Southampton-Wolverhampton Wanderers 0-1 (0-0)

Avslut ej på mål: Southampton 12 Wolves 2
Hörnor: Southampton 5 Wolves 5
Domare: Andy Madley

WOLVES (3-4-3, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Nelson Semedo (Ki-Jana Hoever 87), João Moutinho, Leander Dendoncker, Fernando Marçal – Daniel Podence (Adama Traoré 70), Raul Jiménez, Hwang Hee-Chan (Ruben Neves 87). Ej använda avbytare: John Ruddy, Louie Moulden, Willy Boly, Luke Cundle, Fabio Silva.
SOUTHAMPTON: McCarthy, Livramento, Bednarek, Salisu, Walker-Peters (Long 74), Elyounoussi, Romeu, Ward-Prowse, Redmond (Djenepo 64), Armstrong, Adams (Broja 64). Ej använda avbytare: Forster, Perraud, Valery, Lyanco, Diallo, Tella.

Två lag som startat säsongen tungt och båda behöver poäng. Wolves kom från en förlust mot Brentford och ändrade därför i startelvan. In kom Daniel Podence, Hwang Hee-Chan och Leander Dendoncker, som ersatte Francisco Trincão, Adama Traoré och Ruben Neves.

Taktiken som vanligt 3-4-3 och idag skulle Wolves spela i sina svarta andratröjor. Märkligt nog hade vi två målvakter på bänken, kanske en signal från head coach Bruno Lage att han behöver fler spelare.

FÖRSTA HALVLEK
Wolves borde ha tagit ledningen redan efter 50 sekunders spel. Jiménez lade bollen åt sidan till en framrusande Semedo som sköt, men tyvärr rakt på målvakten. Det är tredje gången på kort tid som vår wingback Semedo har ett friläge och han har missat samtliga.

Nästa chans fick Southampton när Kilman passade fel och bollen gick till Elyounoussi, men hans skott blockerades av Saiss. Lite senare tappade Marçal bollen vid eget straffområde, men Dendoncker jobbade hemåt och stoppade anfallet.

Southampton låg på högt och Wolves kunde inte spela ut bollen från målvakten Sá. Det var mycket felpass och snedträffar från båda lagen under den första halvtimmen och inte så många målchanser.

På nytt slarvade Wolves i uppspelet. Marcal tappade boll till Livramento men Coady hann emellan. Lite senare hade Southampton bollen i mål men Redmond hade varit en meter offside.

I anfallet efter var det nära att Sá sköt en rensning rakt på en framstörtande Southampton-spelare och nu hade hemmalaget tagit över matchen. I Wolves hade Jiménez stora problem att hålla fast bollen längst fram, han såg mycket uppgiven ut och verkade ha ont överallt.

Wolves höll emellertid ut resten av halvleken och det var 0-0 i paus. Bra första tjugo minuter av Wolves, men vi hade därefter tappat det mesta och den sista kvarten hade det sett farligt ut.

ANDRA HALVLEK
Inga ändringar i paus, de flesta hade nog hoppats på Traoré istället för den frustrerade Jiménez. Southampton fortsatte ha kommandot och när Livramento sköt gjorde vår keeper Sá en fin räddning.

Lite senare stod Sá för en magnifik dubbelparad då Elyounussi sköt först och returen gick till Adams, men Sá stoppade bägge försöken. Nu var det Sá som höll oss kvar i matchen.

Men efter ett tag fick Wolves mer att säga till om. Moutinho spelade fram Jiménez som stack in bollen framför mål, men ingen hann få fram en fot. Efter en timme tog också Wolves ledningen. Sá sköt en lång utspark mot Jiménez som var stark nog att hålla borta sin försvarare. Sen var det plötsligt som att den ”gamle” Jiménez kom tillbaka. Han tog sig in i straffområdet, vek snyggt undan en slängandes försvarare och rullade in 1-0.

MÅÅÅL RAUL JIMÉNEZ. Bortaklacken exploderade och äntligen var Raul målskytt igen. Han har varit huvudskadad länge och haft svårt med formen, men målet var av gammal god klass.

Southampton flyttade upp spelet, men Sá var omutlig och höll ett hårt skott från Redmond. Efter Wolves haft en hörna kontrade Southampton. Semedo rensade rakt på Broja som blev fri mot mål, men Sá var på sin vakt igen - han sprang långt ut och sköt undan bollen.

Long hade nästa chans för Southampton, men Saiss gjorde en snygg tackling i sista stund. På övertid hade Wolves ett gyllene tillfälle att punktera matchen då Jiménez blev helt fri nära målvakten, men kunde inte bestämma sig om han skulle passa till Traoré eller skjuta själv, och skottet var dåligt.

Efter lite kramp, maskande och sju minuters övertid vann Wolves och tre poäng var hemma!

Sammanfattningsvis så var detta en otroligt viktig seger och det snygga solomålet måste ha gjort susen för Jiménez självförtroende. Två bortasegrar i rad för Wolves och vi ligger i mitten av tabellen. Vi spelar inte så underhållande längre men segern gav arbetsro för Lage och vi blir dessutom favoriter i nästa match hemma mot Newcastle.

Dagens kommentar från läktaren: "It was a simply spelbinding goal by Raul, who registers his first PL goal since Newcastle 336 days ago. It was also a great demonstration, of being able to defend pretty well throughout a full 90. Finally Jose Sa was MAGNIFICENT. Clean sheet, 3 points, job done, hopefully get a bit of confidence going”.

Wolves head coach Bruno Lage säger: ”The plan was to keep the ball and wait for our solutions. We need to understand the spaces the opponent gives. The team were clever to understand that and which spaces to go to attack. These three points go straight to our fans because the way they supported us from the first minute was very important to stay the 90 minutes with personality.".