Varningar: Soumaré (Leicester). Sá, Gomes, Cunha (Wolves).
Domare: Andy Madley.

WOLVES (4-4-2, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Craig Dawson, Max Kilman (c), Toti Gomes – Matheus Nunes (Daniel Podence 81), Mario Lemina (Ruben Neves 45), João Gomes (Pedro Neto 84), Pablo Sarabia  (Hwang Hee-chan 68) – Diego Costa (João Moutinho 58), Matheus Cunha. Ej använda avbytare: Daniel Bentley, Nathan Collins, Hugo Bueno, Adama Traoré.
LEICESTER: Iversen, Castagne, Faes, Soyuncu, Kristiansen, Tete (Praet, 77), Tielemans (Ndidi, 67), Soumare, Daka, Vardy (Dewsbury-Hall, 45), Iheanacho (Mendy, 85). Ej använda avbytare: Ward, Souttar, Amartey, Thomas, Marcal-Madivadua.

Viktig match och chans att hänga av Leicester som inför matchen låg under nedflyttningsstrecket. Head coach Julen Lopetegui gjorde inga ändringar i det lag som vann förra helgen mot Brentford. Det betydde att Ruben Neves, som annars var tillbaka från sin avstängning, fick starta på bänken. Rayan Ait-Nouri, Jonny Otto, Boubacar Traoré och Raul Jiménez var helt utanför truppen.

FÖRSTA HALVLEK
Första chansen fick Leicester, bollen spelades in bakom Dawson och där fanns Vardy. Han passade till Tete som hade öppet mål men Toti blockerade i sista stund.

Leicester började bäst, men när Wolves fick lugnat ner spelet kom man bättre in i matchen, och efter 13 minuters spel tog Wolves ledningen. Lemina stressade ett slarvigt uppspel från Leicester, vann en tackling och passade till Cunha. CUNHA drev bollen framåt innan han skruvade in den i bortre hörnet. Snyggt och det var 1-0 till Wolves.

Nu var det mycket Wolves och Cunha var på hugget, men denna gång stoppade Leicester attacken. Wolves passade runt och höll bollen inom laget till hemmapublikens stora frustration.

Men trots detta lät Wolves Leicester komma in i matchen igen innan paus på ett snöpligt sätt. Wolves tappade boll och Leicester kontrade. Vardy gick in i straffområdet och där rusade Wolves keeper Sá väldigt långt ut. Sá halkade och krokade därmed Vardy som stöp. Given straff och den satte IHEANACHO i mål. Mycket onödigt.

Lite senare tog Leicester nästan ledningen när Iheanacho sköt, men Sá dök och räddade, och han tog även returen före Daka. Sedan hände inget fram till paus och det var således 1-1 när domaren blåste av.

ANDRA HALVLEK
Wolves bytte in Neves istället för Lemina som hade känning av en sträckning. Leicester bytte in Dewsbury-Hall som sköt direkt tätt utanför stolpen. Det var nu mycket Leicester och Tielemans spelade fram Iheanacho som nästan blev fri med målet. Sen kom Leicester igen, Daka sköt men Sá räddade och returen sköt Dewsbury-Hall över ribban. Wolves hamnade alldeles för djupt eftersom Neves snarare var en tredje mittback än en offensiv kraft framåt.

Wolves bytte nu in Hwang och Moutinho istället för Costa och Sarabia. Men det blev sämre och nu tog Leicester över helt. De gjorde också ett segermål i 75:e minuten då Kristiansen slog ett lågt inlägg från vänster och CASTAGNE stötte in bollen vid bortre stolpen.

Wolves bytte också in Podence och Neto, men det hjälpte inte. Vi hade en bra chans då Neves sköt en tung frispark som målvakten räddade alldeles under ribban. Det var också en VAR-titt på en möjlig straff för Wolves efter hands på Faes, men det blev det inte.

Wolves var inte nära en kvittering på slutet, istället borde Daka gjort ytterligare ett hemmamål men hans skott var för löst och rakt på Sá. Wolves förlorade och det kändes väldigt onödigt. Inga lyckade byten av Lopetegui och dessutom en mycket klantigt orsakad straff av Sá.

Sammanfattningsvis så var det inte alls bra med en förlust. Ett oavgjort resultat hade mer eller mindre säkrat kontraktet, men nu tog alltså Leicester istället in tre tunga poäng på oss. Första halvlek var bra, men vi tappade allt i andra och bytena gjorde det ännu sämre. Ny match redan på tisdag hemma mot Crystal Palace. Vi behöver nog vinna den.

Dagens kommentar från läktaren: ”Genuinely haven’t been this angry after a defeat for a long time. We absolutely battered them first half, our energy and pressing was superb. Give away a ridiculous penalty and then the subs absolutely killed us, took away all of the positive aspects from our game. The press and passing through the lines went as soon as Neves came on as a third centre half. It doesn't work.”

Wolves head coach Julen Lopetegui: "We had a good 55 minutes. Very good, but we had the possibility to damage them more and score the second goal, and we didn’t do it. When you don’t damage the opponent when you can do it, be aware that you are going to suffer. This is elite football and it’s rule number one. Unfortunately it happened for us”.