Avslut ej på mål: Wolves 19 Gillingham 4

WOLVES (4-3-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Max Kilman, Nathan Collins, Hugo Bueno – Joe Hodge (Adama Traoré 45), Ruben Neves (c), João Moutinho (Hee-Chan Hwang 61) – Goncalo Guedes (Matheus Nunes 61), Diego Costa (Rayan Ait-Nouri 81), Daniel Podence (Raul Jiménez 69). Ej använda avbytare: Matilja Sarkic, Dexter Lembikisa, Toti Gomes, Conor Ronan.
GILLINGHAM: Turner, Alexander, Tutonda, Wright, Ehmer, Williams (Lee 73), O’Keefe (Reeves 73), Mandron (Kashket 64), Jefferies (MacDonald 73), Adelakun, Baggott. Ej använd avbytare: Holtam.

Äntligen engelsk fotboll igen efter det långa VM-uppehållet. Omstarten börjar med matcher i Ligacupen där 16 lag återstår och Wolves är ett av dessa. Dessutom hade vi fått bästa möjliga lottning: Gillingham ligger sist i League Two och är därmed det allra sämsta laget i ligasystemet.

En passande start för vår nye head coach Julen Lopetegui, kan man tycka. Julen har haft hand om laget i en månad och enligt uppgift kört hårt med spelarna under uppehållet. Dessutom var våra fem VM-spelare tillbaka: Neves, Nunes, Sa, Hwang och Jiménez. Visst vinner vi det här!

FÖRSTA HALVLEK
Wolves tog hand om spelet direkt med snabba passningar mellan spelarna, Gillingham backade hem och det var den väntade matchöppningen.

Bueno spelade vägg med Moutinho, men målvakten räddade skottet. Bueno slog sedan ett inlägg från vänster mot Costa, men försvaret rensade undan. Bollen var enbart på Gillinghams planhalva de första tio minuterna, men Wolves skapade inga klara målchanser.

Wolves kom ofta genom Bueno på vänsterkanten, inlägget hamnade hos Hodge som sköt men skottet blockerades. Lite senare slog Podence ett inlägg som Costa skarvnickade utanför.

Gillingham stack upp med en hörna och efter lite kalabalik rensade Wolves undan bollen. Wolves började då trycka på ännu mer och en frispark från Neves susade alldeles utanför stolpen. Costa skarvade fram Moutinho, men han fick inte grepp om bollen i friläge.

Mycket Wolves, men fortfarande inget mål och publiken började skruva på sig lite när klockan tickade iväg mot en halvtimme. I slutet av halvleken avtog Wolves press och Gillingham flyttade upp spelet något.

Men då kom Wolves i två vassa attacker. Podence sköt ett tungt skott som målvakten inte kunde hålla, men Costa var inte på hugget att ta returen som gick rakt ut. Lite senare slog Guedes ett perfekt inlägg, men Hodge lyckades missa målet med sin nick från fem meters håll.

Sista sparken i första halvlek kom från Neves. Han sköt ett stenhårt skott i stolpen sedan Podence hoppat över bollen från en låg hörna. Nästan mål, men fortfarande 0-0 i paus.

ANDRA HALVLEK
Wolves bytte in Adama Traoré i paus och Hodge gick ut. Det betydde att laguppställningen påminde om 4-2-4 där Podence och Costa var längst fram i mitten, medan Guedes och Adama var på varsin kant.

Men det blev snarare sämre och Gillingham började nu vinna närkamper på mittfältet där de var i numerärt överläge. Matchen var därför ganska jämn fram till en timmes spel då Wolves head coach Lopetegui gjorde fler byten.

In kom då Nunes och Hwang, medan Moutinho och Guedes gick ut. Nu blev det äntligen fart på Wolves. Nunes tog över mittfältet på egen hand med sitt kraftfulla spel och Hwang sprang på allt i anfallet.

Costa som nästan hade varit helt osynlig sköt ett skott tätt utanför, därefter byttes Jiménez in istället för den tröttnande Podence. Jiménez fick en stor applåd från hemmapubliken, han är fortfarande väldigt populär.

Costa spelade fram Jiménez som nästan fick skottläge, och lite senare nickade Jiménez strax över. Betydligt bättre nu från Wolves. Nunes lyfte snyggt fram bollen till Semedo som kom ensam mot målvakten, men denne hann täcka. Nu hängde ett mål i luften.

I nästa anfall så skedde det så. Bollen for in i straffområdet där bollen touchades på en försvarares arm, och därefter rycktes Hwang i tröjan. Minst en straff för Wolves, kanske två! Straff blev det och Neves gick med bollen mot straffpunkten. Då kom Jiménez fram och ville ta över. Det fick han och det var ett bra beslut. JIMÉNEZ gjorde sin vanliga hoppstraff och rullade iskallt in 1-0 till Wolves.

Nu var Gillingham ett slaget lag och när Jiménez kombinerade sig fram med Hwang kunde slutligen inhopparen AIT-NOURI skjuta in 2-0 på övertid. Matchen var vunnit och Wolves är kvar i cupen där det nu bara återstår åtta lag.

Sammanfattningsvis så var det en ganska frustrerande insats där det alltså stod 0-0 fram till 77:e minuten och ett straffavgörande hotade. Men inhoppen gav resultat och det blev ett helt annat tryck framåt när Nunes och Hwang kom in. Ait-Nouri, som fick spela center när Costa gick ut, var också en frisk fläkt. Men generellt över 90 minuter hade vi en alldeles för dålig rörelse i anfallsspelet och det var också för många passningar på mittfältet som gick i sidled eller bakåt. Men vi orkade i alla fall springa hela matchen denna gång och vi såg fysiskt bättre ut än innan. Men nog borde vi ha avgjort mot jumbolaget i ”division 4” betydligt tidigare?

Dagens kommentar från läktaren: ”Difficult game against a Gillingham side sitting deep. Once they opened up at the end we tore through them once or twice. A lot of improvement is needed but at least the final few minutes looked alright. Hwang came on and made the difference, with his shirt pulled for the penalty and assisting the goal. Welcome to the rollercoaster Julen and big luck to you, at the moment you need it”.

Wolves head coach Julen Lopetegui: "Job done. Our main aim was to continue in the cup and in the end we got it. This kind of match is difficult, playing against a team that has nothing to lose. We have done good work and in the end we are happy. It has been a very special day for me. Today is my father's birthday and today is also my first match at Molineux. It's very special”.