Manchester U - Arsenal
3 - 1

Matchrapport: Manchester United - Arsenal (3-1)
Årets första första förlust i ligan för Arsenal.

United vinner välförtjänt när man tar över matchen och samtidigt som Arsenals försvar går bort sig. Serieledningen lite mindre.

Efter en ångestfylld helg och väntan på matchen var det äntligen dags. Manchester United mot Arsenal på Old Trafford. Ett riktigt klassikermöte som haft fler minnesvärda drabbningar än många andra i England. Om det skulle bli en ny klassiker eller inte var svårt att säga på förhand. Men att det skulle bli en spännande tillställning det var garanterat.

Ligadebuten för Arsenals svarta ställ inleddes i det som förväntat höga tempot. Hemmalaget pressade på direkt från start och rullade runt bollen säkert inom laget. Första tio var det mer eller mindre United för hela slanten. Arsenal hade ett par halvchanser, men det var hemmalaget i rött som dominerade bollinnehav och pressade Arsenal långt ner i banan.

Men man vinner inga matcher på bara bollinnehav. Man måste göra mål också. Det var precis vad Martinelli trodde att han gjort efter att ha fått en briljant passning av Saka och sen placerat in bollen. Men efter en VAR-koll bedömde domarteamet från Manchester att en tidigare tackling var för ful. Inget mål. Slut på VAR-rant.

Det bortdömda målet gav dock Arsenal energi och självförtroende. Nu var det istället gästerna som började rulla boll och pressa efter längre tid på egen planhalva. Dock fick man inte ut särskilt mycket av sitt bollinnehav. Det gjorde dock inte heller United. 0-0 efter 30 spelade i en jämn och relativt fysisk tillställning där båda lagen skapade chanser.

MÅL 1-0! Även om Arsenal hade haft visst övertag under halvleken var det ändå United som fick in första godkända målet. Nyförvärvet Antony placerade in bollen bakom Ramsdale, kysste nya lagets klubbmärke och firade som att laget vunnit ligan. Försvarsspelet vid målet lämnade en del att önska.

Halvekens första mål blev även halvlekens sista. En halvlek där lagen turats om att skapa målchanser och dominera bollinnehavet. Trots visst spelmässigt och chansskapande övertag var det alltså ändå hemmalaget som gick till vila med en ledning. En fysisk tillställning som tyvärr blev lite hackig med många avbrott.

I starten av andra halvlek tryckte Arsenal på direkt för att få till en kvittering. Bollen rullades länge runt inom laget och när United väl fick bollen vanns den snabbt tillbaka. Laget lyckades också skapa ett par vassa målchanser. Dock saknade man precisionen som krävdes för en kvittering. Inledningen visade ändå att laget var hungriga.

MÅL 1-1! Till slut kom äntligen den efterlängtade kvitteringen. En mycket fin boll från Odegaard hittade nästan fram till Jesus. De Gea hann dock ut. Men lite turligt studsade bollen fram till en fri Saka som enkelt kunde placera in bollen.

Arsenal hade en fin period innan kvitteringen och fick ännu mer energi av målet. Man tryckte direkt på för att få till en ledning och tryckte på direkt för mer.

MÅL 2-1! Arsenals press efter kvitteringen öppnade dock upp för hemmalagets kvicka omställningar och kvitteringar. Just en sådan ledde fram till Uniteds andra mål. En lång boll hittade fram till Rashford som satte fart mot mål och sklt. Med en turlig touch på Whites ben letade sig bollen in i maskorna för andra gången.

Tidigare under säsongsinledningen har insläppta mål ofta resulterat i att Arsenal visat lite revanschlust och snabbt fått in en boll. Nu gav målet istället hemmalaget ny energi och såg hungriga ut på mer…

MÅL 3-1! Återigen en boll för Uniteds spelare att löpa på och återigen ett försvar som inte hann med i omställningen. På nytt slutade det med en boll i nät för United och Rashford. Arsenals spelare såg inte riktigt ut att förstå vad som hänt.

United kändes rätt nöjda med sin tvåmålsledning och pressade allt mindre i takt med att tiden gick. Istället jobbade Arsenal på för att fina till siffrorna. Dock lyckades man inte riktigt och fick aldrig in någon reducering.

Hemmalaget vann till slut matchen rättvist och utan större problem i slutändan. Arsenal hade sina chanser och perioder. Dock var det ett riktigt svagt försvarsspel och oskärpa i offensiven som sänkte laget idag. Samtidigt som United gjorde det bra i offensiven och tog vara på sina chanser.

Fortsatt serieledning och chans att studsa tillbaka redan på torsdag igen. Då i Europa.