2024-01-01 13:30

Sunderland - Preston
2 - 0

Matchrapport: Sunderland tar första segern 2024

Under nyårsdagen tog Sunderland emot Preston North End på Stadium Of Light. Matchen präglades av ett högt tempo och många skott, när båda lagen jagade tre poäng i kampen om en playoffplats.

Nytt år nya möjligheter, en sanning som gällde inför matchen mellan Sunderland och Preston North End. Detta med tanke på de dystra formkurvorna de bägge lagen haft, där “The Black Cats” tagit en seger på de fyra senaste matcherna och endast lyckats göra två mål i dessa matcherna. Under samma period har Preston också endast en seger men där de släppt in hela nio mål.

Matchen inleddes med hög intensitet och snabba vändningar, där bortalaget hittade de första chanserna och tvingade även hemmamålvakten Anthony Patterson till en räddning. Sedan skulle även Sunderland skapa lägen och i den 10 minuten hittade Pierre Ekwah en passning till Alex Pritchard som bjöd på en försenad nyårsraket när han tryckte in 1-0-målet utanför straffområdet.
Efter målet böljade spelet fram och tillbaka där bägge lagen skapade anfall på anfall, men hittade inte riktigt någon stor målchans. Det ändrades dock i den 44 minuten efter att Patterson plockat ner en Preston-hörna och snabbt kastade ut bollen till Jack Clarke som tog sig förbi två Preston spelare innan han spelade fram bollen till Nazary Rusyn som tagits sig förbi borta försvararen Liam Lindsay och kunde styra in 2-0, vilket var hans första mål i klubben.

När andra halvlek drog igång var det “The Lillywhites” som tog tag i matchen och skapade de bästa lägena där Patterson tvingades till flera räddningar. Hemmalaget hittade även de fram några gånger men skotten var lätta att ta för Freddie Woodman i bortamålet. Tempot i matchen drogs också ner och trots ett större bollinnehav kunde de ändå inte få hål på hemmalaget.
Matchen slutade 2-0 och det innebär att Sunderland går förbi Hull City på en sjätteplats. För Preston innebär det ännu en förlust för klubben samtidigt som de stannar kvar på en elfteplats.

Startelvan: Patterson, Hume, O´Nien, Ballard, Alese, Ekwah, Neil, Pritchard, Bellingham, Clarke, Rusyn
Bänk: Bishop, Pembele, Seelt, Triantis, Ba, Aouchiche, Rigg, Burstow, Mayenda