Millwall - Sunderland
1 - 1

Matchrapport: Sunderland kryssade mot Millwall
Sunderland mot Millwall på The Den

Det var på lördagseftermiddagen som Sunderland gästade Millwall på The Den i The Championship. En toppmatch där tre poäng hade betytt mycket, men som slutade 1-1.

Både Sunderland och Millwall jagar Premier League fotboll nästa säsong och en seger skulle ta upp dem på playoff plats. Men med tanke på Millwalls starka defensiv och hemmafacit så var det inte mycket som talade för att Sunderland skulle åka därifrån med några poäng.

Det var faktiskt Sunderland som inledde bäst och hade mycket av bollen den första kvarten av matchen. Efter detta växte hemmalaget in och visade varför det är de som kallas för “The Lions” och varför deras motståndare kallas för “The Black Cats”. I deras dominans så tryckte den före detta Sunderland spelaren George Honeyman in bollen, som sedan blev tveksamt avvinkat för offside.

Den första halvleken avslutades med att hemmalagets Mason Bennett Blev liggandes och fick bäras ut på bår. Den andra halvleken startade på samma sätt som den första genom att Sunderland inledde bäst med mycket bollinnehav utan att riktigt skapa någonting. Nollan skulle dock spräckas men inte av Sunderland utan i den 59:e minuten fick Millwall en hörna som försvararen Jake Cooper till slut kunde lobba in liggandes över Patterson i mål efter en rörig situation.

Millwall fortsatte att trycka på efter målet fram tills att Sunderland gjorde ett byte i den 63:e minuten och Alex Pritchard kom in. Efter detta tog Sunderland över och Pritchard styrde det. Det var även han som skapade bortalagets mål i den 81:a minuten när han slog in en frispark i straffområdet som Dennis Cirkin nådde högst på och fick in bakom Millwall-keepern. Han blev sedan liggandes på gräset och tvingades lämna matchen därefter. Han blev ersatt av den debuterande Joe Anderson.

Matchens slutminuter var det Millwall som styrde spelet och skapade flera bra lägen, men matchen slutade 1-1 vilket betyder att Millwall och Sunderland ligger 1 respektive 2 poäng bakom West Brom på sjätte plats.

Startelva: Patterson, Hume, Ballard, Batth, Alese, Neill, Michut, Roberts, Diallo, Clarke, Gelhardt
Bänken: Bass, Cirkin, Anderson, Ba, Bennette, Pritchard, Ekwah