2023-01-28 16:00

Fulham - Sunderland
1 - 1

Matchrapport: Sunderland fixade omspel på Craven Cottage

Matchrapport: Sunderland fixade omspel på Craven Cottage

Sunderland gästade Fulham på lördagseftermiddagen i Fa-cupens fjärde omgång. Det var en match som bjöd på många målchanser och böljande spel åt bägge håll som slutade oavgjort.

Inför matchen gick Fulham in som favoriter och många trodde nog att det skulle bli en lätt match för Londonlaget. Trots favoritskapet var det ändå Sunderland som började bäst och inledde målskyttet redan i den 6:e minuten när Jack Clarke kom fri med målvakten Marek Rodak efter ett misstag från Fulham försvararen Issa Diop. 

Sunderland hade ett litet grepp om matchen, men i den 20:e matchminuten ådrog Ross Stewart sig en skada och tvingades byta med 19-årige Abdoullah Ba. Efter skadeavbrottet tog Fulham kommandot och var nära en kvittering som till slut räddades på mållinjen av Sunderland-keepern Anthony Patterson.   

Även fast Fulham avslutade halvleken med ett bollinnehav på 69% så var det ändå bortalaget som hade ledningen. Andra halvlek inledde Fulham där de sluta i första och hade ett stort bollinnehav och kunde ha spräckt sin målnolla redan i de första minuterna av den nya halvleken.  

Till slut skulle ändå Fulhams stora bollinnehav löna sig när Tom Cairney i den 61:a minuten skottfintade bort två stycken försvarare innan han slog in den i mål. Efter kvitteringen fortsatte hemmalaget att trycka på för ett segermål.

Segermålet uteblev däremot och istället slutade matchen 1-1 trots att Fulham skapade många bra lägen där de tvingade Patterson till många bra räddningar. Gästerna trodde de hade avgjort matchen när 15-årige Chris Rigg slog in  bollen i mål innan det blev avvinkat för offside. Detta betyder nu att det väntas omspel mellan lagen på Stadium of light.


Startelva: Patterson, Hume, Ballard, Batth, Alese, Neill, Michut, Roberts, Diallo, Clarke, Stewart 

Bänken: Bass, Johnson, Ba, Bennette, Rigg, Kelly, Ekwah, Huggins, Watson

Markus Olofsson2023-01-28 23:06:00
Author

Fler artiklar om Sunderland