2023-12-09 13:30

Sunderland - WBA
2 - 1

Matchrapport: Sunderland tillbaka på vinnarspåret
Alex Pritchard stod för två assist när Sunderland vann.

Matchrapport: Sunderland tillbaka på vinnarspåret

Under lördagseftermiddagen tog Sunderland mot West Bromwich Albion på Stadium of Light. En match mellan två topplag som båda slåss om att knipa en av topp sex placeringarna.

Med en nyligen sparkad Tony Mowbray gick Sunderland in i omgång 20 med nya förhoppningar. När två lag som båda slåss om de åtråvärda playoffplatserna, där Sunderland låg på en nionde plats och West Bromwich på en femte plats. Hemmalaget kom till den här matchen med tre raka matcher utan vinst, samtidigt kom bortalaget med två vinster på de tre senaste matcherna. 

Matchen startade och som vanligt startade Sunderland bäst, det skapades inte mycket men i den 14:e minuten kunde hemmalaget haft ledningen. Detta efter att West Brom målvakten Alex Palmer lämnat en retur på ett skott som Jobe Bellingham slog in i mål men då höjde domaren flaggan för offside, vilket på repriserna såg ut att vara ett felaktigt beslut. 

“The Black Cats” var fortsatt det bättre laget halvleken ut, trots att bollinnehavet skiftade ganska mycket under halvleken så var det Sunderland som skapade de flesta chanserna. 
I den andra halvleken skulle tempot skruvas upp en del. Där passningarna gick fortare och fler kontrings lägen och större ytor uppstod. I den 56:e minuten skulle även den första stora målchansen komma när Aouchiche hade ett skott i stolpen och på den efterföljande returen fick Palmer göra en jätteräddning på Clarkes skott. 

Sunderland kopplade grepp om den andra halvleken och i den 62:e minuten byttes Alex Pritchard in istället för Adil Aouchiche. Tre minuter senare skapade han även ett läge som Jack Clarke till slut missade. Fem minuter efter den chansen fick de en frispark som Pritchard tog och hittade perfekt till Daniel Ballard som kunde nicka in ledningsmålet i den 70:e minuten.

Hemmalaget skulle även utöka sin ledning efter en kontring där Pritchard återigen spelade fram bollen denna gången till frispringande Dan Neil som kyligt kunde chippa in bollen bakom en chanslös Alex Palmer i den 84:e minuten. Matchen kändes avgjord men strax efter lyckades “The Baggies” reducera genom en nick från Brandon Thomas-Asante vilket var bortalagets första försök på mål. 

Sunderland kunde hålla emot och det innebär nu att de går upp på en sjätteplats. West Brom är kvar på sin femte plats men är nu bara två poäng före Sunderland.

Markus Olofsson2023-12-09 15:59:21
Author

Fler artiklar om Sunderland