Matchrapport: Seger i genrepet mot Hull City
Ross Stewart firar sitt 1-0 mål inför hemmapublikens stora glädje.

Under gårdagskvällen spelade Sunderland mot Championship laget, Hull City på Stadium of Light. Matchen slutade i en 2-1 vinst för Sunderland efter ett sent avgörande av den bespottade anfallaren, Will Grigg. Bra genomkörare inför premiären nästa lördag mot Wigan Athletic.

När laguppställningen kom cirka en timme innan matchstart kommunicerade klubben att en typ av magsjuka hade spridits och smittat ett antal spelare och även huvudtränare, Lee Johnson. Detta gjorde att assisterandetränaren, Jamie McAllister fick ta ansvaret för matchen. Inte helt optimalt med tanke på att det var sista träningsmatchen innan säsongen drar igång nästa lördag när Wigan kommer på besök i den första matchen för säsongen.

Matchen startade lite trvande med mycket kamp och ett ställningskrig men efter 26 minuter lyckades Sunderland spräcka nollan genom anfallaren, Ross Stewart. Detta efter först en fin tackling av Luke O´nien som gjorde att Elliot Embleton kunde assistera Stewart i djupled som inte gjorde något misstag. 1-0 stod sig in i halvtidsvilan och Sunderland gjorde fina första 45 minuter och behövde definitivt inte skämmas över ledningen.

Men i andra halvlek började Hull City mer och mer diktera vilkoren med högt bollinnehav och började skapa chanser. I minut 70 höll sig kraftpaktet Josh Magennis sig framme och kvitterade för Championship laget som blev uppflyttade förra säsongen. Matchen såg länge ut att sluta oavgjort men lite från ingenstans lyckades Sunderland få fram en kantfrispark långt uppe på offensiv planhalva. En fin servering kunde göra att mittbacken, Tom Flanagan kunde få huvudet på bollen och på bakre stolpe befann sig lite överraskande Will Grigg som stötte in vinstmålet för SAFC. Will Grigg som har haft det förtvivlat svårt i klubben. Men här gjordes inga misstag och vinsten i genrepet var ett faktum.

Sunderland: Patterson, Flanagan, Evans, Doyle, Embleton, Gooch, O’Nien, Stewart, Winchester, Neil, Hawkes

Avbytare: Richardson, O’Brien, Taylor, Grigg, Diamond, Younger