Matchrapport Liverpool-Wolves 4-0

Matchrapport Liverpool-Wolves 4-0

En försenad text om en halvkass insats

Head coach Nuno gjorde bara en ändring från det lag som spelade mot Arsenal.  Neves kom in i startelvan istället för Jimenez/Silva.  4-3-3 som utgångsmässigt spelsystem.

Wolves spelade i sina ljuslblåspräckliga tröjor för första gången och det var en märklig syn.   Annat som faktiskt kändes märkligt var att det från och med denna match tillåts publik på vissa håll. Liverpool fick ha 2000 åskådare, men inga bortafans var välkomna.  Inte öde, inga pålagda publikljud, lite hejasånger och nästan lite "stämning" stundtals. 

Wolves inledde bra, Neto hade ett läge att komma igenom, men fälldes. Neves sköt frisparken över ur dålig vinkel. Strax senare chippade Podence bollen överraskande och perfekt mot krysset, men Liverpools unga målis gjorde en fantastisk räddning. Traore var pigg och ett ständigt hot. Allt såg väldigt bra ut, men plötsligt tog Liverpool ledningen. Coady skulle brösta ner bollen till Patricio(?) men det blev något halvdant, Salah hann emellan och petade in 1-0.  Sånt har man sällan råd med mot ett lag som Liverpool, och det gällde även Wolves denna kväll.

Wolves försökte, Neto hade ett par bra saker, och efter en hörna fick Wolves plötsligt en straff.  Coady hade blivit fälld av Mané, tyckte domaren. Men nej, på reprisen syntes tydligt hur Coady filmade eller kanske blev rädd och ramlade helt av egen kraft.  Pinsamt igen från Coady och VAR dömde såklart bort straffen.  1-0 i paus och Wolves hade ändå gjort en ganska godkänd halvlek.

Efter paus bytte Traore och Neto kant, av någon anledning som nog bara Nuno förstod.  Finns egentligen inte så mycket att skriva om andra halvlek. Den var verkligen inte bra nånstans och målen trillade in i lagom takt.  Wijnaldum, Matip och ett oturligt självmål av Semedo.  4-0 och det är bara att bryta ihop och komma igen.

Är ingen större skam att förlora mot Liverpool, som vi tyvärr mötte när de kommit ur säsongsstartens kaosartade ickeform.  Men det var rörigt i försvaret där Coady inte alls verkade trivas med att ha sällskap av Boly i mittförsvaret, det var uddlöst framåt, och det var vekt och muskelfritt i närkampsspelet.  Det var män mot pojkar och det var inget kul att inse att Wolves kids inte är något för en toppstrid i PL, som vissa kanske inbillat sig efter segern mot Arsenal och närheten till serieledning åtminstone poängmässigt.

Skippar att peka ut enskilda spelare som "usla" (även om de var det just denna gång) och sätter "betyg 5" på allihop.  Vi förlorade som ett lag - ett för dagen dåligt lag.

Liverpool-Wolves 4-0 (1-0)

1-0  Salah (24)
2-0 Wijnaldum (59)
3-0  Matip (68)
4-0  Semedo (78, självmål)

Liverpool (4-3-3): Kelleher; N Williams (Alexander-Arnold 69); Matip, Fabinho, Robertson; Henderson (c) (Keita, 81), Wijnaldum, Jones; Salah, Firmino (Jota, 73) , Mane
Subs not used: Adrian (gk), Phillips, Tsimikas, Minamino

Wolves (4-3-3): Patricio; Semedo, Coady (c), Boly, Marcal; Dendoncker, Neves (Silva, 62), Moutinho; Traore, Podence (Ait-Nouri, 71), Neto (Ferreira, 79)
Subs not used: Ruddy (gk), Hoever, Kilman, Saiss

Publik: 2,000  (som satt/stod och närapå trängdes på samma läktare.. en märklig syn)

Domare: Craig Pawson (Sheffield)

 

Magnus Bengtsson2020-12-09 11:54:00
Author

Fler artiklar om Wolves