hamnade hos HWANG som påpassligt petade bollen i mål från nära håll och det var 1-0 till Wolves efter tio minuters spel..

James borde sedan fått rött kort efter en ful tackling på Jiménez som blev liggande, men det blev inte ens ett gult av domaren. Leeds jagade en kvittering och Klich sköt ett skruvat skott som träffade vår keeper Sa.

Traoré gav bort bollen vid mittlinjen, Leeds kontrade men Harrisons skott gick utanför. Wolves hade svårt på centrala mittfältet där Moutinho var passiv efter sin tidiga varning och Dendoncker inte hängde med. Det var därför mycket Leeds och Wolves tjongade mest undan bollen.

Wolves försvar höll ihop bra där Coady och Kilman stoppade allt med hjälp av Moutinhos defensiva arbete, men tendensen var inte lovande.

Ait-Nouri tacklade Shackleton i sista stund och det var det sista som hände i den första halvleken där Wolves ledde tack vare sitt tidiga mål, men Leeds hade varit det bättre laget.

ANDRA HALVLEK
Ait-Nouri anföll på kanten och vände snyggt bort motståndarna, men skottet kom från svår vinkel och målvakten räddade. Lite senare fick både Kilman och Saiss varning för sena tacklingar.

Wolves hade inte mycket, men stack upp i enstaka kontringar. Traorés passning nådde nästan fram till Hwang, och Jiménez sköt sedan rakt på målvakten.

Sista 20 minuterna var det bara Leeds och Wolves hade tre varningar så de var ganska försiktiga i tacklingarna. Saiss nickade bort bollen framför Summerville och nu ökade Leeds trycket framåt.

Wolves fick ett bra läge med en frispark från nära håll, men med Neves på bänken så tog Moutinho den och skottet gick högt över mål, bedrövligt och synd på ett så bra läge.

Men Leeds närmade sig ett mål och nu var det bara en tidsfråga innan det skulle komma. Rodrigo spelade fram Roberts som nickade tätt utanför. Kilman tacklade sedan Rodrigo i straffområdet och alla skrek på straff men domaren viftade bort det.

Lite senare var Gelhardt helt fri framför mål, han sköt men Sa fick upp en hand och gjorde en räddning av världsklass. Wolves backade ännu djupare och det var nu ett enda bombardemang mot vårt mål.

Wolves bytte in Neves de sista minuterna och han tacklade James i sista stund i farligt läge. Matchen var nu nästan slut, men domaren lade till sju minuter av någon anledning.

I 94:e minuten fick Leeds en straff. Gelhardt tog sig in i vårt straffområde och när Semedo satte fram en armbåge hoppade han snyggt som en döende svan. Visst var det en knuff men Leedsspelaren slängde upp hela kroppen i luften och man trodde nog att domaren inte skulle blåsa eftersom det var en sådan tydlig förstärkning.

Men det blev straff och den slog RODRIGO i mål. Kvittering till 1-1, vilket får anses vara rättvist men snopet eftersom det var långt inne på övertiden. Leeds hann med en chans till då Gelhardt skar inåt och sköt i utsidan av stolpen, men matchen slutade oavgjort och vi fick med oss en poäng hem.

Sammanfattningsvis så är det såklart synd att släppa in en kvittering i 94:e minuten men vi hade försvarat oss mer eller mindre ända sedan tionde minuten och Leeds borde ha gjort mål långt tidigare. Ingen skam med en poäng på Elland Road och vi har nu tolv poäng av femton möjliga på våra fyra senaste matcher.

Dagens kommentar från läktaren: "Did anyone honestly think we would win today? Wolves don’t get 4 straight wins. Old habits die hard and sitting back and defending a lead for 70 plus minutes is always gonna end one way. A largely bad display, woeful passing, midfield completely overrun, unable to retain the ball. I'm not going to argue with the result. Play like that and you can't complain if you lose, so to get a point is something”.

Wolves head coach Bruno Lage säger: ”We were in control of the game in the last minutes. In the same way we won the last game we dropped two points here and I think the situation was very soft, but this is football and I don't want to discuss the decision.It wasn't easy for us to have more time with the ball, that's my concern from the 90 minutes. We did well in defence and the strategy was there because they didn't have too many chances and we controlled everything”.