WOLVES (4-3-3, fr.h.): Matija Sarkic – Jonny Otto (Dexter Lembikisa 82), Max Kilman, Nathan Collins, Rayan Ait-Nouri – Joe Hodge, Ruben Neves (c) (João Moutinho 72), Connor Ronan (Daniel Podence 65) – Adama Traoré (Boubacar Traoré 72), Goncalo Guedes (Chem Campbell 66), Hwang Hee-Chan. Ej använda avbytare: José Sá, Yerson Mosquera, Toti Gomes, Hugo Bueno.
LEEDS: Robles, Ayling, Firpo, Llorente, Hjelde, Gyabi, Klich, Harrison, Perkins (Gnonto 70), Gelhardt (Greenwood 54), Joseph. Ej använda avbytare: Klaesson, Miller, Debayo, Snowdon, Moore, Allen, McCalmont.

Ligacupens tredje omgång och givetvis många reserver i båda lagen. Leeds kom i princip med sitt U21-lag, medan Wolves hade reservmålvakten Matija Sarkic från start tillsammans med ungdomarna Joe Hodge och Connor Ronan på mittfältet. Så lite fler ordinarie spelare från Wolves sida, nog skulle vi kunna vinna detta?

FÖRSTA HALVLEK
Redan efter två minuter var Wolves illa ute. Leeds fick en frispark som touchade muren och Sarkic tvingades vända i luften innan han kunde boxa bort bollen med ett språng.

På hörnan blev det full kalabalik. Llorente nickade från nära håll, men Sarkic gjorde en ny handbollsparad. Returen gick rakt upp i luften och ner mot Wolves mållinje där Sarkic fick upp en hand och slog undan bollen i kamp med många spelare.

Men Wolves kom in i matchen. Adama Traoré fick ett skottläge, men sköt tätt utanför stolpen. Hodge och Ronan dominerade mittfältet där särskilt den sistnämnde var väldigt aktiv och följde med i anfallen framåt.

Chanserna var emellertid få och Guedes skott från långt håll gick utanför stolpen. Avblåsningen för halvtid kom väldigt snabbt, det var 0-0 i paus och ganska chansfattigt även om spelet hade varit småtrevligt.

ANDRA HALVLEK
Wolves började bäst och Kilman tog sig fram i en långrush från eget försvar. Han spelade fram Hwang och sedan kom bollen in till Kilman igen framför mål, men han bredsidade bollen alldeles för snällt och keepern kunde rädda.

Ait-Nouri hittade ofta fin yta på kanten och han slog ett inlägg mot Hwang, men denne nådde inte fram till bollen. Guedes tog sig sedan loss på mittfältet och passade Ait-Nouri, inlägget gick mot Ronan som sprungit fram vid främre stolpen. Skarvningen mot mål från Ronan var perfekt men målvakten reflexräddade.

Leeds kom igen och Kilman gjorde en tackling i sista stund mot Joseph. Hwang slog ett inlägg in mot mål men Neves hann inte fram. Wolves bytte nu in två anfallare Podence och Campbell för att få ett segermål.

Leeds fick en chans då Harrison skruvade ett skott tätt utanför stolpen, men det var hela tiden Wolves som såg ut som det bättre laget och det kom också ett bejublat mål i 85:e minuten.

Podence tog sig fram på kanten, han spelade snett inåt planen till B.TRAORÉ som sköt ett hårt skott i mål. Stort jubel på läktaren och Wolves var i ledning.

Vi höll 1-0 ganska enkelt matchen ut och vi är nu klara för åttondelsfinal i Ligacupen. Trevligt att hemmapubliken äntligen fick något att jubla över.