Varningar: Matip (Liverpool).
Domare: Anthony Taylor.

WOLVES (3-5-2, fr.h.): José Sá (John Ruddy 45) – Willy Boly, Conor Coady (c), Toti Gomes – Jonny Otto, Leander Dendoncker (Francisco Trincão 90), João Moutinho, Ruben Neves, Rayan Ait-Nouri – Raul Jiménez, Pedro Neto (Hee-Chan Hwang 22). Ej använda avbytare: Yerson Mosquera, Ki-Jana Hoever, Fernando Marcal, Daniel Podence, Francisco Chiquino, Fabio Silva.
LIVERPOOL: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, Matip, Robertson, Henderson, Thiago (Milner 45), Keita (Firmino 70), Jota (Salah 58), Diaz, Mane. Ej använda avbytare: Kelleher, Van Dijk, Jones, Minamino, Tsimikas, Elliott.

Säsongens sista match och mycket spännande eftersom Liverpool kunde ta hem ligatiteln. Men då måste de vinna mot Wolves samtidigt som Manchester City inte tog tre poäng hemma mot Aston Villa. För Wolves var det mindre dramatiskt. Plats 8-10 stod på spel och även om varje placering är värd £2m, så hade Liverpool betydligt mer att kämpa för. En förlust var därför väldigt väntad.

Wolves ställde upp med 3-5-2, en något mer defensiv uppställning än vanligt. Två ändringar sedan förra matchen. Jose Sá var tillbaka i målet istället för John Ruddy, och mittfältaren Leander Dendoncker kom in istället för anfallaren Hwang Hee-chan.

I Liverpool spelade Wolveshjälten Diogo Jota från start, men tunga namn som Virgil Van Dijk och Mohamed Salah fick inleda på bänken.

FÖRSTA HALVLEK
Härlig inramning och hög volym på läktaren, men efter tre minuters spel så hördes bara den stora Wolvesklacken. Då hade nämligen Wolves tagit ledningen, vilken kalldusch för Liverpool.

Wolves keeper Sá slog en lång utspark, bollen gick över huvudet på Konate och där bakom stod Jiménez. Eftersom man inte kan bli offside på utsparkar så var det fritt fram för Jiménez. Han rusade mot mål innan han passade snett inåt till NETO som dök upp vid bortre stolpen och bredsidade in 1-0 till Wolves.

Liverpool svarade såklart och Ait-Nouri stoppade Jota i sista stund med en lång tå. Därefter var Diaz fri mot mål, men han lyfte bollen över ribban. Lite senare hade Keita öppet mål för Liverpool, men efter stor kalabalik i Wolves straffområde sköt han rakt på en täckande Coady. Man kan lugnt säga att en kvittering hängde i luften.

Men Wolves hade vassa kontringar. När Neves spelade fram Neto i djupled kom vi i en snabb attack. Neto passade in till Dendoncker som borde gjort mål, men skottet gick över ribban. Vilken chans till 2-0! Och vilken härlig match!

Tyvärr skadades Neto strax därefter och han linkade av planen i 22:a minuten. Han ersattes av Hwang, där hade nog många hoppats på Chiquinho som är en pigg kontringsspelare. Det kändes som ett felbeslut.

Strax därefter högg Mane efter en långboll. Det såg ut som offside när MANE slog in bollen i mål bakom vår keeper Sá. Vi väntade därför spänt på VAR med en sedvanlig analys ur alla möjliga vinklar, men det blev märkligt nog ingen titt alls. Mane var i linje med Toti, men lutade sig framåt, så det kändes som en möjlig offside. Väldigt irriterande att inga bilder visades i ett så viktigt läge. Men, tja.

1-1 var inte orättvist, så ganska lätt att smälta ändå trots den eventuella offsiden. När dessutom Aston Villa gjorde mål på Manchester City så vrålade hela arenan. Nu behövde Liverpool bara ett mål till för att ta hem titeln.

Men istället var det Wolves som kom i en attack. Hwang spelades helt fri i en kontring, men ensam mot målvakten räddades hans skott. Oj, vad nära ledning igen.

Strax innan paus skadades Thiago och Liverpool avslutade halvleken med tio man, men det var 1-1 och därmed oavgjort i paus.

ANDRA HALVLEK
Thiago ersattes av Milner i Liverpool i paus, men allvarligare var att vi tvingades byta ut vår keeper Sá, som är en av ligans bästa målvakter. In kom reservkeepern Ruddy. Nu kändes matchen förlorad. Ingen Neto och ingen Sá.

Men nästa vassa läge fick ändå Wolves. Toti var fri i straffområdet efter en frispark, men manglades ner och Wolves skrek på straff, men det blev det inte. Det var det kanske inte att vänta heller i en så viktig match som denna. Därefter hade Mane bollen i mål, men han vinkades av för klar offside. Lite senare vill han ha straff när han tacklades av Coady, men ingen sån där heller.

Trent-Arnold testade med ett tungt långskott, men Ruddy i Wolvesmålet räddade ganska enkelt. Toti som gjort en bra match missade plötsligt och inhopparen Salah fick ett läge, men Boly gjorde en härlig glidtackling och stoppade honom.

Wolves hade fortfarande farliga kontringar. Hwang kom igenom på nytt, men skottet räddades till hörna. Lite senare ville Hwang ha straff när han knuffades, men domaren lyssnade inte på honom.

Wolves jagade ett segermål och när Jiménez rusade fram i ett tre-mot-en läge skulle han bara spela över bollen till Hwang, men missade passningen. Oj, vilken chans!

Samtidigt ledde Aston Villa med 2-0 mot Manchester City så trots Wolvesdominansen så behövde Liverpool bara ett mål för att vinna titeln. Och i 84:e minuten kom Liverpools mål. Ait-Nouri stoppade bollen på linjen, men SALAH lirkade in bollen nära stolpen och det var 2-1 till Liverpool. Stort jubel, men vid det här laget hade Manchester City vänt till 3-2 mot Villa så Salahs firande kom av sig.

På slutet gjorde också Liverpool 3-1 genom ROBERTSON och matchen var förlorad. Dessutom vann både Brighton och Leicester sina matcher så vi halkade ner till en snöplig tiondeplats. Synd vi hade ju häng på Champions League ett tag, men i de sista sju matcherna tog vi bara två poäng. Wolves har faktiskt inte vunnit sedan vi var i Wolverhampton på medlemsresa 2 april, och då är det svårt att avancera i tabellen.

Sammanfattningsvis så var det en underhållande match som hade en extra nerv då Liverpool kunde vinna titeln. Wolves stod emot bra och hade inte Neto och Sá skadat sig så hade vi förmodligen tagit en poäng och slutat på åttonde plats. Säsongen är slut och vi kommer på en bättre placering än förra säsongen, men det känns ändå snopet med att bara bli tia. Nu väntar långa spekulationer vilka spelare som kommer och försvinner under sommaren. Vi behöver anfallare: 38 mål på 38 ligamatcher är inte tillräckligt bra.

Dagens kommentar från läktaren: ”We gave it a go, looked very decent going forward and on another day, could have won it. The best we played in a long time dispite the result. Lage got it wrong with the Hwang sub, though. Big summer ahead. Chequebooks out Fosun!”.

Wolves head coach Bruno Lage säger: "I’m proud of them for what they did. We came to a big test to play, show personality and we had the ball to create chances. But how can we play like this against Chelsea och Liverpool and not other games, that is on my mind right now.”