Matchrapport: Manchester United-Wolves 0-0

Matchrapport: Manchester United-Wolves 0-0

Mållöst på Old Trafford

1 februari 2020
Manchester United-Wolverhampton Wanderers 0-0 (0-0)

Publik: 73.363
Bollinnehav: Man Utd 64% Wolves 36%
Avslut på mål: Man Utd 5 Wolves 3
Avslut ej på mål: Man Utd 10 Wolves 11
Hörnor: Man Utd 4 Wolves 6
Varningar: Lindelöf, Shaw, Fernandes (Man Utd). Neves, Moutinho (Wolves).
Domare: Paul Tierney.

WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss – Matt Doherty, João Moutinho, Ruben Neves, Jonny Castro Otto – Adama Traoré (Daniel Podence 76), Raul Jimenez (Leander Dendoncker 91), Diogo Jota (Pedro Neto 70). Ej använda avbytare: John Ruddy, Max Kilman, Brio Jordao, Morgan Gibbs-White.
MAN UTD (4-2-3-1): De Gea, Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire (c), Shaw; Fred, Pereira (Greenwood 72), Mata (Lingard 88), Fernandes, James (Dalot 88), Martial. Ej använfa avbytare: Romero (gk), Jones, Williams, Chong.

En ny stormatch på gång. Wolves mot Manchester United på Old Trafford inför över 70.000 åskådare. Wolves har inte vunnit där på 40 år, men denna gång kände vi att vi hade en bra chans till tre poäng. Wolves är i betydligt bättre harmoni än Manchester United och lagen ligger jämsides i ligatabellen.

Två ändringar i startelvan. Willy Boly var tillbaka i trebackslinjen och han ersatte Leander Dendoncker. I anfallet valdes Diogo Jota före både Pedro Neto och nyförvärvet Daniel Podence.

Det ryktades om att Manchester Uniteds publik skulle genomföra en protest genom att lämna arenan i 58:e minuten eftersom de inte är nöjda med ägarna the Glazer family och executive vice-chairman Ed Woodward.

FÖRSTA HALVLEK
Unitedfansen verkade genomföra en sorts protest för det var knäpptyst på deras läktare. Det var bara Wolvesklacken som sjöng så att det dånade, inte minst ramsor om att ”spela fotboll i ett bibliotek.”

På planen började Wolves bäst och tog tag i matchen. United fick knappt låna bollen när våra spelare passade runt, och vi fick också förtsta målchansen när en hörna av Moutinho hamnade hos Saiss i straffområdet men han fick inte ordning på skottet som gick över mål.

Annars handlade det mest om Jota som satte full fart och dribblade sig fram genom Unitedförsvaret, på andra kanten hade Traoré det lite tyngre men blixtrade till ibland med ryck och inlägg, men Wolves lyckades aldrig riktigt hota de Gea i Unitedmålet.

United hade inte ett skott på mål, närmast var ett försök av Andrea som gick över, resten täckte Boly och Coady undan ganska lätt, medan Neves städade på mittfältet.

I 20:e minuten hade Wolves en chans när Doherty lobbnickade men målvakten stötte undan bollen. Doherty spelade sedan vägg med Neves innan han passade in i straffområdet, men bollen nådde inte Jiménez.

Mycket bra start av Wolves och om hemmapubliken var tyst innan så var de ännu tystare nu. United började nu spela fult i sin desperation och i en sekvens sparkades både Neves och Moutinho ner. Det var tydligt att United är ett lag i obalans.

Men de sista tio minuterna drog sig Wolves tillbaka och United tilläts komma in i matchen. Nyförvärvet Fernandes började nu visa upp sig och han sköt ett skott som Patricio i Wolvesmålet räddade.

På slutet kontrade Wolves mest och då genom Traoré på högerkanten. Han dribblade sig fram på kanten då Maguire slet tag i hans arm och låste fast den. Det var en arm-lock som passat i MMA och Traorés axel hoppade ur led. Vi väntade oss ett rött kort, men märkligt nog blev det inte ens frispark, Wolves läkare fick komma in och vrida axeln rätt igen.

Det var 0-0 i paus och en viss fördel för Wolves med tanke på den fina inledningen.

ANDRA HALVLEK
På nytt var Jota full av energi och han dribblade sig fram i straffområdet, men fick inte ordning på avslutet och det blev heller inte någon straff. Men United spelade upp sig nu och hade bollen mest, medan Wolves satsade på kontringar.

United hade nu en del halvchanser, en frispark av Fernandes var i farligt läge, men den bekymrade inte Patricio så mycket. Mata hade ett skott som seglade utanför stolpen och nu började det se lite jobbigt ut.

Fernandes sköt ett skott som Patricio räddade och Wolves fick nu enbart lita sig på kontringar. Traoré spelade fram Jiménez som kom fri när han skar inåt. Jiménez sköt men Uniteds målvakt räddade med fingertopparna.

Det blev ingen större protest av hemmapubliken i 58:e minuten, ett fåtal reste sig och gick hem men nästan alla i publiken satt kvar.

United hade fortfarande inte gett upp att få ett segermål och Patricio räddade på nytt, denna gång från Mata. Bästa chansen för hemmalaget var ett skott som touchade både Boly och Coady, men Patricio dök som en panter och räddade.

Wolves hade också en del ströchanser, den bästa hade Saiss på nick, men han fick inte bollen på mål trots bra läge. Wolves bytte in Podence och Neto istället för Jota och Traoré, men det blev ingen bättring.

Istället beslut Nuno sig för att säkra en poäng genom att byta ut anfallaren Jiménez mot defensive mittfältaren Dendoncker för att spika igen. Det gjorde vi också, matchen slutade 0-0 och det var nog rättvist.

Sammanfattningsvis så var det en ganska bra match, och vi har verkligen kommit långt när vi inte känner oss helt nöjda med en poäng på Old Trafford, tidigare säsonger har det mest handlat om att hålla siffrorna nere. Tabellen ser fortfarande bra ut och vi har nu ett lite lättare schema framför oss.

Dagens kommentar från läktaren: "A fair result, neither team did enough for all 3 points. If you can't win don't lose. Neither team wanted to overcommit so defences were on top all match. Can't complain at a point at Old Trafford.”

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "I think it was a good game, an intense game. I think first half was good. There was a second-half spell United dominated and created a lot of problems. We had our moments. I am happy. The boys worked very hard and it was tough. I think in the first half our idea was clear to control the middle of the pitch and we had a lot of counter attacks. It was good but it was a balanced game."

SPELARBETYG
Spelarna bedömda av SwedeWolves:

(Betyg 1-10, där 6 är "godkänd")
Patricio, 8
Boly, 7
Coady, 8
Saiss, 7
Doherty, 6
Moutinho, 6
Neves, 7
Jonny, 6
Traoré, 6
Jimenez, 7
Jota, 6
Neto, 6

Podence och Dendoncker spelade för kort tid för att betygsättas

Truls Månsson2020-02-02 16:51:00
Author

Fler artiklar om Wolves