2023-05-16 21:00

Luton - Sunderland
2 - 0

Matchrapport: Sunderland utslaget på Kenilworth Road

Andra semifinal mötet mellan Luton Town och Sunderland spelades på tisdagseftermiddagen. Efter att Sunderland vunnit första matchen med 2-1 såg det ut att kunna bli en riktig rysare på Kenilworth Road.

Sunderland åkte ner till Luton för att försöka knipa en av platserna på Wembley, efter att de vunnit första mötet med 2-1 fanns det mycket positivitet i laget och en tro på att det skulle gå vägen. Luton hade däremot andra tankar och inledde matchen bäst med en del bollinnehav och även ett mål redan i den 10:e minuten när Gabriel Osho kunde trycka in bollen i mål efter en tilltrasslad situation.

Efter målet kom en snabb reaktion från Sunderland där de lyckades vinna till sig en hörna. På den efterföljande hörnan tvingades Luton-keepern Horvath till en kvalificerad räddning och på returen försökte Pierre Ekwah spela in bollen mot straffpunkten men stoppades på vägen av Bells utsträckta arm vilket endast resulterade i en ny hörna för bortalaget än den straff de antagligen skulle haft.

Sedan svängde matchen fram och tillbaka utan att det skapades några riktigt heta lägen, fram tills att “The Hatters” fick en ny hörna där Morris nådde högst och tvingade Patterson till en riktigt bra räddning. Hörnor är ett koncept som hemmalaget gillar och det visade dem när Tom Lockyer nickade in 2-0 på en hörn retur i den 43:e matchminuten.

När andra halvlek drog igång höll matchen på att helt gå i stöpet för Sunderland för efter en felpassning av Patterson så fick Jordan Clark ett jätteläge att utöka ledningen som han missade tursamt nog för “The Black Cats”.

Det var ändå Sunderland som tog tag i matchen och höll mycket i bollen, men att ha mycket boll betyder ingenting om man inte kan göra något produktivt med den i sin ägo vilket de inte gjorde. Sunderland såg tröttkört och oinspirerat ut och inte alls med den fart och kreativitet som man har kommit att förknippa med detta lag.

Istället var det hemmalaget som skapade lägena och i den 55:e minuten nickade Adebayo bollen över ribban på ännu en hörna. Det var också Luton som låg närmare ett 3-0 mål än vad Sunderland låg en reducering och matchen slutade 2-0. Detta innebär nu att Luton Town avancerar vidare till playoffinalen på Wembley medan Sunderland får förbereda sig på ännu en säsong i Championship.

Startelva: Patterson, Roberts, Hume, O´Nien, Gooch, Neill, Ekwah, Diallo, Pritchard, Clarke, Gelhardt
Bänk: Bass, Alese, Anderson, Ba, Michut, Huggins, Lihadji