Matchrapport: Sheffield United-Wolves 0-2

Matchrapport: Sheffield United-Wolves 0-2

Enkel vinst för Wolves i premiären

14 september 2020
Sheffield United-Wolverhampton Wanderers 0-2 (0-2)

1-0 Raul Jiménez (3)
2-0 Romain Saiss (6)
Publik: 0
Bollinnehav: Sheff Utd 55% Wolves 45%
Avslut på mål: Sheff Utd 2 Wolves 4
Avslut ej på mål: Sheff Utd 7 Wolves 7
Hörnor: Sheff Utd 12 Wolves 5
Varningar: Egan, McBurnie (Sheff Utd), Marcal (Wolves).
Domare: Mike Dean.

WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Willy Boly, Conor Coady (c), Romain Saiss – Adama Traoré, Leander Dendoncker, João Moutinho (Vitor Vitinha Ferreira 86), Fernando Marcal – Pedro Neto (Oskar Buur Rasmussen 68), Raul Jiménez, Daniel Podence (Ruben Neves 76). Ej använda avbytare: John Ruddy, Ruben Vinagre, Diogo Jota, Fabio Silva.
SHEFF UTD (3-5-2): Ramsdale, Basham (McGoldrick 71), Egan, O'Connell, Baldock, Norwood (Berge 76), Fleck, Lundstram, Stevens, McBurnie, Sharp (c). Ej använda avbytare: Foderingham (gk), Ampadu, Jagielka, Osborn, Burke.

Premiär för säsongen 2020/21 och på pappret en ganska svår match borta mot Sheffield United. Wolves slutade sjua i Premier League förra säsongen och strax under, på nionde plats, hamnade Sheffield. Vi tog bara en poäng mot dem då och de är tunga att möta.

Men Wolves var knappa favoriter hos bookies och head coach Nuno Santo visade att han inte var rädd för motståndet. Han satsade på ett offensivt 3-4-3 och dessutom med Adama Traoré som en fjärde anfallare som höger wingback. Lite överraskande var det att både Ruben Neves och Diogo Jota fick sitta på bänken men vi litar såklart på Nunos omdöme. Av Wolves tre nyförvärv startade Marcal som vänster wingback medan Fabio Silva och Vitinha Ferrieira var avbytare.

Ingen publik, vilket ju är väldigt tråkigt, men det har inte visat sig missgynna Wolves. Vi har en spelidé som vi kör med och är inte så beroende av en emotionell publik.

FÖRSTA HALVLEK
Wolves har inte spelat några träningsmatcher innan säsongen överhuvudtaget, men det syntes inte någon ringrostighet, snarare spelglädje. Moutinho slog en underbar passning till Podence på vänsterkanten, han ryckte förbi sin försvarare, och när Neto sprang snyggt i luckan och drog på sig mittbackarna glömde de bort JIMÉNEZ som satte fram foten och det var 1-0 till Wolves redan efter tre minuters spel, vilken start!

Det var Jiménez 100:e match för Wolves och härligt att han fick göra mål för att fira sitt jubileum. Men det var fler än vår mexikan som var målsugna. Wolves fick en hörna bara minuterna senare. Neto slog den och SAISS knoppade in 2-0. Efter sex minuters spel!

Wolves fortsatte med en fin fotboll och vår formation varierade snyggt från 3-4-3 till 5-2-3 beroende på om vi hade bollen eller ej. Dendoncker och Traoré fyllde på framåt, och Marcal som ersatte Jonny på vänsterkanten var väldigt stabil och bollsäker.

Efter lång Dendoncker-löpning fick Jiménez skottläge i straffområdet, men målvakten gjorde en avancerad räddning. Lite senare var Jiménez på hugget igen, denna gång skruvade han bollen med vänstern strax över ribban. Vi väntade nu bara på ett tredje mål som säkerligen skulle punktera matchen.

Men Sheffield stod emot och de sista tio minuterna fick de dessutom tag i bollen. Wolves backade hem ganska djupt för att hålla sin tvåmålsledning till paus och det gjorde vi utan större problem.

ANDRA HALVLEK
I andra halvlek var det Sheffield som hade hand om spelet medan Wolves avvaktade och täckte ytor. Stevens kom i ett trångt läge och sköt över Wolves mål. Nu började det se lite farligare ut och Wolves backade alldeles för långt ner på egen planhalva.

Fleck fick skottläge efter en Sheffield-press och bollen träffade stolpen, returen sköt Baldock tätt utanför. Wolves försökte flytta upp spelet och Saiss hade en ny nick som dock gick över.

Nuno bytte nu in Buur istället för Neto. Buur tog Traorés plats som höger wingback vilket betydde att Traoré kunde flytta upp i anfallet och koncentrera sig på kontringar. Nu blev det mycket bättre fart på Wolves. Saiss bröt ett anfall och spelade fram till Jiménez, Saiss fortsatte sin löpning framåt, fick tillbaka bollen och sköt ett kanonskott som målvakten styrde i stolpen, returen gick ut till Jiménez som egentligen bara hade att rulla bollen i nät men han lyckades styra bollen utanför.

Wolves bytte in Neves på mittfältet för att stadga upp laget och vi höll undan ganska lätt även om Saiss fick göra en räddning på mållinjen efter en nick från McBurnie. Jiménez hade också en nick i stolpens utsida ur svår vinkel i denna händelserika match. Traoré kom ofta farande i snabba sololöpningar och hade ett skott som gick tätt över mål.

Wolves vann och det blev inte ens en övertidsstraff till något av lagen från domaren Mike Dean som annars gärna vill synas. Matchen slutade 2-0 och vi vann vår ligapremiär, det har vi inte gjort sedan 2017. En bra genomförd match av Wolves och framför allt såg alla spelarna pigga ut med mycket fart i benen.

Sammanfattningsvis så är det såklart skönt att vinna premiären och en bortamatch mot Sheffield är inte det lättaste. De är väldigt tighta, men vi lyckades ju göra två mål direkt och då var de plötsligt tvungna att anfalla vilket de inte är vana vid. Många spelare var bra och vi har alternativ på de flesta platser i laget, det kan bli en riktigt trevlig säsong. Nästa match är i Ligacupen på torsdag mot Stoke, då lär de flesta av avbytarna får starta, kanske till och med £35m-tonåringen Fabio Silva.

Dagens kommentar från läktaren: "Complete opposite of most of the matches last season, when we had slow starts and grew into the games. This time, a lightening start when all players looked bright and on form then we gradually regressed and sat back for the rest of the game although Sheffield didn't look like hurting us.".

Wolves head coach Nuno Espirito Santo säger: "I think we created something really special today - the identity, the core of the squad, the bonds between us, this is how we operate but we have to stay humble. Now I have to prepare the next training session because we play Stoke in the League Cup. We go day by day."

SPELARBETYG
Spelarna bedömda av SwedeWolves:

(Betyg 1-10, där 6 är "godkänd")
Patricio, 7
Boly, 6
Coady, 7
Saiss, 9
Traoré, 8
Dendoncker, 7
Moutinho, 7
Marcal, 8
Neto, 6
Jiménez, 8
Podence, 7
Buur, 7

Neves och Vitinha spelade för kort tid för att betygsättas.

Truls Månsson2020-09-15 12:16:00
Author

Fler artiklar om Wolves